Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Fazla Kilolardan Kurtulmanın Tek Yolu!...

Fazla Kilolardan Kurtulmanın Tek Yolu!...

Diyetisyen AyÅŸe Åžahika Nergiz, ’Zayıflamanın tek yolu, doÄŸru, dengeli beslenme ve spor’ dedi.


Başta limonlu yoğurt ve limonlu su olmak üzere çeşitli gıdalar, kilo vermek isteyenler için umut olurken, beslenme ve diyet uzmanları, yağ yaktıran hiçbir besin ve formül olmadığını belirtiyor. Medical Park Tarsus Hastanesinde görev yapan Diyetisyen Ayşe Şahika Nergiz, zayıflayabilmek için doğru ve dengeli beslenmek, spor yapmak gerektiğini söyledi.

"Tek başlarına, vücuttaki yağları eritemezler"
Tarsus’ta faaliyet gösteren Kastamonu Entegre tesislerinde çalışan personele ’SaÄŸlıklı Beslenme’ konulu bir eÄŸitim veren Nergiz, son yıllarda limonlu yoÄŸurt, limonlu su, biberiye ve yeÅŸil çay gibi gıdaların umut haline geldiÄŸini belirtti. Diyetisyen Nergiz, "Bu gıdalar sadece, doÄŸru beslenen, spor ve diyet yapan insanların kilo vermesine yardımcı olur. Ancak tek baÅŸlarına, vücuttaki yaÄŸları eritemezler. KeÅŸke böyle gıdalar ve formüller olsa da fazla kilosu olan bütün insanlar bunları tüketerek zayıflayabilse" diye konuÅŸtu.

"Günde 6 öğün yiyin"
EÄŸitimde doÄŸru beslenmeye yönelik önerilerde bulunan AyÅŸe Åžahika Nergiz, doÄŸru beslenmenin temel kurallarından birinin ’sık ve az yemek’ olduÄŸunu vurguladı. Ara öğünlerle birlikte günde 6 öğün beslenmenin hem doÄŸru beslenme hem de kilo kontrolü açısından ideal olduÄŸunu kaydeden Nergiz, diÄŸer yandan fast food, iÅŸlenmiÅŸ gıdalar, ÅŸeker ve ÅŸekerli besinler, boyutu küçük ama kalorisi yüksek gıdalardan uzak durulması gerektiÄŸini belirtti. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo