13 o C Kdz. Ereğli

Fatma Kalesi Turizme Kazandırılacak

Gündem 7 yıl 9 ay 2 gün 10 saat 41 dakika önce 2028

Haberi Paylaşın

AK Parti Alaplı İl Genel Meclis üyesi Temel Uslu, Yeni Köy’de bulunan Fatma Kalesi’nin turizime kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zonguldak İl Genel Meclis Başkanı Necdet Karayel ve Özel İdare Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Kılav ile birlikte Yeni Köyde bulunan Fatma Kalesinde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Kayaların içinde birçok uzun ve geniş mağaraların olduğunu ifade eden Uslu, "Hasanlı, Yeniköy ve Küçükkaymaz köyü muhtarlarından oluşan bir komisyon kurarak halk dilinde Fatma Kalesi olarak bilinen yerin turizme açılması için İl Genel Meclis Başkanlığına önerge verdik. İl Genel Meclis Başkanımız ve yetkililer buraya gelerek içinde uzun mağaraların bulundu kalede inceleme yaptı. Bizim isteğimiz bu tarihi yerin kültür turizmine açılmasıdır." dedi.

Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan da halk dilinde "Fatma Kalesi" olarak bilinen kayaların içinde yer alan uzun ve geniş mağaraların turizme kazandırılmasını istediklerini ifade etti.

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 17 saat 9 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
8 saat 21 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
4 gün 12 saat 26 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
4 gün 12 saat önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
5 gün 9 saat 39 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
3 gün 6 saat 15 dakika önce AĞIR YARALI !
1 gün 16 saat 43 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
10 saat 50 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
3 gün 10 saat 31 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !