Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DAVA DEVAM EDİYOR..

DAVA DEVAM EDÄ°YOR..

Zonguldak’ın Kilimli ilçesi ÇatalaÄŸzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada baÄŸlı bulundukları taÅŸeron firmanın sözleÅŸmesinin feshedilmesi nedeniyle iÅŸsiz kalan işçilerin iÅŸe iade davasına devam edildi.

Termik santralde çalıştıkları taÅŸeron firmaca iÅŸten çıkarılan yaklaşık 30 işçi, termik santrale açtıkları iÅŸe iade davası için Zonguldak Adliyesi önünde toplanarak 3. Ä°ÅŸ Mahkemesi’ndeki duruÅŸmanın sonucunu bekledi. 

Termik santralin avukatlarının hazır bulunmaması nedeniyle duruÅŸma 24 Haziran’a ertelendi. 

Avukat Merve Kır, gazetecilere yaptığı açıklamada,  ÇatalaÄŸzı beldesindeki bir termik santralde eylem yaptıkları sırada, baÄŸlı bulundukları taÅŸeron firmanın sözleÅŸmeyi feshetmesi nedeniyle iÅŸsiz kalan işçilerin geçtiÄŸimiz aylarda eylem yaptıklarını anımsattı.

İşçilerin hak arama mücadelesinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü ifade eden Kır, şöyle konuştu:

"Müvekkillerim elektrik üretiminin asıl iÅŸini yapmalarına raÄŸmen taÅŸeron firmalarda basit bir temizlik işçisi gösterilmiÅŸlerdir. TaÅŸerondan alacakları maaÅŸlarla ilgili hak arama mücadelesi baÅŸladı. Bunun ardından işçilerin iÅŸ akitleri feshedildi. Kendileri de termik santrale iÅŸe iade davası açtılar. Bunun üzerine yerel mahkeme, 80 kiÅŸinin iÅŸe iadesine karar verdi. Geri kalan 39 işçi için iÅŸe iade davası açtık. Bunun için bu gün duruÅŸmamız vardı ancak karşı tarafın avukatları gelmediÄŸi için duruÅŸma ertelendi. EÄŸer kararı Yargıtay da onarsa müvekkillerim termik santrale kadrolu olarak baÅŸlayacaklar. Müvekkillerim istedikleri hak mücadelelerini kazandı."

- "Çalışmak istiyoruz"

İşçilerden Okan DoÄŸan Ä°nce de çalıştıkları kuruma karşı dava açtıkları için üzüntülü olduklarını belirterek, "Biz öncelikle çalışmak istiyoruz. Bunun için ana hedefimiz termik santral bünyesinde iÅŸe baÅŸlamak ve ailemize ekmek götürmek." dedi.

Kilimli ilçesindeki termik santralde çalışan taÅŸeron işçileri, 19 Åžubat’ta kadro almak ve asgari ücret artışının maaÅŸlarına yansımadığı gerekçesiyle eylem baÅŸlatmıştı. Termik santrali iÅŸleten ÅŸirket, 138 işçinin çalıştığı taÅŸeron firmanın sözleÅŸmesini feshetmesinin ardından, tüm işçileri maaÅŸ alacakları, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödeyerek iÅŸten çıkarmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo