Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Evi yanan aile yardım bekliyor

Evi yanan aile yardım bekliyor

Yıkılma tehlikesi olan evde yaşam mücadelesi veriyorlar


Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde geçtiÄŸimiz ay yaÅŸanan yangında evleri ve içerisindeki eÅŸyaları hasar gören Ãœnsal ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 
Alaplı ilçesine baÄŸlı Kocaali köyünde 2 Haziran 2019 tarihinde akÅŸam saatlerinde yangın çıktı. Elektrik kontağından çıkan yangın çatı katını ve içerisindeki eÅŸyaları tamamen kullanılamaz hale getirdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile alt kata sıçramadan söndürüldü. Evde oÄŸlu, gelini ve üç torunu ile birlikte yaÅŸayan 58 yaşındaki Gülizar Ãœnsal, maaşından kredi kullandığı için eline her ay yaklaşık 300 TL geçtiÄŸini ve bu parayla geçinmeye çalıştıklarını anlattı. 

“Aldığım 300 TL ile çocukların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum” 
YaÅŸadıklarını anlatan Gülizar Ãœnsal, “Yangın ayın ikisinde, yarın arife olacaktı akÅŸam saatlerinde baÅŸladı. O sırada gelinim ve oÄŸlum boya yapıyorlardı, ben de çocuklarla ilgileniyordum. Işıklar söndü, gelinim çay demleyecekti. Işıklar nereden söndü diye dışarıya çıktım yukarı baktım, ateÅŸin merdivene yaklaÅŸtığını gördüm. ‘Hava çocukları al dışarıya çık yanıyoruz’ dedim. ‘Can kurtaran yok mu? Ä°tfaiye haber verin yanıyoruz’ dedim kendimi yerden yere attım ama emeklerim hep gitti. Yangında kızımın emanet eÅŸyaları, kendi eÅŸyalarımız, ikiÅŸer tane olmak üzere kesin motorlarımız, tırpan motorlarımız her ÅŸeyimiz yandı, kül oldu. Bütün emeklerim yandı. Evin durumu yukarısı yandığı için sular evin içine aktı. Ä°ki, üç kez gelin halıları yıkadı. En son kendi imkanlarımızla veresiye evin üzerine usta çağırıp ÅŸap döktük. YaÄŸan yaÄŸmur da imkanı yok duramazdık. Ev saÄŸlam deÄŸil, gece uyurken deprem olsa uyanamayız, çoluk çocuk içinde kapan gibi kalırız. Yetkililerin yardım etmelerini ÅŸu evi yapıp bizi bir dertten, çileden kurtarmalarını isterim. Ä°nÅŸallah yardım ederler duacı olurum. OÄŸlum da çalışamıyor, ÅŸu anda çok maÄŸdur durumdayız. Geçen ay aldığım maaÅŸ 300TL’yi tamamlamadı. O maaşımda çocukların ihtiyaçlarını karşılayabildim. Kızım 50 TL verdi, onunla çocuklara sür ve bisküvi alıp geldiler” dedi. 

“Daha kötü bir olay olmadan evimiz yapılsın istiyoruz” 
Kdz. EreÄŸli ilçe merkezinde kiralık bir evde yaÅŸayan ve ailesinin çok maÄŸdur olduÄŸunu anlatan Serhat Ãœnsal’da evlerinin yıkılma tehlikesi bulunduÄŸunu ifade etti. Ãœnsal konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi; “Yangından kurtuldular ama ev kullanılamaz hale geldi. Ev tehlikeli evin betonu çökme aÅŸamasına geldi. Riskli evde ailem kalacak yerleri olmadığı için, oturduÄŸumuz ev bizi karşılamadığı için ben kirada kalıyorum. Annemin aldığı 300 TL maaÅŸ torunlarına dahi yetmiyor. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz, lütfen sesimizi duysunlar. Aileme yardımcı olmalarını istiyorum. Evimizin tekrardan yapılması gerekiyor ancak ailemin buna durumu yok. Daha kötü bir olay olmadan evimizin yapılmasını istiyorum. Bu ev kırk yıllık bir ev.” 
Evi yanan Ãœnsal ailesinin komÅŸuları 75 yaşındaki Mustafa Demircan’da ailenin yangında maÄŸdur olduÄŸun u söyledi. Demircan, “Tabii bunların burada ilaçlama motorları, kesin motorları, güneÅŸ enerjisi, falan vs. bunların durumları bu. Bunların illaki yardıma ihtiyacı var. Artı burada bunların yardım yapılmasını yetkililer bilir. Gelip buraya baktılar yangın nedeninin elektrik kaçağından olduÄŸu söylediler, olay bu” diye konuÅŸtu. 

Muhtar KaradaÄŸ: “Devletimizden yardım bekliyoruz” 
Kocaali Köyü Muhtarı Önder KaradaÄŸ’da yangın sonrası devlet yetkililerine yardım için müracaat ettiklerini ancak ÅŸu ana kadar bir sonuç alınamadığını vurguladı. Ailenin gerçekten maÄŸduriyet içerisinde olduÄŸunu belirten Muhtar KaradaÄŸ ÅŸunları söyledi: “Biz gerekli bilgileri zaten kaymakamlığımıza bildirdik. Åžu anda ailenin durumu da ortada mevcut, evi yapacak durumda deÄŸiller. Biz devletimizden bunlara yardımcı olmalarını talep ediyoruz. Maddi ve manevi olarak biz devletimizden bu aileye yardımcı olmalarını önemle rica ediyoruz.” 
Ãœnsal ailesi yangın nedeniyle yaÅŸadıkları maÄŸduriyetten kurtulmak için devlet yetkilileri ve hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
üzgün1
hayran0
şaşkın0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo