Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EVDE İFTAR YAPMIYORLAR!..

EVDE Ä°FTAR YAPMIYORLAR!..

Zonguldak’ın Karapınar köyünde 5 yıldır süren ramazan geleneÄŸi doÄŸrultusunda köy sakinleri, her gün gönüllü kiÅŸilerin cami yemekhanesinde verdiÄŸi iftarda orucunu açıyor.

Karapınar köyüne 1988’de Kuveytli bir ailenin yaptırdığı Meryem Halid Ä°dris El Devseri Camisi’nde 5 yıl önce gerçekleÅŸtirilen düzenlemeyle oluÅŸturulan yemekhane, her ramazan imece usulü piÅŸirilen yemeklerle köyde yaÅŸayanları ağırlıyor.

Gönüllülerin temin ettiÄŸi gıda maddelerinden hep birlikte yemekler hazırlayan köy sakinleri, iftar vaktinde dualarla orucunu açarak birlik ve dayanışma örneÄŸi sergiliyorlar. 

Köy muhtarı Mehmet Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneğin 5 yıl önce camiyi yaptıran ailenin anısına iftar vermekle başladığını ardından da evde oruç açmaya fırsat bulamadıklarını söyledi.

Ä°ftar vermenin köylerinde gelenek haline dönüştüğünü anlatan Yıldız, "Ä°mamızın baÅŸvurular doÄŸrultusunda hazırladığı listeye göre her akÅŸam gönüllü kiÅŸi ya da kiÅŸiler 400 civarındaki köy sakinine iftar veriyor, yemekler ise el birliÄŸiyle hazırlanıyor. Yaklaşık 200 haneli köyümüzde her akÅŸam orucumuzu birlikte açıyoruz" diye konuÅŸtu. 

Cami imamı Necmi Altınay, iftar vermek isteyen kiÅŸi ya da kiÅŸilerin listeye günler öncesinden adlarını yazdırdığını, hazırlıkların hep birlikte yapılarak ramazan sofralarının ÅŸenlendiÄŸini dile getirdi. 

Altınay, köyde neredeyse evinde kimsenin iftar yapmadığını, ramazanın manevi atmosferini bir arada daha iyi hissettiklerini ifade etti.

Köy sakinlerinden Muhammet Kara da iftar için kendisine sıra gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, talep çok olduğunda aynı gün masraflara birkaç kişinin ortak olabildiğini kaydetti.

Kilimli ilçesinde yaşayan Nihat Açıkgöz ise ramazan ayında iftar verebilmek için köye geldiğini ifade ederek, "Güzel bir sohbet ortamında iftarımızı yapıyoruz. Evimizde sayılı kişileri davet edebilirken burada tüm köy bir aradayız" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo