Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Eskiye dayanan kültürlerle evinin dışını donattı

Eskiye dayanan kültürlerle evinin dışını donattı

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde yaşayan Hasan Ayçiçek doğup büyüdüğü baba evi olan Çayköy köyündeki evine sık sık gelip gidiyor.


Ayçiçek; 'eskiler unutulmasın' diye aklına gelen bir fikirle evini adeta müzeye çevirdi. Ayçiçek, unutulmaya yüz tutmuş eski hatıraları canlandırıp, özlem gidermek için aklına gelen böyle bir fikirle yola çıkarak bütün yaz tatilini eskiye ait parçalar bulmakla geçirdi.

Eskiye dayanan kültürlerle evini donatan Hasan Ayçiçek yaptığı bu esintiyi ÅŸu ÅŸekilde anlattı: “Havaların sıcak olduÄŸu zaman köydeki evime gelir kalırım. Zamanla eskiye özlemimiz de oluyor haliyle. Öylelikle bu yola çıktım. GeçmiÅŸi anımsatmak veya bu dönemde yaÅŸamış kiÅŸilerin bunları görüp de ÅŸuradan geçerken ‘Vay ben bunları çektim, böyle süründüm’ demeleri benim daha çok hoÅŸuma gitti. Bana ait olan fazla bir ÅŸey olmadığı için asamadım. KomÅŸularımdan toparladım parçaları ve böyle bir ÅŸey meydana getirdim. En az 15 kilo vernik alıp vernikleyerek astım. Eski olduÄŸu için çoÄŸu çürümeye yüz tutmuÅŸ, ben de ömrünü uzatmak, koruyup muhafaza edebilmek için vernikledim. Evimin önünden geçerken insanların resim çekmeleri, bir ÅŸeyler sormaları hoÅŸuma gitti, zevk aldım. Herkesin duyarlı olduÄŸunu bilmek güzel bir ÅŸey. Biraz daha eksik parçalarım var. Mesela kara saban, çamaşır teknesi (yalak) gibi. Çevreme haber salmama raÄŸmen cevap gelmedi. Sanırım bulmam zor."

“Unutulmaya yüz tutmuÅŸ güzel anılar bunlar”

Seçimlerde köyde ikilem oluÅŸtuÄŸu için evinin duvarına "Gelin dost olalım, dost kalalım. Gelin hep birlikte, zaman yolculuÄŸuna çıkalım" yazısı asan Ayçiçek, “Dostluk bazında, eskilere dayanarak böyle bir yazı yazdım. Çünkü eskiden insanlar çalışmaktan dedikodu yapmaya vakit bulamıyorlardı. Åžimdi çalışma olmadığı için dedikodu bol. Böyle bir yazı aklıma geldi. Birkaç kiÅŸiden onay alınca da çerçeve yapıp astım" dedi.

Özellikle yurt dışından gelen gençlerin evin dışına hayran kaldıklarını belirten Ayçiçek, “Yurt dışında yaÅŸayan, tatile gelen gurbetçilerimiz özlem gidermek için resim çekiyor. Hayranlıkla bakarak inceliyorlar. Ä°nternette paylaşıyorlar. Benim de yaptığım bu iÅŸin böyle ilgi görmesi hoÅŸuma gidiyor. Yani eskiyi özlemek güzel bir ÅŸey. Ben hasret gidermek için yaptım bu sayede herkes hasret gidermiÅŸ oldu ya da eskiyi tanımış oldu. Unutulmaya yüz tutmuÅŸ güzel anılar bunlar. GeçmiÅŸi hatırlamak, yaÅŸamak çok güzel. Ne kadar burada yaÅŸayamasam da ben biliyorum bunları, geçmiÅŸimi. En azından herkesin hoÅŸuna giden bir ÅŸey oldu. Parayla ölçülebilecek bir deÄŸeri yok” diye konuÅŸtu.

Hasan Ayçiçek, evinin dışına astığı parçaları da tek tek tanıttı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo