Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

CEZA VERİLMEDİ!.

CEZA VERÄ°LMEDÄ°!.

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde ÅŸiddet uyguladığı gerekçesiyle eÅŸini boÄŸduÄŸu öne sürülen kadına, tutuksuz yargılandığı davada mahkeme heyeti ceza verilmesine yer olmadığına  hükmetti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruÅŸmaya tutuksuz sanık AyÅŸegül Erke (34), müştekiler ile taraf avukatları katıldı.

Ayşegül Erke, son savunmasında, evlilik süresi içerisinde şiddet gördüğünü savunarak, "Bu insana karşı kin ve nefret beslemedim. Her zaman yardımcı olmaya çalıştım. Alkol ve uyuşturucudan kurtulması için de mücadele ettim. Elektrik faturalarını ödemediği için cezaevine girdi. Ödedim onu oradan çıkarttım" dedi.

Yaklaşık 18 yıl boyunca maÄŸdur edildiÄŸini ileri süren Erke, "KeÅŸke böyle bir ÅŸey yaÅŸanmasaydı. Olay öncesi ve sonrası dahil boÅŸanmak istediÄŸim zaman ÅŸiddet ve tehdit gördüm. Hatta çocuklarım da tehdit edildi. Beraatimi istiyorum" diye konuÅŸtu. 

Mahkeme heyeti, TCK’nin  "MeÅŸru savunmada sınırın aşılması, mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaÅŸtan ileri gelmiÅŸ ise faile ceza verilmez" ÅŸeklindeki 27/2 maddesindeki gereÄŸince Erke’ye yüklenen suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

- Maktulün babası tepkili 

Maktulün babası Ethem Erke, adliye çıkışında, savcının görevini yapmadığını öne sürdü.

Karara itiraz edeceklerini belirten Erke, "Bu kararı bekliyordum. Vatandaşlar kendi adaletini kendi sağlayacak. Bu mahkemeler göstermelik. Sanığın oğlumu boğmasına imkanı yok. Bu adli ve otopsi raporunda da belirtilmiştir. Karara itiraz edeceğiz. Adaleti herhalde biz kendimiz sağlayacağız. Bunu idam da etselerdi benim acım dinmeyecek. Başta savcı ile mahkeme heyeti ilahi adalet karşısında şaşmaz ceza göreceklerdir. Affı yok. Allah bana sabır versin. Sabrımı elimden almasın" diye konuştu.

Ayşegül Erke ise gazetecilere açıklama yapmadan polis eşliğinde adliyeden ayrıldı.

Kozlu beldesinde geçen yıl 8 Ocak’ta tartıştığı eÅŸi Mehmet Ali’yi boÄŸan AyÅŸegül Erke, polise teslim olmuÅŸ, nöbetçi mahkemece eylemi meÅŸru müdafaa sınırlarında kaldığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo