Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Eşi İle Yaşadığı Aşk Sayesinde Lösemi Hastalığını Yendi

Eşi İle Yaşadığı Aşk Sayesinde Lösemi Hastalığını Yendi

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine fındık toplamak için gelen Özlem Öztunç, yaÅŸadığı aÅŸk sayesinde yakalandığı Lösemi hastalığını yenmeyi baÅŸardı.


Sakarya’da aynı mahallede yaÅŸayan Tayfun (27) ve Özlem Öztunç (27) çifti 2009 yılında birbirlerine aşık oldular. Ä°lk kez 2006 yılında 14 yaşındayken Lösemi hastası olduÄŸunu öğrenen Özlem Öztunç, bir süre tedavi gördükten sonra hastalığı yeniden nüksetti. Tayfun ve Özlem Öztunç çifti 2009 yılında aÅŸk yaÅŸamaya baÅŸlayınca iki tarafın ailesi de evlenmelerine karşı çıktı. Ailesi tarafından baÅŸkası ile niÅŸanlandırılan Tayfun Öztunç, düğüne 2 gün kala Özlem Öztunç’u kaçırarak evlendi. Özlem Öztunç eÅŸi ile birlikte yaÅŸadıkları aÅŸk sayesinde kendi kendine ilik üretip Lösemi hastalığından kurtulmayı baÅŸardı. Evliliklerinden Azra Nur (3) ve Bulut Aras (2) isminde 2 çocukları olan aile ÅŸimdi ise çadırda zor ÅŸartlar altında yaÅŸam mücadelesi veriyor.

“EÅŸimin sevgisi ile ayaÄŸa kalktım”

EÅŸini çok sevdiÄŸini ve onun sayesinde hastalığını yenmeyi baÅŸardığını anlatan Özlem Öztunç, ÅŸimdi tek isteÄŸinin eÅŸinin düzenli bir iÅŸ olduÄŸunu söyledi. Öztunç hikayesini ÅŸu ÅŸekilde anlattı; “Hastalığımı ilk öğrendiÄŸimde 14 yaşındaydım. 2006’da rahatsızlığımı öğrendim ve tedavi gördüm, atlattım. 2009 yılında tekrarını yaÅŸadım. Sonra eÅŸimle karşılaÅŸtım. 3 yıldır hastalığımı bildiÄŸi halde bana söylemedi. ’Sende bu hastalık var’ demedi. Ben hastalığımı bilmiyordum, benden gizledi. Bir kere olsun yüzüme vurmadı iÅŸte ’Sende böyle bir hastalık var, ben senle yapamam edemem’ diye. Ailelerimiz karşı çıktı ama biz vaz geçmedik. NiÅŸanlandı. NiÅŸanlandığı halde gizli gizli buluÅŸup konuÅŸuyorduk. O’nun ve ailemin desteÄŸi ile hastalığımı atlattım. Åžimdi çok şükür iyiyim. Nakil gerekiyordu, ben nakil olmadım. Türkiye’de bir ilk bu. Çünkü nakil olan arkadaÅŸlarımı hep kaybettim. Ben istemedim ve kendi nakilimi kendim ürettim. Düğününe bir gün kala beni aradı ve düğünü olacağını söyledi. Bende kendisine ’Senin düğünün olduÄŸu gün benim öldüğüm günümdür’ dedim. Düğünün sabahı kaçtık, evlendik. Åžimdi iki tane çocuÄŸumuz var. Mutluyuz, huzurluyuz.” Sakarya’da yaÅŸamalarına raÄŸmen fındık yevmiyesi kazanmak için Zonguldak’ın Alaplı ilçesine geldiklerini ve burada çadırda kaldıklarını anlatan Özlem Öztunç, iki çocuÄŸu ile birlikte büyük sıkıntılar yaÅŸadıklarını ifade etti. Hastalığının yeniden nüksetmemesi için iyi ÅŸartlarda yaÅŸaması gerektiÄŸini, maddi imkansızlıklar nedeniyle kontrollerini dahi yaptıramadığını belirten genç kadın, tek isteÄŸinin eÅŸinin düzenli bir iÅŸi ve sıcak bir yuva olduÄŸunu söyledi. Öztunç, eÅŸinin sevgisi ve desteÄŸi ile ayaÄŸa kalkmayı baÅŸardığını sözlerine ekledi.

Herkes karşı çıktı ama o vazgeçmedi

Özlem Öztunç’un Lösemi hastası olması nedeniyle yakın arkadaÅŸları ve iki ailenin evliliklerine karşı olmalarına raÄŸmen vazgeçmeyen Tayfun Öztunç, düğününe 2 gün kala aÅŸkı uÄŸruna niÅŸanlandığı kızla evlenmekten vazgeçti. EÅŸini kaçırıp evlenen ve bu evliliklerinden 2 çocuk sahibi olan Tayfun Öztunç, tek isteÄŸinin eÅŸine daha rahat bir yaÅŸam sunmak olduÄŸunu söyledi. Tayfun Öztunç konuÅŸmasında “EÅŸime mahallede ilk çıkma teklifi ettiÄŸim de hastalanmadan önce kabul etmemiÅŸti. Hastalığını öğrendiÄŸinde hastanede abisi yerine beni aradı yanlışlıkla. O anda yeniden aÅŸk filizlenmeye baÅŸladı. Hastanede ilk tedavi süreci bittiÄŸinde mahallemize geldiÄŸinde çıkmaya baÅŸladık. ’Teklifin hala geçerli ise çıkabiliriz’ dedi. O hastalığını bilmiyordu, ben biliyordum. ’Olur’ dedim. BaÅŸta arkadaÅŸlarım karşı çıktı. “Sen bu kızla çıkarsan, evlenirsin” dediler. Öylelikle baÅŸladık. Ä°lk hastalık sürecini atlattı. Bir ayrılma dönemimiz oldu. O ayrılma döneminde de istemeyerek de olsa birisi ile niÅŸanlandım. NiÅŸanlılık sürecinde devamlı eÅŸimle görüşüyordum. NiÅŸanlımdan çok eÅŸimle görüşüyordum. Çünkü ben eÅŸime âşıktım. Düğünüme iki gün kala eÅŸime; ’iki gün sonra benim düğünüm var ne yapacağız?’ dedim. Kaçmadan önce bana, “Senin düğünün olduÄŸu gün öldüğüm gündür” dedi. Öylelikle düğüne iki gün kala kaçtık. Evlendik, mutluyuz ÅŸimdi çok şükür. Ä°ki tane yavrumuz oldu. Büyük kızımız Azra Nur 3,5 yaşında, küçük oÄŸlum Bulut Araz 2,5 yaşında. Onların sayesinde eÅŸim kendi iliÄŸini üretti. Türkiye’de bir ilki yaÅŸadı. Åžimdi Sakarya’da yaşıyoruz ama çalışmak için buraya geldik. Fındık yevmiyesinden sonra kilosu 50 kuruÅŸtan olan fındık ayıklıyoruz. Günlük 70-80-100 kiloya kadar ayıklayabiliyoruz. EÅŸim rahatsızlığından dolayı ayıklayamıyor, annem ile ben ayıklıyorum. EÅŸim çocuklara bakıyor. Günlük 50 lira Allah’a şükürler olsun, geçimimizi saÄŸlıyoruz. Fakat daha rahat yaÅŸamak istiyoruz. Daha güzel yaÅŸam için güzel bir iÅŸ imkânı istiyorum. Sakarya’da kaldığımız ev kira. Aylık 300 lira kira veriyorum. En büyük desteÄŸi baÅŸkanlardan bekliyorum. En büyük ihtiyacımız ev. Evimiz yok, başımızı sokacak bir göz de olsa bir ev istiyorum” dedi.

Oğlunu başka bir kızla nişanladığını ve şimdi gelini olan Özlem ile hastalığı nedeniyle evlenmelerine karşı çıktığını anlatan kaynana Resmiye Öztunç (54), şimdi ise gelini çok sevdiğini söyledi. Kendisinin de birçok rahatsızlığı olduğunu yeşil kartı iptal edildiği için tedavisini olamadığını anlatan Resmiye Öztürk, çocuğuna düzenli bir iş ve başlarını sokabilecekleri bir ev istediklerini dile getirdi.

5 kiÅŸilik Öztunç ailesi Alaplı ilçesine baÄŸlı Sarıkadı Köyü’nde kurdukları çadırda zor ÅŸartlar altında yaÅŸam mücadelesi verirken, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo