Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Göçükte Yaşamını Yitiren İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi

Göçükte Yaşamını Yitiren İşçinin Cenazesi Toprağa Verildi

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında yaÅŸanan göçükte yaÅŸamını yitiren işçinin cenazesi, Kozlu ilçesinde topraÄŸa verildi.

Gelik beldesi DaÄŸbaca mevkisindeki maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle oluÅŸan göçükte yaÅŸamını yitiren 34 yaşındaki işçi Mustafa Sarı’nın cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak Kozlu ilçesine baÄŸlı Topbaşı Mahallesi’ne götürüldü. Burada Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından helallik alındı. Bu sırada madencini eÅŸi Ayten Sarı (37), "Ben seni dün iÅŸe yolladım, bana yalan söyledin eve dönmedin. Seni kırmızı valizle iÅŸe gönderdim, sen al bayrakla bana geldin." diyerek ağıt yaktı.

Sarı’nın cenazesi, Topbaşı Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçeye baÄŸlı Kargalar köyünde aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine işçinin yakınları ve mesai arkadaÅŸlarının yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı MüsteÅŸar Yardımcısı Zafer Benli katıldı.

Mustafa Sarı’nın kayınpederi Ä°smail Tuna gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı duymalarının ardından maden ocağına gittiklerini belirterek, "Dün gece haberi alır almaz maden ocağının bulunduÄŸu bölgeye gittik. Sabaha kadar ’Bir umut’ diyerek kurtarma çalışmalarını takip ettik. Sabah cenazesi çıktı. Damadım, 7 Ocak 2013’te Türkiye TaÅŸkömürü Kurumu (TTK) Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 8 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasından yaralı kurtulmuÅŸtu. Bir süre inÅŸaatlarda çalıştı ama 2 çocuÄŸuna bakabilmek için tekrar maden ocağına girdi. Son çalıştığı bu özel maden ocağında da hayatını kaybetti." diye konuÅŸtu.

- İlk maaşını çekemeden yaşamını yitirdi

Göçükten yara almadan kurtulan Hüseyin Akyaz (36), Mustafa Sarı ile TTK’da beraber çalıştıklarını anlatarak, "Kozlu’daki kazadan arkadaşım Sarı ile yaralı olarak kurtulduk. Ä°kimiz o ocakta olduÄŸu gibi Gelik’teki ocakta da birlikte çalışıyorduk. Göçükte bir arkadaşımı çekerek kurtardım ama onu kurtaramadım. Kaderimiz hep aynıydı ama ÅŸimdi o vefat etti. Kozlu’daki göçükten kurtulduktan sonra bir daha ocaÄŸa girmeyiz diyorduk ama hayat ÅŸartları bizi zorladı. Ben dün gece sabaha kadar kurtarma çalışmalarına katıldım. Avucumla kömür taşıdım, arkadaşımın cenazesini çıkardım." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

Akyaz, Mustafa Sarı ile ocakta iş başı yaptıklarını belirterek, "İlk maaşımız dün akşam banka hesabımıza yatmıştı. Fakat ocakta olduğumuz için çekememiştik. Arkadaşım da ilk maaşını alamadan göçük altında kaldı." dedi.

 
WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo