Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’NİN SUYU!..

EREĞLİ’NİN SUYU!..

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de içme suyunun bir süredir çamur renginde akması nedeniyle açıklama yapan ilçenin Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, “mangan miktarında son 1 haftadır artış gözlemlenmiÅŸtir” dedi.
Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgedeki Manganez ocaklarının etkisiyle mangan miktarında artış gözlemlendiğini belirtti. İlçe halkının şikayetlerine neden ola olayın giderilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Uysal, şunları kaydetti:
"Güzel ÅŸehrimin güzel insanları. Ä°lçemiz Kızılcapınar barajı baÄŸlantılı, Süleymanbeyler mevkisinde bulunan İçme ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisinden su almaktadır. Yaz ayı yağış miktarının az olması nedeniyle barajdaki su seviyesi azalmış ve ham su karakteri de deÄŸiÅŸmiÅŸtir.  Hamsu da, özellikle bölgede bulunan (Ramazanlı Köyü civarı) Manganez ocaklarının da etkisiyle Mangan miktarında son 1 haftadır artış gözlemlenmiÅŸtir. Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın deÄŸeri belli seviyelere indirilmiÅŸtir. Fakat Su ilerim hatları ve depolama alanlarındaki birikimlerden dolayı, suyun arıtma tesisinden çıkıp depo ve ÅŸebekeye ulaÅŸması esnasında havanın sıcak olmasından da dolayı tepkime oluÅŸmakta ve suyu rengi zaman zaman açık sarımsı bir renge dönüşmektedir. Bu sorunun giderilmesi ile ilgili, gerek DSÄ° yetkilileri, gerekse ilgili birimlerimizce sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Belirli bölgelerden tahliyeler de yapılarak birikimin hatlardan uzaklaÅŸtırılması da saÄŸlanmaktadır. Saat 17.00 itibari ile Arıtma Tesisinde ki su örneÄŸi ekte ki resim de görülmektedir. Söz konusu mangan deÄŸeri hiç bir zaman WHO ( Dünya SaÄŸlık Örgütü’nün) sınırlarını aÅŸmamıştır."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

kızgın6
şaşkın1
gülücük0
hayran0
üzgün0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo