Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’nin çöplerinde bakın ne aradılar

EreÄŸli’nin çöplerinde bakın ne aradılar

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen yabancı öğrencilerin, çöplerden bulduÄŸu materyalleri geri dönüştürerek çeÅŸitli objeler ürettikleri bildirildi.


Avrupa BirliÄŸi Bakanlığı’nın Heritage From Turkey Projesi kapsamında Karadeniz EreÄŸli’ye gelen 16’sı yabancı 20 öğrenci, oluÅŸturdukları objeleri, Erdemir Caddesi’ndeki bir alışveriÅŸ merkezinde sergiledi.
Avrupa Birliği Bakanlığı Proje Eğitmeni Aziz Yiğitcan Yeşilbağ, burada gazetecilere açıklamasında, insanlara, geri dönüşümün önemini anlatmak istediklerini söyledi. Bunun içinse ilçede kaldıkları günler boyunca atık malzemeler aradıklarını anlatan Yeşilbağ, şöyle dedi:
BELEDİYEYE ÖZEL TEŞEKKÜR
“Temmuz’un 17’sinden itibaren Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden toplam 16 kiÅŸi projemize dahil oldular. Projemizin amacı, geri dönüşümü saÄŸlamak; denizler ve diÄŸer çevrelerdeki plastik ve kağıt atıkları geri dönüşümlerinin olduÄŸunu ve bunların daha sonra tekrar kullanılabileceÄŸini insanlara anlatmak, bunu ise uygulamalı olarak insanlara göstermektir.
EreÄŸli’de belediye ile sıkı bir temas içindeydik. GeldiÄŸimiz günden itibaren bize hep yardımcı oldular. Azim Otel bize kapılarını açtı. Bize toplantı salonlarını da verdiler.
EreÄŸli’de, çöplerin içinden bulduÄŸumuz atıklardan 20’ya yakın figür oluÅŸturduk. Bunların içinde kapı zili, çöp kutusu, kumbara, oyuncak gitar gibi figürler elde ettik. Åžehrin belli bölgelerinde sergilenebilir durumdalar.

YANA DODNÄ°KOVA: PROJE AMACINA ULAÅžTI
Yabancı öğrenciler adına konuÅŸan Bulgar gurubunun lideri aynı zamanda BirleÅŸmiÅŸ Milletler Bulgaristan Göçmenlik Bürosu Çalışanı Yana Dodnikova ise Türkçe ’ye çevirisi yapılan konuÅŸmasında,  Türkiye’de ilk defa bir projede yer aldığını ifade ederek, “geri dönüşümle ilgili çok deÄŸerli bilgiler edindik. Geri dönüşümle ilgili her türlü bilgi akılda tutulması gereklidir. Çünkü bu durum bizin için ileriye bakıldığında endiÅŸe verici durumlara sebep olabilir. Proje bence amacına ulaÅŸtı. Biz bunun için çok çalıştık. Gerek EreÄŸli halkı olsun gerekse çevredeki insanlar olsun onları bu konuda bilgilendirdiÄŸimizi düşünüyorum” sözleri ile konuÅŸtu.

EreÄŸli’nin çöplerinde bakın ne aradılar

Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesine Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden gelen yabancı öğrencilerin, çöplerden bulduÄŸu materyalleri geri dönüştürerek çeÅŸitli objeler ürettikleri bildirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo