Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE SIKI DENETİM VAR!

EREĞLİ’DE SIKI DENETİM VAR!

Karadeniz Ereğli’de aralarında ilçe adliyesi, okul ve hastanelerin de bulunduğu kurumların denetlendiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Zonguldak Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde 3 yıl önce oluşturulan “Engellilerin Erişebilirlik Komisyonu”, ilçedeki denetimlerini sıklaştırdı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilisinin başkanlık ettiği heyet Özel Echomar Hastanesi, Bahçeşehir Koleji,  Özel Anadolu Hastanesi, Karadeniz Ereğli Adliyesi ve Çınaraltı Çay Bahçesi’ni denetledi. Denetimlerde, engelli bireylere ‘engel’ teşkil eden unsurlar belirleniyor.
Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Hasan Eroğlu, denetim sırasında Ereğli FM’e yaptığı açıklamada, engellilerin sosyal hatlarında her yere çok rahat erişebilirliğini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Denetimler sırasında ise bazı olumsuz durumlarla karşılaştıklarını anlatan Eroğlu, şu sözlerle konuştu: 
SÜRE VERİLİYOR!
“Zonguldak Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve 3 yıl önce çıkartılan “Engellilerin Erişebilirlik Komisyonu” çalışmaları devam etmektedir. Bugün Özel Echomar Hastanesi ve Bahçeşehir Koleji’nin erişebilirliklerini inceledik. Daha önceki gün ise Özel Anadolu Hastanesi, Karadeniz Ereğli Adliyesi ve Çınaraltı Çay Bahçesi denetledik.
İşleyiş şöyledir: Gittiğimiz kurumların erişebilirlik ile ilgili mevcut genelge doğrultusunda denetimlerini yapıyoruz.  Belirli rehberlik yaparak belirli süreler veriyoruz. Bu süreçte eksiklikler gideriliyor ve binalara ‘yeterlilik belgesi’ veriyoruz.”
HASTANELER, ADLİYE, OKULLAR VE DİĞER KAMU BİNALARI…
BUNUN AKABİNDE..!

Engellilerin, en çok eğitimi çok dik yapılan rampalarda zorlanacaklarını öne süren Eroğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Denetimler sırasında, bazı kurumlarda rampaların çok dik olduğunu gördük. Bazı hastanelerde, engellilere ayrılan otoparklarda tabelaların söküldüğünü gördük. Bu konularda da titizliğin sağlanması için çalıştık. Amacımız, engellinin her yere çok rahat erişebilirliğini sağlamaktır. Deniyor ya ‘engelsiz yaşam’ diye; kamu birimlerinde bunun sağlanması için mesai harcıyoruz.
Öncelikler var mesela birinci önceliğimiz;  toplumun en yaygın kullandığı birimler olan hastaneler, adliye, okullar ve diğer kamu binaları, bunun akabinde ise özel kurumlardır. Engelliler, tüm kaynaklardan etkin bir şekilde yararlanacaktır.
Heyettin sivil toplum ağında Fiziksel Engelliler Derneği olarak ben, heyet başkanı Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar Müdür yardımcısı, Çevre Müdürlüğü’nden bir arkadaşımız, Karayolları Müdürlüğü’nden bir kişi, Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü’nden bir arkadaşlarımız var.”

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Hasan Eroğlu, denetimlerin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

EREĞLİ’DE SIKI DENETİM VAR!

Karadeniz Ereğli’de aralarında ilçe adliyesi, okul ve hastanelerin de bulunduğu kurumların denetlendiği bildirildi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük7
şaşkın1
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Muzaffer Gençoğlu

26 Nisan 2018 - 15:32

Konu ile ilgili farkındalık yaratmakta büyük katkıları olan Ahmet beye teşekkürler M Gençoğlu

Yorum Yazın

Canlı Radyo