Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE ‘SAĞANAK’ ETKİLİ OLDU

EREĞLİ’DE ‘SAĞANAK’ ETKİLİ OLDU

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların tıkanmasından dolayı bir ev sular altında kaldı.


Edinilen bilgiye göre, ilçede gece saatlerde başlayan yağmur yağışı, sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Gülüç beldesinde dağlardan gelen yağmur suyu yolda büyük su birikintilerine sebep oldu. Araçlar, yolda ilerlemekte zorlanırken, karayolları ve Gülüç belde belediyesi ekipleri çalışma başlatıldı.

EVÄ° SU BASTI
Akpınar mahallesinde ise rögarların tıkanması nedeniyle Kaçmaz ailesinin yaşadığı ev sular altında kaldı. Hane halkı evde ki suyu tencerelerle boşaltmaya çalıştı. Atakan Kaçmaz (28) eşyalarının kullanılmayacak hale geldiğini ve bundan dolayı da yardım beklediğini söyledi. Elif Kaçmaz ise zor durumda kaldıklarından dolayı yetkililerden yardım istediğini ifade etti. Belediye ekiplerinin ve Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin evde hasar tespit çalışması yapacağı öğrenildi.

TIR SU KANALINA DEVRÄ°LDÄ°
Öte yandan, Hamzafakıhlı mahallesinde de, karşı yönden gelen otomobile yol vermek isteyen YiÄŸit Can K’nin kullandığı 67 LY 442 DORSE 67 TY 042 çekici plakalı üzerinde sac rulo yüklü tırın bir kısmı, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu su kanalına düştü. Tır üzerinde ki sacın kayması sonucu meydana gelen kazada yaralanan olmazken, mahalle muhtarı Ä°smail Altay, bu tür araçlarla ilgili sürekli olarak sorun yaÅŸadıklarını kaydetti. Altay, “burada sel felaketi ile uÄŸraşırken, bir de trafik terörü ile uÄŸraşıyoruz. Yıllar önce bir çocuÄŸumuz burada hayatını kaybetti. Burada bu TIR’lar otoban gibi ağır tonajlı ÅŸekilde burayı mesken tuttu. Görmüş olduÄŸunuz gibi rulo Allah muhafaza bir vatandaşımızın üzerine düşmüş olsaydı burada büyük bir felaket yaÅŸanacaktı. Biz yetkililerden bu TIR’lar hakkında yardım bekliyoruz. VatandaÅŸlar çoluk çocuk hep sokaklarda. Ne yapacağımızı ÅŸaşırdık” dedi.

Su kanalına devrilen tır üzerinde ki sac rulo vinç yardımı ile başka bir tıra nakledilirken, yol çalışma süresince kapalı kaldı.

 

 

EREĞLİ’DE ‘SAĞANAK’ ETKİLİ OLDU

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Rögarların tıkanmasından dolayı bir ev sular altında kaldı.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
gülücük0
hayran0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo