Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE, RAMAZAN DAVULCULARINA DÜZENLEME GETİRİLDİ

EREĞLİ’DE, RAMAZAN DAVULCULARINA DÜZENLEME GETİRİLDİ

O KART OLMADAN ÜCRET TOPLAYAMAYACAKLAR!


Karadeniz Ereğli Belediyesi’nce Ramazan Ayı boyunca görev yapacak davulculara yönelik düzenleme getirdiği bildirildi. Belediye tarafından mahallelerde görev alacak 51 davulcuya çalışma kartları verilirken, kartı olmayan davulcuların vatandaşlardan her hangi bir bahşiş ya da ücret talep etmeleri yasaklandı.
Edinilen bilgiye göre, Ramazan ayının geleneklerinden biri olan Ramazan Davulcuları, Kdz. Ereğli Belediyesi sınırları içerisinde ay boyunca belli bir düzen içerisinde çalışmalarını sürdürecekler.
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayına sayılı günler kala, geçtiğimiz yıllardan gelen şikayetleri de dikkate alan Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan Davulcularına bir düzenleme getirdi ve Zabıta Müdürlüğünce Ramazan ayında mahallelerde davul çalacak kişiler tespit edilerek resimli çalışma kartları verildi.
Buna göre, Kdz. Ereğli’de mahallelerde görev yapacak 51 Ramazan Davulcusuna resimli çalışma kartları Zabıta Müdürlüğünce imza karşılığında teslim edildi.
“KARTI OLMAYAN ÜCRET TOPLAYAMAZ”
Müdürlük yetkilileri, alınan kara gereği çalışma izni kartı olmayan davulculara her hangi bir ücret ya da bahşiş ödenmemesi konusunda vatandaşları uyararak; “31 Mahallede görev yapacak 51 Ramazan davulcusu belirlendi. Boynunda yaka kartı olmayan ve Ramazan ayının ortasında ve sonunda evleri dolaşarak ‘ben Ramazan Davulcusuyum’ diyerek vatandaşlarımızdan para ya da bahşiş talep eden olursa müdürlüğümüze ihbarda bulunabilirler. Kartı olmayan davulcular Ramazan ayında çalışamayacaklar. Bu konuda halkımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo