Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de Muharrem Ayı Aşuresi

EreÄŸli’de Muharrem Ayı AÅŸuresi

Zonguldak’ın Ereli ilçesi Alevi Kültür DerneÄŸi Åžubesi’nce aÅŸure günü etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi.


Alevi Kültür Dernekleri Åžube BaÅŸkanı Mehmet TaÅŸtan, Muharrem ayının 12’nci günü nedeniyle, Kavaklık Mahallesi’ndeki Cem Evi bahçesinde yapılan etkinlikte yaptığı konuÅŸmada, piÅŸirilen aÅŸureyi farklı düşüncüdeki insan guruplarına benzeterek, “ayrılar ayrı gelir bir kazanda kaynayarak aynılaşır. Åžuanda bizler de ayrı ayrı geldik bu meydanda aynı kazandayız. Bir nevi AÅŸureyiz” dedi.
Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş, Türk eğitim sistemindeki kaosu işaret etti, bilim ve ilme önem verilmesi gerektiğini belirtti.
Alevi Dedesi Mustafa Dedekargınoğlu da aşure ayının ne demek olduğunu, Alevi kesimin bunu nasıl algılaması gerektiğini anlattı. Dedekarınoğlu, hoşgörü çağrısı yaptı.

İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ!
Dede Sefa Öztürk ise Aşure Duası öncesi konuşmasında, oruç tuttukları günlerde hiçbir kişinin sigara içtiği ve yemek yediği için şiddete maruz kalmadığını söyledi. Alevi vatandaşların, devlet işlerinde ise oy kullanmaktan öteye gidemediğini, Alevi vatandaşlara önemli devlet kademelerinde yer verilmediğini ifade etti. Öztürk, inanç özgürlüğüne dikkat çekti, hoşgörü vurgusu yaptı ve Cem Evlerinin ibadethane sayılması gerektiğinin altını çizdi.
Etkinlikte deyişler ve mersiyeler seslendirildi. Etkinlik katılımcılara aşure dağıtımı ile son buldu.
Etkinliğe Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Bulak, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş ve çok sayıda Alevi ve Sünni vatandaş katıldı.

 

 

 

 

EreÄŸli’de Muharrem Ayı AÅŸuresi

Zonguldak’ın Ereli ilçesi Alevi Kültür DerneÄŸi Åžubesi’nce aÅŸure günü etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
şaşkın2
üzgün2
kızgın2
gülücük0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo