Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, “adama koyun verelim, arı kovanı verelim, balıkçı teknesi alalım. Maksat adam kendi hayatını kurtarsın” dedi.

Alınan bilgiye göre, Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşayanlardan yardıma ihtiyaç duyanların sayısı ve onlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) aracılığı ile harcanan yardım parası miktarı açıklandı. Kaymakam Çorumluoğlu, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda her yıl boyunca yapılan yardımları, hesapların çıktığı hafta basına açıkladıklarını söyledi.  İlçe durumunun genel olarak iyi olduğunu belirten Çorumluoğlu, “biz, 16 bin kişiye 5 milyon 522 bin lira para yardımında bulunmuşuz. Merkezi Hükumet tarafından yapılan yardımlar burada ayıraca tasnif edildi. Burada da 4 bin 122 kişiye 9 milyon 457 bin lira para ödenmiş. Burada dikkatimi çeken, Merkez’den paralarımızın daha düşük olmasıdır. Yani para sayısı olarak fazla, kişi sayısı olarak azdır. Bu, ilçemizin biraz daha emekli ve gelir seviyesinin yüksek olmasından kaynaklıdır” dedi.
KÖMÜR YARDIMININ BİR KISMINDA YAŞANAN GEÇİKME
Çorumluoğlu, yapılan diğer yardımlara ilişkin ise şu sözlerle konuştu:
“Gıda yardımı 1 milyon 661 bin ile yüksek bir rakam. Bunun yanında da yakacak yardımı yine diğer bir yüksek rakam, 3 milyon 435 bin liradır. Ne yazık ki yakacak yardımında biraz gecikmelerimiz oldu. Bu, bize kömür temininde ki eksikliklerden dolayıdır. Son 75 ton kömürümüz kaldı. 4 bin 500 ton kömürde 75 ton düşünüldüğünde, büyükçe bir kısmının dağıtıldığını göstergesidir. Ama burada vakıf müdürü ya da kaymakamın evindeki soba yanıyorsa vatandaşın evinde de soba yanmalıdır.
ÖZEL BİREYLERE YAPILAN YARDIMLAR
Engelli aylığı en fazla tutan rakamlardandır. Bir yıl içinde, 6 milyon lira engellilerimiz için ödenmiştir. Toplamına bakıldığında ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile yaklaşık 15 milyon lira, bir yılda para harcamışız, 20 bin kişiye ulaşmışız.  Ancak bunu 180 bin kişi de 20 bin kişi olarak düşünmemek lazım. Bir kişi, dönem içinde birden fazla yardım aldıysa onu 3 ya da 4 olarak sayıyoruz.
GENEL OLARAK İYİ
Genel olarak buradaki durumumuzun iyi olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Vakfımızdan yardım hakkı olup ta verilmeyen kimse kalmasın, ana gayemiz budur. Basın mensubu arkadaşlarımızın da bu tür kişiler varsa bize ulaştırılmasında da aracı olmalarını istiyorum.  Gazetelerin bazıların da vardı, okudum. Bir engellinin dolandırıldığı ile ilgili bir haberdi. Vakıf müdürümüze talimat verdim ve o aileye de yardım edilecek.
BALIK VERMEYECEKLER; TUTMASINI ÖĞRETECEKLER!
Esas ön plana çıkacak husus ise kişilere gelir getirici projeler yönünde destek olabilmektir. Bu 40 kişi, 50 kişi olur ama ‘para verelim gitsin’ değil; adama koyun verelim, arı kovanı verelim, balıkçı teknesi alalım. Maksat adam kendi hayatını kurtarsın. Bunu yaptıktan sonra yaşamını idame ettirir. Ana politikamız bu olmalıdır. Müdür arkadaşlarımıza talimatı verdim. 2019 yılı içinde gelir getirici projelere daha fazla ehemmiyet vereceğiz.”
Kaymakam Çorumluoğlu, geçmiş yıllar ile bu yıl arasında, yardım talebinde bulunan kışı sayısında artış ya da düşüş olup olmadığını gösteren bir kıyaslamanın henüz yapılmadığını sözlerine ekledi.

 

EREĞLİ’DE KİME NE KADAR VERİLDİ, AÇIKLANDI

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo