Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE, İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN

EREĞLİ’DE, İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Karadeniz EreÄŸli’de, özel bireylerin diÄŸer bireyler ile kaynaÅŸabilmesi amacıyla “Tebessüm Kafe” adı ile oluÅŸturan tesis, törenle hizmete girdi.  

Alınan bilgiye göre ilçe belediyesi, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi ve Kent Konseyi işbirliği ile kurulan kafe, Sahil Kafe bitişiğinde dualarla açıldı.
Karadeniz EreÄŸli Kaymakamı Ä°smail ÇorumluoÄŸlu, kurdele kesimi sondası gazetecilere konuÅŸmasında, böyle bir hizmetin Türkiye’ye örnek olabilecek nitelikte olduÄŸunu söyleyerek, “Belediye BaÅŸkanını ve çalışma arkadaÅŸlarını böyle güzel bir çalışma yaptıklarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

UYSAL, UMUT AŞILADI: BU BAŞLANGIÇ
EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal da, Tebessüm Kafe’nin bir baÅŸlangıç olduÄŸunu belirterek ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Burası aslında bir model. EreÄŸli’de bu alanı kullanan vatandaÅŸlarımızla birlikte kullanmaları için entegre bir tesis yaptık. Önümüzdeki yıllarda engellilerden bahsetmeyeceÄŸiz, ‘Çocuk faydalı ÅŸehir’ diyeceÄŸiz.
EÄŸer çocuklarımıza gereken önemi verdiÄŸimizde, ÅŸehri onlara göre dizayn ettiÄŸimizde, engellilerimiz, hamilelerimiz, yaÅŸlılarımız, tüm katmanlar bundan yararlanır. Bu bir tohum. Bunlar önümüzdeki yıllarda artarak devam edecek. Åžehrimizde cadde, sokak, kamusal alanlar, sinemalar, tüm engelli vatandaÅŸlarımızın ev rahatlığıyla kullanabileceÄŸi alanlar olacak. Bunu bir baÅŸlangıç kabul ediyoruz. GecikmiÅŸ bir hizmet, Yeterli de görmüyoruz. Daha yapacak çok ÅŸeyimiz var. 2013 yılında Karadeniz EreÄŸli Türkiye’nin engellilerin, çocukların yaÅŸayabileceÄŸi en güzel ilçe olacak.”

TEÅžEKKÃœR ETTÄ°
Fiziksel Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Åžentürk, Tebessüm Kafe’nin saÄŸlam ve engelli bireyleri aynı çatı altında toplandığını anlatarak emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür etti. Kendilerine söz hakkı tanınan özel bireyler de, konuÅŸmalarına, duydukları mutluluÄŸu yansıttılar.
Öte yandan, iki özel çocuk Sudenaz Taşpınar ve Oğulcan Kalender, tepsiler ile taşıdıkları içecekleri, katılımcılara ikram ettiler.

TEBESSÜM SİNEMASI DA AÇILDI
Burada etkinliÄŸin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde hizmete giren Tebessüm Sinema Salonu’nun açılışı da gerçekleÅŸtirildi. Benzer sözlerin edildiÄŸi açılış konuÅŸmaların ardından sinema faaliyete geçti. Her iki açılışı da çok sayıda vatandaÅŸ ve özel insan katıldı.

 

EREĞLİ’DE, İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR GÜN

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran6
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo