Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de ilk kez; “Hemsball”

EreÄŸli’de ilk kez; “Hemsball”

EREÄžLÄ°

Türkiye’nin ilk yerli ve milli resmi spor branşı olan ’Hemsball’ sporunun, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde de oynanmaya baÅŸlandığı bildirildi.

Hemsball Antrenörü Ebru Yapıcı, EreÄŸli FM’e yaptığı açıklamada, Hemsball’un 2011 senesinde Murat Altınay isimli kiÅŸinin kızıyla oynarken keÅŸfettiÄŸi ve daha sonra tasarladığı bir spor olduÄŸunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı Herkes İçin Spor Federasyonu’nca (HÄ°S) 2012 yılında Hemsball’u destekleme kararı verdiÄŸini belirten Yapıcı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün 2013 tarihinde 20262901-020/4065 sayılı yazısı ile ’Hemsball Resmi Spor Branşı’ olarak onaylanmıştır” dedi.
ASKER PERSONELÄ°N
ÇOCUKLARINA ÖĞRETİLİYOR

Antrenör Yapıcı, ilçede Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda ’Hemsball’a Merhaba Günleri’ baÅŸlatıldığını, burada ise personel çocuklarından kurulu 10 kiÅŸilik takıma milli sporu öğrettiÄŸini anlatarak, konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:
“İçimizde tarifi olmayan bir mutluluk var. Topla buluÅŸan yıldızlarımızın elleri bu branÅŸtaki geleceÄŸimizdir. Spor yüzde 90 zihinseldir. Spor yapan çocuk derslerinde daha baÅŸarılı, çevresiyle uyumlu ve mutlu çocuklardır. Ve tüm spor branÅŸlarının birleÅŸimi olan Hemsball, ona gönül vermiÅŸ her bir bireyi çok yönlü geliÅŸtirir. Matematik ve hareketin birleÅŸimi olan bu dahiyane branÅŸla her çocuÄŸun buluÅŸması çok önemlidir.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo