Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE GURBETÇİLER GECESİ

EREĞLİ’DE GURBETÇİLER GECESİ

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


YaÅŸamlarını Dünya’nın deÄŸiÅŸik ülkelerinde sürdüren, tatilleri içinse memleketleri Karadeniz EreÄŸli’ye gelen gurbetçiler için yemekli gece etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi.

Ä°lçe Belediyesi’nce belediye uhdesindeki kamp tesisinde düzenlenen etkinlikte konuÅŸan Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, 4’üncü kez gurbetçilerle bir araya geldiklerini söyledi. Gurbetteki özelikle genç nesle seslenen Uysal, ÅŸu ifadeleri kullandı:
“ASÄ°MÄ°LE OLMAYIN, KÖKLERÄ°NÄ°ZDEN KOPMAYIN”
“60’lı yıllardan itibaren gurbete çıkan büyüklerimiz. Onlardan Allah razı olsun. Bütün sıkıntıları onlar çektiler. O sayede 2. ve 3. kuÅŸaklar rahat ettiler. Sizlerin yetiÅŸtirdiÄŸi nesil rahat etti ve sizlerle gurur duyuyorum. Sevgili gençler sizlere sesleniyorum, bulunduÄŸunuz ülkelerde özellikle o ülkenin dilini öğrenin, komÅŸuluk baÄŸlarınızı, akrabalık baÄŸlarınızı, sohbetinizi o ülkenin insanlarıyla artırın. Orada siyasi yapılara girin. Ancak asla asimile olmayın, köklerinizden kopmayın. Allah sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim sizlerin hasretini kolay kılsın. Çıkacağınız yolculukta saÄŸlık sıhhat diliyorum.”

“MESUT ÖZÄ°L AÇIKLAMASI”
Alman Milli takımını bıraktığını açıklayan Devrek’li futbolcu Mesut Özil’e destek te isteyen Uysal, ÅŸu sözlerle konuÅŸtu:
“Biliyorsunuz, yakında bir dünya kupası bitti. Orada bizim Almanya forması giyen evladımız Mesut Özil vardı. Ona duruÅŸundan dolayı, Sadece günahı derseniz Sayın CumhurbaÅŸkanımızla resim çektirmek. Mesut Özil evladımıza ve CumhurbaÅŸkanımıza bir alkış rica ediyorum. Mesut Özil’e bizler sahip çıkarız. O bizim evladımız. Dik duruÅŸu için kendisini tebrik ediyor ve Kdz. EreÄŸli’den selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

KARAKULAK: ÖRNEK OLSUN
Geceye katılan Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Karakulak, BaÅŸkan Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ederek ÅŸunları kaydetti:
“Burada bulunan tüm gurbetçilerimiz ve dünyadaki gurbetçilerimiz adına, düzenlenen bu organizasyon için Belediye BaÅŸkanımız Op. Dr. Hüseyin Uysal’a teÅŸekkür ediyorum. Avrupa Zonguldaklılar DerneÄŸine adına da ayrıca yürekten teÅŸekkür ediyorum.  Hatasız ve kusursuz bir organizasyon meydana getirmiÅŸler. Belediye BaÅŸkanımız Uysal, EreÄŸli’de 4 yıldır bu iÅŸi çok güzel bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtiriyor. Bu organizasyonun Zonguldak’ımızın diÄŸer ilçelerine de örnek olmasını diliyorum. 500 bin Zonguldaklı gurbetçimizin bulunduÄŸu Zonguldak’ımızın il ve diÄŸer ilçelerinde de bu organizasyonların yapılmasını talep ediyoruz.”
Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın 4 yıllık görev süresinde ilçede gerçekleÅŸtirilen hizmetleri anlatan sinevizyon gösterimini izleyen gurbetçiler, Belediye Folklor ekiplerinin gösterisi ve Faslı Åžahane grubunun seslendirdiÄŸi türkülerle stres atıp, davul-zurna eÅŸliÄŸinde gönüllerince eÄŸlendiler.
Gece, havai fişek gösterileri ile son buldu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran1
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo