Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE ‘FIRTINALI’ GECE!

EREÄžLÄ°’DE ‘FIRTINALI’ GECE!

Fırtına, Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Hızı 70 kilometreyi bulan rüzgar, Bozhane mevkisindeki çekek yerlerine zarar verdi.


Edinilen bilgiye göre, Karadeniz’de öğle saatlerinden itibaren etkili olan fırtına dev dalgaların oluÅŸmasına yol açtı. YüksekliÄŸi 15 metreyi geçen dalgalar EreÄŸli sahilini sular altında bırakırken, birçok iÅŸ yeri ve kayık da sulara gömüldü. Dev dalgalar nedeniyle sahil bandında yer alan gözlemeci dükkanları sular altında kalırken, bir kafe restoranın ise camları ve pencereleri parçalandı. Åžiddetli dalgalar zaman zaman iÅŸ yerinin içerisine kadar girdi. Kafe restoranın içerisinde önlem almak için çalışma yapmak isteyen Kdz. EreÄŸli Belediyesi itfaiye ekipleri ise üzerlerine gelen dev dalgalardan son anda kurtulmayı baÅŸardı. Ä°ÅŸ yeri sahibi Bilgin Tomakin iÅŸ yerine vuran dev dalgaların camları ve pencereleri parçalayarak içeri girdiÄŸini belirtirken, hasarın boyunun ne kadar olduÄŸunu ise bilemediÄŸini söyledi.
Dev dalgaların şiddetinden Bozhane Limanı içerisinde yer alan balıkçı kayıkları da nasibini aldı. Akşam saatlerinden itibaren 15 kadar kayık sulara gömülürken, kıyıda duran 25 kadar kayıkta da büyük zarar meydana geldi. Bozhane limanı içerisinde yer alan çekeklerde oluşan hasar nedeniyle kullanılamaz hale geldi.
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, dalga yüksekliğinin 10 metreyi geçtiği Ereğli ilçesinde sahilin sular altında kaldığını söyledi.
Kdz. Ereğli sahilinde bazı vatandaşlar ise tehlikeye aldırmadan dev dalgalarla fotoğraf çekmeye çalıştı. AFAD ekipleri yarın Kdz. Ereğli ilçesine gelerek hasar tespit çalışması yapacakları öğrenildi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

şaşkın2
üzgün1
gülücük0
hayran0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo