Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'YE KAN BANKASI KURULMALI !

EREÄžLÄ°'YE KAN BANKASI KURULMALI !

Türk Kızılay’ı Kdz. Ereğli Şubesi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.


 

Tören Kızılay Kdz. EreÄŸli Åžube BaÅŸkanı KürÅŸat Yağız’ın açılış konuÅŸması ile baÅŸladı.

Göreve geldikleri günden bu güne sadece kan bağışı ve ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar yapmadıklarını, öğrenci ve gençlere yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Kdz. EreÄŸli Kızılay Åžube BaÅŸkanı KürÅŸat Yağız, hedeflerinin büyük olduÄŸunu vurguladı. Yağız konuÅŸmasında, “27 Åžubat 2022’de yapılan genel kurulumuzda ben ve ekip arkadaÅŸlarımız göreve geldik göreve geldiÄŸimiz günden bu yana iyilik hareketi olan Kızılay’ı Kdz. EreÄŸli’den 7’den 70’e ulaÅŸarak gönülleri kazanmak için çalışmalara baÅŸladık. Kdz. EreÄŸli Kızılay ÅŸubesi olarak geldiÄŸimiz günden bu yana elbette sadece kan bağışları ve ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar yapmadık. OluÅŸturduÄŸumuz genç Kızılay’ımız, kadın Kızılay ve gönüllülerimizle beraber baÅŸta özel çocuklarımız olmak üzere, öğrencilerimizle, gençlerimizle buluÅŸup sosyal etkinlikler yaptık. Bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladığımız çok güzel projeler olacak, Genel merkezim ve bağışçılarımızın destekleri ile bu projelerimizi hayata geçireceÄŸiz. Kdz. EreÄŸli’de 7’den 70’e herkese ilçemizin her noktasına ulaÅŸmaya çalıştık, Kızılay’ımıza bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonrada toplumun her kesimi ile kucaklaÅŸmaya, gönüller kazanmaya devam edeceÄŸiz. Hayata geçirdiÄŸimiz birçok projelerimiz var, bunların ilkini sizlerin huzurunda burayı açmanın gururunu yaşıyoruz. Türk Kızılay’ı amaç ve ilkelerine ulaşılabilir hizmet kalitesi yüksek, hizmet havası oluÅŸturdu. Bu hizmet ofisinin açılışında emeÄŸe geçen tüm bağışçılarımıza ve Kızılay gönüllülerimize sonsuz minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladığımız çok güzel projelerimiz olacak bunları da hep beraber baÅŸaracağız. Ben bu vesileyle Kdz. EreÄŸli Türk Kızılay ÅŸubesinde hizmet etmiÅŸ bizlerde hizmet etmiÅŸ, Kızılay ailesine bizi kazandıran rahmetli Yusuf Oktay abimize bir kez daha Allahtan rahmet diliyorum, yaptığı tüm hizmetlerden dolayı kendisine teÅŸekkür ediyorum. Bizim hedeflerimiz büyük Sayın Vali’mizin de dediÄŸi gibi önümüzde daha büyük hedeflerimiz var, yapmak için hep beraber EreÄŸli’de kan merkezi dahil olmak üzere ve Türkiye’de bir ilk olacak Kızılay arama kurtarma ekibini kurarak afet bölgelerine en yakın bölge biziz hep beraber el birliÄŸi ile bu ekibi kurmayı hedefliyoruz. "

Kızılaycılığın güzel bir bulaşıcı hastalık olduÄŸunu belirten, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Ãœyesi Hüseyin Can, iyilik hareketini gelecek nesile aktarmak için görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Can, “Kızılaycılık bir bulaşıcı hastalıktır ama güzel bir bulaşıcı hastalıktır. Bir bulaÅŸan bir daha bırakamaz. Kızılay 154 yaşında. Biz burada olmayan bir ÅŸeyi iddia etmiyoruz. Karadeniz EreÄŸli’de Kızılay 1950 yılından beri var. Bu iyilik hareketini bizden sonraki nesillere aktarmak için görevlerimizi yerine getiriyoruz. Kızılay sadece olan olayların deÄŸil, olacak olan olaylarında kapsadığı tek bir yardım kuruluÅŸudur. Bölgemiz hassas bölgedir. Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Çankırı, Ilgaz bu bölgelerde dikkat ederseniz büyük yangınlar olur. Bu yangınların temeline indiÄŸimizde çok basit dokunuÅŸlar ile önlemek mümkündür. Bu yangınların temelinde yangın olan yerlerin yakın köylerinde bulunan evlerin 100 yılı aÅŸkın elektrik tesisatı olmasından dolayı yeni yetiÅŸen nesilde bir dürü elektrikli ev aletleri kullanıyor. Özellikle gece çıkan yangınlarda da büyük can kayıpları meydana gelmekte. Bunu önlemek iÅŸte Kızılay’ın asli görevlerinden bir tanesidir. Bölgelerimizde STK’larımız ile çalışmalarımız var, eski evlerin tesisatlarına küçük bir dokunuÅŸ yangınların önüne geçmemize fayda saÄŸlayacaktır. Ben inanıyorum ki Zonguldak bölgemizde de yerel yöneticilerimiz, STK’larımızla bunu baÅŸaracağız. Bölgemizin yetiÅŸtirdiÄŸi en önemli isimlerden bir tanesi, Genel Müdürümüz Alper Küçük, Zonguldak’ın yetiÅŸtirdiÄŸi birisi. Onun görevi Uluslararası arenada 22’ye ulaÅŸan faaliyetlerimizin başı. Onunla biz gurur duyuyoruz. Bugün burada ÅŸubemizi yeniliyoruz, bu ÅŸubemizin ayakta kalabilmesi ve ihtiyaç sahiplerimize daha iyi ulaÅŸabilmemiz için, güzel esnafımız var, güzel bağışçılarımız var. Bağışçılarımızın her geçen gün artacağına inanıyoruz. Her kimin desteÄŸi emeÄŸi var ise Kızılay ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Her zaman veren el ile alan el arasında aracı olduk, olmaya da devam edeceÄŸiz.” dedi.

“Kan Bankası Kdz. EreÄŸli’de kurulmalı”

Kdz. EreÄŸli’nin en büyük ihtiyacının Kan Bankası olduÄŸunu vurgulayan Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık, bu hizmetin EreÄŸli’de hayata geçirilmesini istedi. Posbıyık konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi; “Bütün gönlümüzle Kızılay’ın yanındayız. Gerçekten yeni bir anlayış ile yeni bir ekip geldi. Kısa zamanda performansını en üst noktaya çıkarmak suretiyle Kızılay sevenlerini çoÄŸaltmaya baÅŸladı. Belediye baÅŸkanı olarak bende ÅŸahidim. EreÄŸli’nin en büyük ihtiyacı olan kan bankasının hayata geçirilmesi lazım. BaÅŸkanımızın böyle bir giriÅŸimi olduÄŸunu hatta yer müracaatı olduklarını biliyorum. KürÅŸat Yağız aynı zamanda benim belediye meclis üyem aynı davada beraber görev yapıyoruz. KürÅŸat baÅŸkanımızın yanındayız, destek vereceÄŸiz.”

Genç, dinamik, aksiyon sahibi bir baÅŸkanın Kdz. EreÄŸli Kızılay Åžubesine atanmasında katkıda bulunan herkese teÅŸekkür eden Zonguldak eski milletvekili Fazlı ErdoÄŸan, Kızılay EreÄŸli Åžubesi’nin hedeflerine ulaÅŸacağına inandığını ve Kızılay ile gönül bağı olduÄŸunu söyledi.

Açılışta konuÅŸan Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise konuÅŸmasında Kızılay’ın önemine vurgu yaptı. Uçar konuÅŸmasında ÅŸu sözlere yer verdi; “EreÄŸli’de Kızılay’a gerçekten güzel bir ilgi var, bu açılışa katılımdan belli oluyor. Öncelikle Kızılay’a destek veren, katılan herkese teÅŸekkür ediyorum. Tabi ki Kızılay’ın hizmetlerini ben anlatmayacağım genel merkez temsilcimiz anlattı, zaten buraya katılanların çoÄŸu da Kızılay’ın ne iÅŸ yaptığını biliyor ama ben EreÄŸli'de Kızılay'ın üst düzey de destek gördüğünü, gönüllülerin bu hizmetlerde yanlarında olduÄŸunu görmekten mutluluk duyuyorum. Tabi hizmetleri insanlar yapar, geniÅŸ bir kadroyla bu iÅŸlere gönül veren insanlara hizmet yapmak mümkündür ancak bir adres herkese gereklidir, EreÄŸli’ye yakışır bir mekan olduÄŸunu düşünüyorum, bu mekanın hazırlanıp Kızılay’a sunulmasında emeÄŸi geçen baÅŸta Kızılay ilçe baÅŸkanı olmak üzere destek veren herkese teÅŸekkür ediyorum.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo