Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'YE HAYIRLI OLSUN !.

EREĞLİ'YE HAYIRLI OLSUN !.

Ereğli’de yapımı 6 yıl süren ve 15 Aralık 2020 tarihinde hizmete açılan yeni PTT binasına, 9 ay sonra bugün resmi açılış yapıldı.


Karadeniz Ereğli’de PTT yeni konsept hizmet binasının açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

 

Açılışa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, kamu idarecileri siyasi parti, ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri,  PTT idareci ve çalışanları katıldı.

Açılış öncesinde Vali Tutulmaz, PTT işyerini inceleyerek çalışanlardan verilen hizmetler konusunda bilgi aldı.Hava muhalefeti nedeniyle binanın toplantı salonunda gerçekleştirilen açılışta saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

VALİ TUTULMAZ: “PTT ÇOK DAHA GENİŞ BİR HİZMET AĞINA DÖNÜŞTÜ”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, törende yaptığı konuşmada, kamunun her geçen gün kendisini yenilediğini belirterek şöyle dedi:

“Gerek teknolojinin imkanlarını kullanmakta, gerekse vatandaşın memnuniyetini ön planda tutacak her türlü yeniliği yapmaya devam ediyor. Bu kurumlardan birisi de PTT’dir. PTT iki yüz yıla yakın bir geçmişi olmasına rağmen baktığımızda sanki yeni kurulmuş, bugünün ihtiyaçları için tasarlanmış bir kurum gibi dimdik ayakta. Bunda tabii, geçmişten bugüne gelen yöneticilerin çağımızı okumasının, çalışanların çağımızı okumasının büyük rolü var. Klasik mektup dağıtan konumundan, klasik lojistik hizmet sunan konumdan, artık hayatın her alanına dokunan bir PTT’ye dönüşmüş durumda. İsmi PTT ama içeriğine baktığımızda o PTT’nin çok daha geniş bir hizmet ağına dönüştüğünü görüyoruz. Bunda emeği geçen başta bakanlarımız, genel müdürlerimiz ve çalışanları tebrik etmek lazım.

Diğer taraftan kamunun diğer kurumlarında da benzer iyileşmeler her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Örneğin nüfus teşkilatları eski nüfus teşkilatları değildir. Oraya gittiğinizde de yeni tasarlanmış, plaza içinde bir özel sektör firması çalışıyormuş gibi izlenim edinirsiniz. Yine yeni konseptlerden tapu müdürlükleri aynı konfor üzerine. Her geçen gün kamu kendini geliştiriyor, vatandaşa daha iyi hizmet etmenin, onu daha memnun bir şekilde uğurlamanın yolunu arıyor ve bu yönde de gayretlerini gösteriyor.

Karadeniz Ereğli ilçemizde de benzer hizmetler her geçen gün devam ediyor. En kısa sürede hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü binasının temelini inşallah atacağız, son aşamasına geldi. Onun hizmete sunulmasıyla kamunun birçok hizmeti daha kolay ulaşılabilir ve vatandaş memnuniyetinin en üstte olur tarzda sunulması sağlanacaktır. Bunun dışında Ereğli, Zonguldak ve diğer ilçelerde her geçen gün, her alanda yeni bir hizmetin faaliyete geçmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür çalışmaları arttırarak devam etmenin bilinci içinde çalışıyoruz ve bu tesisin Ereğli’mize hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.”

TÜRKMEN: “BÜTÜN HİZMETLERİ VERİR HALE GELDİ”

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,  binanın hayırlar getirmesini dileyerek şunları söyledi:

“PTT Genel Müdürlüğümüz, bugün değil, yıllara, asırlara sari hizmetler vermektedir. Bu hizmetleri verirken, destanlara, şarkılara, ağıtlara, türkülere vesile olmuş. Hep onun şarkısıyla türküsüyle, ‘Postacı geliyor, selam veriyor’ diye başlayan türküsüyle, ağıtıyla beraber olmuş. Acıları dindirmiş, ayrılıkları birleştirmiş; geçmişiyle, geleceğiyle, bugünü yakalamış, teknolojiyi en üst noktada kullanan güzel ortamlarda hizmet veren bir kurum haline gelmiş.   Sadece mektup değil eskiden anladığımız gibi. Bugün baktığımız zaman, fatura ödemesi, bankacılık hizmetlerinden, aklınıza gelebilecek, vatandaşın huzurunu refahını,işini gücünü kolaylaştıracak bütün hizmeti verir hale gelmiş. Ben bugüne kadar Rahmet-i Rahman’a kavuşan bütün çalışanlarımızın hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Bundan sonra hizmet verecek arkadaşlarımıza hayırlı çalışmalar diliyorum. Bu kurumumuzun, bu binamızın Ereğli’mize, Zonguldak’ımıza hayırlı hizmetler vermesini diliyorum.”

PTT GENEL MÜDÜRÜ GÜLTEN: “PTT’YE VE EREĞLİ’YE YAKIŞTI”

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten,  PTT işyerlerini yenileme ve yaygın işyeri ağını genişletmekten mutluluk duyduklarını belirterek “PTT ailesi olarak 181 yıldır gücümüzün, etkinliğimizin, büyüklüğümüzün bilinci ve sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı bakanlığımızın çatısı altında yürüttüğümüz faaliyetlerimizde, sadece haberleşme sektörü ile sınırlı kalmıyoruz. Üstlendiğimiz her görev, imza attığımız her projede vatandaşlarımızın hayatlarına dokunuyor, yaşamı onlar için kolaylaştırıyoruz. Bir kurum düşünün ki iki asra yaklaşan ömründe dinamizminden bir şey yitirmemiş, asla zamanın gerisinde kalmamış olsun. Tam tersine teknoloji ve inovasyonu odağına alsın, faaliyetlerini sürekli çeşitlendirsin ve küresel bir bakış açısına sahip bir vizyonla hareket etsin. “

42 bin çalışanı, 4 bin 500 işyeri, 11 bin araç ile sundukları hizmetlerde pek çok alanda lider durumda olduklarını belirten Gülten, sadece yurt sınırları içinde kalmadıklarını belirledikleri vizyon çerçevesinde etkinlik sahasını genişleterek uluslar arası girişimlerde bulunduklarını anlattı.

Gülten şöyle konuştu:

“Özellikle endüstrileşmenin yüksek olduğu Batı Karadeniz’de, Zonguldak sahip olduğu sanayi tesisleriyle, büyük öneme sahip limanıyla ön plana çıkmaktadır. Madencilik kültürü ile Türkiye’nin sembol şehirlerinden biri olan Zonguldak ilimizde yer alan 32 işyerimiz, 285 personelimiz ve 58 aracımız ile vatandaşımıza hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Tersanelere, limanlara ve özellikle demir çelik endüstrisinin can damarı olan fabrikalara ev sahipliği yapan Ereğli ilçemizde de 6 iş  yerimiz 51 iş arkadaşımız ve 12 aracımızla kaliteli ve güleryüzlü hizmetimizi sunmaya devam ediyoruz.

Bugün bizlerin bir araya gelmesine vesile olan yeni konsept işyerimizin açılış töreninde, PTT ailemiz ve vatandaşlarımız için daha kullanışlı, inovatif, erişilebilir, modern bir ortam oluşturmanın mutluluğunu yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Ereğli PTT Müdürlüğümüz, toplamda 4 milyon liranın üstünde bir yatırımın eseridir. Toplam inşaat alanımız 1911 metrekare olup, binamız 246 metrekarelik bir alan üstünde bulunmaktadır. Müdürlüğümüz, modern mimarisi, ferah, kullanışlı iç alanlarıyla güzel ilçemize artı değer katmaktadır. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyum için uygun ortamı sağlamak, engelli vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştırmak için pek çok ihtiyacı karşılayan yeni işyerimiz, teknik imkanları ve donatılarıyla PTT’mize ve ilçemize çok yakıştı.”

 

Gülten, yeni işyerinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Zonguldak ve Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi.

Ereğli PTT Müdürlüğü’nün yeni konsept binası, törene katılan protokol tarafından açılış kurdelesi kesilmek suretiyle hizmete girdi. Vali Mustafa Tutulmaz, kurdeleyi keserken, “Bu eser, tüm Ereğli için, hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük1
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Fulya Bir

23 Eylül 2021 - 10:49

Dün açılışı yapıldı bugün ptt kargoya gittim bugün diğer ptt binasında hizmet verildiği söylendi.

Yorum Yazın

Canlı Radyo