13 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ UYUMADI!..

Gündem 7 yıl 9 ay 12 gün 22 dakika önce 2478

Haberi Paylaşın

Türkiye’deki darbe girişimi halkı sokağa döktü. Söz konusu gelişmeler yaşanırken kenetlenen Ereğli halkı, sokağa indi. İlk hareketlilik Ak Parti İlçe Teşkilatı önünde yaşandı. Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, teşkilatta durum değerlendirmesi yaptı. Çaturoğlu, parti önündeki kalabalığa seslenerek “Türkiye güçlü bir devlettir. Sözüm ona darbeciler emellerine ulaşamayacaktır” dedi.

Vatandaşlar yolları kapatıp ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar atarken, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve beraberindeki binlerce kişi ilçe emniyet müdürlüğüne yürüdü.

Binlerce vatandaş, AK Parti ilçe başkanlığı, Kaymakamlık, Atatürk Anıtı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, İlçe Başkanı Fatih Çakır ve partililerle birlikte darbeye karşı eylem başlatıldı.

Buradaki eylemin ardından kalabalık ilçe merkezine yürümeye başladı. Atatürk Anıtı önünde toplanan on binlerce vatandaş, Devrim Bulvarı’nda yolu trafiğe kapattı. Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan bir grup ise attıkları sloganlarla darbe girişimine tepki gösterdi. Halk kalabalığı ve araç konvoyları ile trafiğe kapatılırken, kalabalık “Tanklar kışlaya” "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Atatürk Anıtı’nda toplanan kalabalık gurup ise Milletvekili Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Fatih Çakır ve belde belediye başkanları birbirlerine kenetlenerek Emniyet önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında Çaturoğlu ezilme tehlikesi yaşadı. Emniyet önünde yaşana izdiham nedeniyle polis, megafonundan yapılan ’Arkadaşlar, lütfen sakin olalım. Devlet görevinin başında arkadaşlar lütfen sakin olalım. Ereğli’ de herhangi bir sorun yok arkadaşlar" anonsları vatandaşları sakinleştirdi. İlçe başkanı Çakır da megafonla yaptığı konuşmasında "Burada Allah’a şükür hiç bir sıkıntı yok. Askerimiz de burada. Emniyetimizin yanında. Milletvekilimiz, Belediye başkanımız hepimiz buradayız. Ereğli demokrasinin başkentidir" dedi.

İlçe emniyet Müdürlüğü önünde polis yoğun güvenlik önlemleri alırken, izinli olan tüm personelde emniyette nöbet tutmaya başladı. İlçe merkezinde ki kalabalığın sayısı her geçen dakika daha da artarken, vatandaşlar araçları ile şehir merkezinde Türk bayrakları ile tur atıyor.

Gündem

ACI HABER

EN ÇOK OKUNAN

1 gün 5 saat 9 dakika önce ANKARA'DAN EREĞLİ'YE ACI HABER
7 gün 4 saat 11 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
2 gün 21 saat 39 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 6 saat 21 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
18 saat 15 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
4 gün 3 saat 29 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !
2 gün 2 saat 22 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
5 gün 15 saat 33 dakika önce AYDIN BATTAL EREĞLİ FM'İN KONUĞU OLDU !