Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ FM'DE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ

EREĞLİ FM'DE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Ketenci, Ereğli FM`e konuk oldu.


EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu ile Devri Alem programına konuk olan Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Funda Ketenci, “Çocuklarda grip salgını ve uzayan öksürük vakaları, Alerjik çocuklarda astım atakları ve viral enfeksiyonlar, Bağışıklık sistemini nasıl güçlendirilmesi ” gibi konularında Tekin’in sorularını yanıtladı.

“Vücudun soÄŸuk havaya uyum saÄŸlaması için daha fazla enerjiye duyduÄŸunu bu enerjinin saÄŸlanamaması halinde  yetiÅŸkin ve daha çok çocuklarda solunum yolu hastalıklarının görüldüğünü söyleyen Ketenci, “Son dönemde üst solunum yolları enfeksiyonu daha çok görülüyor. . En çok gelen ateÅŸ ,öksürük ÅŸikayetleri  var Vücudumuz savaÅŸtıkça düşmanı tanıyor. Bir sonraki süreç daha rahat geçiyor.” dedi. Öksürüğün tıpkı ateÅŸ gibi  vücudun savunma mekanizması olduÄŸunu söyleyen Ketenci, “Vucut mikropla savaşıyor. Öksürük bir Refleks. Öksürüğe neden olacak çok ÅŸey var. Çocukların enfeksiyonlardan sonra 2-3 hafta devam edebiliyor. Öksürük azaldıysa korkulacak bir ÅŸey yok. Bazen 1 aya uzuyor. Gece uykudan uyandıran, ve balgam da varsa nefes darlığı varsa ihmal etmeyelim. SaÄŸlıklı bir çocuk günde 20 kere öksürebilir. BaÅŸka bir ÅŸikâyeti yoksa korkmayalım “ dedi.

Hastalık süreçlerinde yeterli sıvı tüketiminin, düzenli uykunun ve egzersizin önemli olduğunu söyleyen Ketenci, bu süreçte sağlıklı ve dengeli beslenmenin de öneminde dikkat çekti.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo