Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

BAYRAMDA BESLENME !

BAYRAMDA BESLENME !

Ereğli FM`de Kurban Bayramında sağlıklı beslenme konuşuldu.


Uzman Diyetisyen Deniz Özsan, EreÄŸli FM’de yayınlanan ve Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu “Arzu ile Devri Alem” programının canlı yayın konuÄŸu oldu. Özsan “Kurban bayramında saÄŸlıklı et tüketimi, saÄŸlıklı beslenme ve tatlı tüketim” konu baÅŸlıklı programda önemli mesajlar verdi.

Bayram süresince et ve tatlı tüketimine özellikle kronik hastalığı olanlar, böbrek ve ÅŸeker hastalarının dikkat etmesi gerektiÄŸini söyleyen Özsan, “Besin tercihi ve porsiyona  dikkat edilmeli. Fazla kırmızı et tüketimi hazımsızlık, mide krampları, basit gibi görünen ciddi saÄŸlık problemlerini beraberinde getirebilir.” dedi.

Soda, papatya ve rezene ve bitki çaylarının kurtarıcı etkisi olduÄŸunu ve yemekten 45 dakika sonra tercih edilmesi gerektiÄŸini söyleyen Özsan, “Sırf et ağırlıklı beslenme kabızlık problemini beraberinde getirir. Kurban etini hemen yemek hata bu lezzet kalite ve sindirimi etkiliyor. Et sert ve lezzetsiz oluyor.  24 saat bekletmek sonra eti ekstra yaÄŸ eklemeden kendi yağı ile piÅŸirmek en doÄŸru olan  1. gün keselim 2. gün yiyelim, ama kararında" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Etin yanında salata, zeytinyaÄŸlı sebze , ayran ve cacık  yardımcı yemek olmalı. Bayram baklava sız olmaz. 2 dilim yediÄŸiniz de  2 kaşık yoÄŸurt, bir bardak ayran tüketilmeli diyen Özsan, “Herkese saÄŸlıklı Bayramlar diliyorum.” dedi.

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran1
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo