Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

UYSAL: ’MASADA ANLAŞILMASI TARAFTARIYIM’

UYSAL: ’MASADA ANLAÅžILMASI TARAFTARIYIM’

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Türk Metal Sendikasını ziyaret ederek, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işçinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şubesini ziyaret ederek, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde işçinin yanında olduklarının mesajını verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Atay ve Esra Alpago ile AK Parti Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesini ziyaret etti.

Sendika girişinde Erdemir işçileri tarafından karşılanan Başkan Hüseyin Uysal, Şube Başkanı Metin Ercan ve yönetimi ile sendikaya üye işçilere, toplu sözleşme görüşmeleri sürecini yakından takip ettiğini ve bu süreçte hem sendika hem de işçinin yanında olduklarını söyledi.

ERCAN: GEMÄ°LERÄ° YAKTIK

Åžube BaÅŸkanı Ercan, ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti dile getirerek; ““Öncelikle, böyle bir ortamda en güzel birlik ve beraberlik içerisinde sergilememiz gereken bu görüntüyü verdiÄŸiniz için ÅŸahsım, teÅŸkilatım ve işçi arkadaÅŸlarım adına teÅŸekkür ediyorum.

26. Dönem Toplu SözleÅŸme sürecinde sona doÄŸru yaklaşıyoruz. 18 Temmuz’da baÅŸladığımız görüşmelerde yaptığımız 5 oturumda sonuç alamayıp, arabulucu döneminde de sonuç çıkmayınca grev sürecine girmiÅŸ durumdayız. 27 Aralık sürecin son günü. Biz işçimizin hakkı olanı istiyoruz. Ağır sanayide, 1800 derece karşısında çalışan arkadaÅŸlarımızın deÄŸeri bu deÄŸil. Türkiye’de günün ÅŸartlarına göre istediÄŸimiz çok bir ÅŸey de deÄŸil. Bizim de ümidimiz ve amacımız sözleÅŸmeyi masa başında bitirmek. Ama ÅŸartlar bizi nereye götürecek bilemiyoruz. Masa başında bitmezse,  demokratik ve kanunların el verdiÄŸi çerçevede, üretimden gelen gücümüzü de kullanarak hakkımız olandan taviz vermeyeceÄŸiz. Sayın Genel BaÅŸkanımızın (Pevrul Kavlak) sözü gibi, gemileri yaktık geri dönüş yok. Erdemir’de arkadaÅŸlarımızın alacağı bir kuruÅŸun dahi geri dönüşümü EreÄŸli’ye olacaktır. Bu sayede EreÄŸli ekonomisi canlanacaktır” dedi.

UYSAL: İŞÇİ VE SENDİKANIN YANINDAYIZ

Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal ziyarette yaptığı konuÅŸmada; “Süreci yakından takip ediyorum, yakından bilgi sahibiyim. Ä°lk eylemi gerçekleÅŸtirdiÄŸiniz gün, 3 günlük ÅŸehir dışı görüşmelerimizdeydik. Genel BaÅŸkan Yardımcısı sayın Yusuf Ziya OdabaÅŸ ve sayın Metin Ercan’ı telefonla arayarak desteÄŸimizi ilettik. SözleÅŸmenin hayırlısıyla masa başında çözülmesini arzu ediyorum. Çünkü EreÄŸli’de huzura ihtiyaç var. Huzursuz ve barışsız bir ortam kimseyi mutlu etmez. Bugün sendikayı ziyaret ederken işçi arkadaÅŸlarımızın, kardeÅŸlerimizin Erdemir’i bugünlere getiren, Erdemir’i ’Erdemir’ yapan işçilerimizin ve sendikanın yanındayız mesajı vermek için geldik” dedi.

“ERDEMÄ°R’Ä°N TEKLÄ°FÄ° DOLAR ÃœZERÄ°NDEN OLMALI”

BaÅŸkan Uysal, Erdemir yönetiminin 68 kuruÅŸluk teklifinin dolar üzerinden olması gerektiÄŸini belirterek; “68 kuruÅŸ veriyorlar ama karlarını dolar üzerinden açıklıyorlar. Bunu 68 kuruÅŸ deÄŸil de dolar üzerinden yapsalar aÅŸağı yukarı talep edilene denk gelir diye düşünüyorum. Tabi diÄŸer sosyal hakları da var. Hepsini bütün olarak düşündüğünüz zaman bir noktada muhakkak anlaÅŸacaklarını umut ediyorum.  Çünkü ilçemiz artık huzurlu bir ortama geldi. Bu ortamın bozulmasını da bizler arzu etmeyiz. Öyle bir durumda ise işçilerimizin yanında olduÄŸumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan, şube icra kurulu ve kalabalık işçi grubu Başkan Uysal ve ekibine destekleri için teşekkür etti.

UYSAL: ’MASADA ANLAÅžILMASI TARAFTARIYIM’

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo