Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli-Devrek Yolu 2018’de Tamamlanıyor!.

EreÄŸli-Devrek Yolu 2018’de Tamamlanıyor!.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, birlikte EreÄŸli-Devrek karayolunda incelemelerde bulundu.  

Bölge Müdürü Özendi, 2018 yılı sonu itibariyle EreÄŸli-Devrek Karayolunun ulaşıma tamamen açılacağını açıklayıp,  2017 yılı sonu itibariyle  de EreÄŸli ile ÇaylıoÄŸlu arasındaki yol güzergahının kesintisiz ulaşıma açılacağını belirtti.  Özendi “Herhangi bir heyelan olmazsa yolda planlanan ÅŸekilde çalışmalar devam etmektedir” dedi. Milletvekili ÇaturoÄŸlu da, “EÄŸer çok büyük bir doÄŸal afet heyelan gibi bir engel olmazsa EreÄŸli-Devrek yolumuz 660 gün süresi var.” Sözleriyle konuÅŸtu. Ak Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe  BaÅŸkanı Fatih  Çakır, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Kdz.  EreÄŸli Muhtarlar DerneÄŸi BaÅŸkanı Şükrü Kılıç, bazı muhtarlar ile vatandaÅŸların katıldığı gezi  programında  yol boyunca incelemeler yapıldı.

 

ÖZENDİ: TEK KORKUMUZ HEYELAN

“Çok büyük ciddi anlamda büyük heyelanlar meydana geldi. Åžuanda Devrek heyelanı dediÄŸiniz zaman karayolları teÅŸkilatında genel müdürlüğümüzde ve bakanlığımızda resmen literatüre giren bir heyelandan bahsediyoruz. Devrek Heyelanı diye, yani tüm Maden Tetkik Aramanın haritalarında da zaten bu heyelan mevcut. Bizim karayollarının ciddi anlamda üzerine kafa yorduÄŸu bir heyelan oldu. Bizim için aynı zamanda bir okul oldu burası. AraÅŸtırma ekiplerimiz sürekli çalışmalarını yaptılar onların neticesinde projeler ortaya çıkarıldı. Çalışmalarımız ağır aksak da olsa inÅŸallah sizlerin de belirttiÄŸi gibi artık son aÅŸamasına geldi. 2017 yılı deÄŸerlendirme toparlanma yılı olacak. EreÄŸli-Devrek yolunda toplamda 56 km’lik yolda iki firmamız çalışıyor. Devrek’i sıfır kabul edersek Devrek’ten 32. Km’ye kadar bir firmamız Bayburt kuruluÅŸu olan MSK Günal firması çalışıyor ÅŸuanda. 32 ile 56 km arasında da Aslanlar Firması çalışıyor. Her iki firmamızın da karayollarından yetkili arkadaÅŸlarımız da burada kontrollerini yapıyor ÅŸeflerimiz de sürekli iÅŸin başındalar.

Yaptıkları yoÄŸun çalışmalardan sizin de belirttiÄŸiniz gibi ÅŸuanda 20 Åžubat tarihindeyiz kışın en yoÄŸun yaÅŸandığı zamandayız bugünlerde bile biz bu ÅŸantiyelerimizi kapatmadık. Her iki ÅŸantiyemizde de kış aylarında çalışmalara devam ettiler. Asıl yoÄŸun çalışma da Mart ayından sonra baÅŸlayacak. Bizim normal resmi çalışma takvimimiz 1 Nisan’da baÅŸlar. 1 Nisan’dan itibaren ÅŸuanda ki çalışma katlanacak. Yaz aylarında çok ciddi bir çalışma ile bu yolu inÅŸallah yüzde 80’ler seviyesinde 2017 yılında yüzde 80’ler seviyesine getireceÄŸimiz her iki noktada da. 2018’de de geri kalan kısımları tamamlanarak önümüzdeki sene Devrek’ten EreÄŸli’ye kadar yolu bitirmiÅŸ olacağız. Herhangi bir ödenek sıkıntısı yoktur. Hükümetimiz, devletimiz saÄŸ olsun gerekli her türlü açılımı yapmıştır. Bu noktada ödenekleri ihaleleri her ÅŸeyi tamamdır yolun, teknik anlamda da bir sıkıntımız yok. Bizim tek korkumuz inÅŸallah yeni çok büyük bir heyelan yaÅŸanmaması. Çünkü bölgenin genel yapısı sadece Devrek-EreÄŸli’den bahsetmiyorum Zonguldak’ın genel yapısında hemen hemen bütün yüzde 98 oranında heyelan bölgelerinin içerisinden geçmektedir yollarımız ve çok sık heyelanlara maruz kalmaktayız. EÄŸer burada da yeni bir heyelan meydana gelmezse dediÄŸim gibi 2018 yılı sonunda tamamlanarak halkımızın istifadesine sunulacaktır bu yol.”

ÇATUROĞLU: KÖYLERİMİZ GÖÇ ALACAK

“Önemli bir gün uzun yıllardan beri yapımı devam eden ve adına ÅŸarkılar yazılan AÅŸkımız hiç bitmesin EreÄŸli-Devrek Yolu gibi olsun denilen,  meÅŸhur EreÄŸli-Devrek yolu güzergahı içerisindeyiz. Sizlerin de malumunuz olduÄŸu üzere Devrek’ten EreÄŸli’ye kadar bu yol üzerinde çok çeÅŸitli bölümlerde hem sanat yapısı köprü gibi menfez gibi taÅŸ duvar gibi hem de yol çalışmaları son derece hızlı bir ÅŸekilde devam ediyor. Kış olmasına raÄŸmen hava ÅŸartları el vermemesine raÄŸmen çok büyük bir makine parkıyla burada inÅŸaat grubumuz çalışmalarına devam ediyor. Burası Devrek’teki heyelanla birlikte yolun belirli bir kısmı 32 km yolumuzun ödenek problemi yok. Geçen yıl ihalesi yapıldı 146 milyon artı KDV ödeneÄŸi var ve hızlı bir ÅŸekilde de çalışma devam ediyor. Bu yıl 25. Km’ye kadar yapılacak. 2017 yılı içerisinde bütün sanat yapılarıyla birlikte üst yapılarıyla birlikte bitmiÅŸ olacak. DiÄŸer geri kalan kısım 7 km’de deÄŸerli arkadaÅŸlar 2018 yılı içerisinde tamamlanarak yolun bu grubu tamamen bitecek. Burayı Bayburtlu yapıyor 32-56 km arasında da ÅŸuanda Aslanlar firması çalışıyor. Onlar da orayı inÅŸallah 2018 yılında toparlayacaklar. EÄŸer çok büyük bir doÄŸal afet heyelan gibi bir engel olmazsa EreÄŸli-Devrek yolumuz 660 gün süresi var. 2018’in sonunda tamamıyla trafiÄŸe açılmış olacak. Bu çok önemli bir olay bu sadece buradan 140 tane köyün çalışacağı bir yol deÄŸil aynı zamanda EreÄŸli ve EreÄŸli’den sonraki Ä°stanbul’a kadar olan böyle ile Devrek, Çaycuma, Gökçebey ve Bartın, Karabük istikametini iki havzayı birbirine baÄŸlayan bir yol. Ve bu yol bittiÄŸinde ben eminim ki bu havzanın insanları Ä°stanbul istikametine bu yoldan gidecekler ve bu yolun içerisinde beldelerimiz var bu yol üzerinde köylerimiz var ve köylerimiz yol iyi olmadığı için göç vermiÅŸ durumda. Bu yol bittikten sonra buralardaki bütün köylerimiz tekrar göç alacaklar ve insanlar gündüz iÅŸine ilçede görüp akÅŸamda köydeki evlerine huzur içerisinde bu yoldan gelebilecekler.”

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo