Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli Devlet Hastanesinde hasta mağduriyeti!

Ereğli Devlet Hastanesinde hasta mağduriyeti!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Devlet Hastanesi’nde, sistem arızası nedeniyle son 5 gündür meydana gelen hasta mağduriyetlerinin nedeni belli oldu.


Ereğli FM ’Haber’ Merkezi’ne ulaştırılan okuyucu yorumlarında, Ereğli Devlet Hastanesi’nde, son 5 gündür sistem arızası yaşandığı bildirildi. Hastane bilgisayarların çalışmadığı öne sürüldü. Sonuç almak için kuyruk oluşturan hasta sayısının, 100’lerce olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili olarak ise Sağlık Bakanlığı’na bir okadar şikâyette bulunulduğu belirtildi.
Bakanlığa şikayet edildi!
Ereğli FM’e ulaşanlardan M.K, yaşadığını iddia ettiği mağduriyet için şunları kaydetti:
“Bir haftadır devlet hastanesindeki sistem arızasını araştırabilmişin? Hastalar mağdur, bilgisayarla çalışmıyor. 100’ler hasta var salı gününden beri. Sonuçlarını öğrenmek için bekliyorlar. Ben binlerce hastanın içinde en şanslılarındanım. Sistem geldi-gitti benim sıram geliverdi ama sıkıntı hala devam ediyor. Bakanlığı aradık, en az 1000 civarında şikayet varmış. Ve bu işin hastane yönetiminden kaynaklandığı söylendi.”
Açıklar tespit edildi!
Hastane yönetiminden alınan bilgiye göre ise hastanede güvenlik açığı tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Hastane içinde kullanılan XP işletim sistemine sahip 100’lerce bilgisayarda güvenlik açıkları olabileceği üzerinde duruldu, virüs bulgularına rastlardı.
Gece ve gündüz aralıksız çalışıldı!
Zonguldak’tan da teknik destek alan hastane yönetimi, 5 gündür 24 saat aralıksız çalışarak tüm bilgisayarlara format atıldı. İşletim sistemleri ise Windows 10’a çıkarılan bilgisayarlara anti virüs yüklemesi yapıldı.
Ereğli Devlet Hastanesi’nde aralarında koroner yoğun bakım, acil servis, ameliyathanelerin de bulunduğu toplam 26 ayrı sistem ağı, elden geçirildi. Bu işlemler sırasında ise hastane veri akışını sağlayan devasa ağ sisteminin haritası çıkartılarak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçilmiş oldu.
Hastanede yavaşlama oldu!
Tüm bu işlemler sıranda ise günlük ortama 3000 bin hastaya bakılan hastanede, mecburi sistem yavaşlaması meydana geldi. Yüzde 80’i yavaşlayan sistemle birlikte yığılmalar oluştu, geçici süre hasta mağduriyetleri yaşandı.
Sistem, normale döndü!
Öte yandan, aralıksız süren bakım, onarım, yenileme ve güvenlik artırım işlemleri bugün itibariyle (26 Eylül) son buldu. Son olarak ise koroner yoğun bakım ünitesinde çalışma yapıldı.

-HABERİN İÇİNDEN-
*Hastane içinde biten çalışma sonrası yoğunluğun kalmadığı görüldü.
*Yakın zaman önce siber saldırı altında olan Türkiye’de bazı kurumlar saldırıya uğramıştı. Ereğli Devlet Hastanesi’nin ise siber saldırıya maruz kalan yaklaşık 10 hastaneden biri olduğu kaydedildi.
*Hastane yönetiminin, sorunların tekrar yaşanmaması için ileriye dönük çalışmalar yaparak köklü değişimler içine girdiği öğrenildi.
*Bir diğer ihtimal ise diğer hastanelerin güvenlik önlemi alıp alamamaları oldu. Olumsuz durumların, pek çok hastanede yaşanacağı ihtimali üzerinde duruluyor.
*Hastanelerin, güvenlik açıklarını kapatmayarak bazı tedbirleri almaması sonucu, ciddi sorunların ortaya çıkacağı endişesi taşınıyor.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

kızgın8
gülücük4
hayran2
şaşkın2
üzgün1
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Hasta yakını

27 Eylül 2017 - 11:44

Hastane çok güzel bazı çalışanlar hala eski devlet memuru zihniyetini bırakamamış kendisini birşey zannediyor bu zihniyetin değişmesi gerektiğini düşünüyorum

Satılmış Sasa Öztürk

27 Eylül 2017 - 09:17

Ameliyat günüm yaklaştı o sorunu derhal çözelim lütfen yoksa bozusuruz

Muharrem Duman

27 Eylül 2017 - 09:17

Yeni hastane normaldir görüntüde yeni hastane bide olmuş sistem çalışmas kilimalar çalışmas bence bizim eski hastane iyimidi sizce

Yorum Yazın

Canlı Radyo