Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE OPERASYON ; 2 KİŞİYE 30 YIL !.

EREĞLİ'DE OPERASYON ; 2 KİŞİYE  30 YIL !.

10 mürettebatın yargılandığı davada karar çıktı.


Karadeniz Ereğli Limanı'na yanaşan Panama bayraklı gemide düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 141,5 kilogram kokain ele geçirilmesinin ardından tutuklanan 10 mürettebatın yargılandığı davada karar çıktı.

 

Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, gemi kaptanı M.D. ve ikinci kaptan A.A. 30 yıl hapis cezasına çarptırılırken, diğer 8 sanık beraat etti.

 

Tutuklu sanıklar, duruÅŸma için Ankara’dan getirildi ve tercüman aracılığıyla savunmalarını yaptı.

Gemi kaptanı M.D., 30’dan fazla gemide kaptanlık yaptığını, bugüne kadar hiçbir suça karışmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Son seferde gemi güvenliÄŸi için ek tedbirler istediÄŸini vurgulayan M.D., "UyuÅŸturucu yerleÅŸtirilmesine karşı önlem aldım, ancak aramada uyuÅŸturucu bulundu. Suçlamaları kabul etmiyorum, tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Gemi ikinci kaptanı A.A. da uyuşturucunun Kolombiya'da yükleme sırasında gemiye yerleştirilmiş olabileceğini öne sürerek, yüklemenin karanlıkta yapıldığını ve aydınlatmanın yetersiz olduğunu savundu. A.A., "Hiçbir şey görmedim, suçsuzum, tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatları, uyuÅŸturucu madde üzerinde mürettebatın parmak izinin bulunmadığını ve müvekkillerinin suçsuz olduÄŸunu savundu. Mahkeme, gemi kaptanı M.D. ve ikinci kaptan A.A.’yı 30 yıl hapis ve 200 bin lira adli para cezasına çarptırırken, diÄŸer sanıkların beraatine hükmetti.

Olayın Geçmişi

5 Ekim 2023 tarihinde Kolombiya’dan kömür yüklü Panama bayraklı geminin EreÄŸli Limanı'na uyuÅŸturucu getireceÄŸi bilgisi üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Åžubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlenmiÅŸti. Gemide yapılan aramada 141,5 kilogram kokain ele geçirilmiÅŸ ve gemi mürettebatından 10 kiÅŸi tutuklanmıştı.

 

Karar duruÅŸmasını, Hırvatistan’ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic ve bazı ülkelerin konsolosluk görevlileri de takip etti.

 

 

 

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo