14 o C Kdz. Ereğli

EREĞLİ’DE KARNE HEYECANI!..

Gündem 7 yıl 10 ay 12 gün 19 saat 7 dakika önce 1564

Haberi Paylaşın

Yurtta olduğu gibi Ereğli’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı son buldu, binlerce öğrenci karne aldı.
İlçede il, orta ve lisede dengi okullardan mezun olan 33 bin 500 öğrencinin mezun olduğu bildirildi. 300 ilkokul öğrencisinin mezun olduğu Kepez İlkokulu’nda ise ’karne’ töreni düzenlendi.

MADENOĞLU, ÖĞRENCİLERE ÖĞÜTLER VERDİ
İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu. Tatilin çalışmadan yatmak anlamına gelmediğini ifadeden Madenoğlu, minik öğrencilerin bilgisayardan uzak durmaları gerektiğini anlatarak şunları söyledi:
“Bilgisayardan faydalı programlar hariç olabildiğince uzak durmaya çalışacaksınız. Bilgisayar faydalı bir alet ama bazı nedenlerden ötürü başında fazla kalan insanlara zarar veriyor. Gözlerine zarar veriyor, oturuş şeklini bozuyor, vücut şeklini bozuyor, beyine zarar veriyor, zamanınızı çalıyor. O nedenle faydalı olmayan programların başında asla ve asla uzun süreler geçirerek bilgisayarın başında fazlaca oturmayınız. Tıpkı öğretmenlerin dediğini yaptığınız gibi anne, babanızın ve büyüklerinizin dediğini de yapınız.”
Velilere de seslenen Madenoğlu, “gelecek onlarda saklıdır. Onların iyi insanlar olarak yetişmeleri sadece öğretmenlerimize tebliğ edilen bir görev değil aynı zamanda siz velilere de verilen bir görevdir” dedi.

KORKMAZ: BOŞA VAKİT GEÇİRMEYİN
İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da, ’tatil’ ile ’boşa vakit geçirmek’ arasında farkın iye anlaşılması gerektiğini dile getirdiği konuşmasında, şu ifadeleri kullandı:
“Tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek, eğlenirken öğretilecek birçok oyunların olduğu gibi zayıf olduğunuz konularda kendinizi yetiştirme fırsatını da elde etmiş olacaksınız. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize sağlıklı, neşeli tatil geçirmelerini diliyorum.”

GAZETECİLER DE KARNE VERDİ
Konuşmaların ardından protokol üyelerince öğrencilere sınıflarında karneleri verildi. Kaymakam Madenoğlu’nun isteği üzerine töreni takip eden gazeteciler de çocuklara karne vererek, onların heyecanına ortak oldular.
Törene Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Aksoy, Okul Müdürü İsmail Aykılıç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

EN ÇOK OKUNAN

3 gün 27 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 1 saat 39 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
3 gün 19 saat 44 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
3 gün 19 saat 18 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
4 gün 16 saat 57 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
2 gün 13 saat 33 dakika önce EREĞLİ'DE FECİ KAZA ; AĞIR YARALI !
1 gün 1 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
3 gün 21 saat 40 dakika önce YAZA AYINA YETİŞECEK !
2 gün 17 saat 49 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !
5 gün 22 saat 47 dakika önce ŞÜPHELİ ARAÇTA UYUŞTURUCU !