Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ’DE ÇANAKKALE YÜRÜYÜŞÜ

EREĞLİ’DE ÇANAKKALE YÜRÜYÜŞÜ

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümü dolayısıyla ,”Çanakkale Zafer Yürüyüşü” gerçekleştirildi.


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ereğli Şubesi tarafından organize edilen yürüyüşe, Ereğlililer Derneği, ÇYDD Derneği, İYİ Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül ve partililer ve çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi. Bozahane Çilek Kafe önünden başlayan yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrağı ile “Çanakkale geçilmez” sloganları attılar. Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüşte, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı söylendi.
ADD Şubesi Başkanı Yusuf Arslan burada yaptığı konuşmada zaferin aynı zamanda destan anlamına geldiğini belirterek şöyle dedi:
“Çanakkale Zaferi sadece Türk Milleti’nin değil tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı ilk zaferidir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri Çanakkale’nin sularında, Conkbayırı’nda ve Anafartalar’da atılmıştır. Dünya tarihinin akışını değiştiren bu zafer Türk Ulusuna Gazi Mustafa Kemal dahi bir lider hediye etmiştir. Zaferin yıl dönümü sebebiyle bu savaşta yer alarak adını tarihe altın harflerle yazdıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizin, aziz gazilerimizin fedakâr milletimizin önünde saygıyla eğiliyor. Bugün Suriye’de kahramanca mücadele eden Mehmetçiklerimizi, Afrin şehitlerimizi, gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla bir kez daha anıyorum."
Tören, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin okunmasının ardından sona erdi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

hayran2
gülücük0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo