Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de görev yapmıştı,İstifa etti

EreÄŸli’de görev yapmıştı,Ä°stifa etti

Referandum sonuçlarına itiraz ederek 25 yıllık hekimliÄŸinden istifa eden Hülya Åžen, Ä°stanbul’dan Ankara’ya doÄŸru yürüyüşe geçti.


Referandum sonuçlarına itiraz ederek 25 yıllık hekimliÄŸinden istifa eden Hülya Åžen, Ä°stanbul’dan Ankara’ya doÄŸru yürüyüşe geçti. Hülya Åžen bu sabaha kadar Ä°stanbul’da aile hekimi olarak çalışıyordu. Ä°ÅŸinden istifa etti. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz pusulaların da geçerli sayılacağını açıklaması ve sonucun da kılpayı "evet" çıkmış olması nedeniyle referandumun ÅŸaibeli olduÄŸunu düşünüyor.

Ä°STANBUL’DAN YÃœRÃœYÜŞ BAÅžLATTI

Åžen, bu durumu protesto etmek için bugün Ä°stanbul’dan Ankara’ya, YSK binasının önünde bitecek bir yürüyüş baÅŸlattığını açıkladı. Bugün ilk etapta Tuzla’ya varmayı hedefliyor. Hülya Åžen günde 20-30 km yürüyebileceÄŸini söylüyor. 

Ãœzerine, “#projenizdeÄŸiliz” yazılı beyaz bir tişört giyen Åžen, sevenleri, arkadaÅŸları, kızı ve dayanışma için gelenler tarafından uÄŸurlandı.

’YSK’NIN KARARI SIKINTILI

Kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teÅŸekkür ederek konuÅŸmasına baÅŸlayan Åžen, YSK’nın seçim kararının sıkıntılı olduÄŸunu ifade etti. Yürüyüşünün sembolik deÄŸil gerçek bir yürüyüş olacağını belirten Åžen, anayasa referandumunun olaÄŸanüstü hal koÅŸulları altında yapılmış olmasına da tepkili. "OHAL koÅŸullarını bana sormak yerine, OHAL koÅŸullarında anayasa referandumuna götürene ne demeli acaba? Hangisi daha mantıklı? OHAL koÅŸullarında anayasa konuÅŸulabilir mi?" diye de sordu.,

’YSK ADÄ°L BÄ°R KARAR VERMELÄ°’

Åžen, “Fakat bu karar Türk halkının vicdanında karşılık bulmadı. YSK’yı adil bir karar vermek için göreve çağırıyorum” dedi. YSK’nın dışında siyasi partilere de çaÄŸrı yapan Åžen, Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de oylara sahip çıkması için göreve çağırdı.

AMACI YAÅžANAN SÃœRECÄ° ANLATMAK

Yürüyüşe baÅŸlamasının esas nedeninin süreci anlatmak olduÄŸunu belirten Åžen, “Herkesi yanımda görmek isterim ÅŸimdilik yalnızım hoşçakalın” diyerek alkışlar eÅŸliÄŸinde yürüyüşe baÅŸladı. Yürüyüşün baÅŸladığı noktada ihraç edilen kamu emekçilerini de eylem yaptığı için selamlayan Åžen, “KurtuluÅŸ yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları ile karşılandı. Åžen, YSK’nin ardından siyasi partilere de uÄŸrayacağını anlattı.

 

(Artı gerçek )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo