Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ereğli’de Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri başladı

EreÄŸli’de Kutlu DoÄŸum Haftası Etkinlikleri  baÅŸladı

Bu yıl teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen kutlu doÄŸum haftası programı kapsamında Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Müftülüğüne baÄŸlı 4-6 yaÅŸ grubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından program düzenlendi.


Bu yıl teması “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen kutlu doÄŸum haftası etkinlikleri  kapsamında Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Müftülüğüne baÄŸlı 4-6 yaÅŸ grubu Kur’an kursu öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Her yıl 17-23 Nisan  tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl teması  “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlenen Kutlu DoÄŸum Haftası etkinlikleri kapsamında 4-6 YaÅŸ grubu öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük ilgi gördü. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleÅŸtirilen programa, EreÄŸli Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak, EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal’ın eÅŸi Sevim Uysal, Müftülük personeli ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı. Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşının okunmasının ardından baÅŸlayan program Minik öğrencilerin Kur’andan okudukları sureler ile devam etti.2017 Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından Kutlu DoÄŸum haftası dolayısıyla hazırlanan Slayt gösteriminin ardından konuÅŸan Ä°lçe Müftüsü Recai Albayrak, Kutlu doÄŸum Haftası Etkinlikleri kapsamında Ä°lk programda 4-6 YaÅŸ kuran kursu öğrencilerine yer verdiklerini söyledi. Müftü Albayrak ÅŸunları söyledi ; “30 yılı aÅŸkın dönemdir yapılan yüce Peygamberin Kutlu DoÄŸum Haftasında etkinliklerimize yer vererek kutlama çabalarını görüyoruz. EreÄŸli Ä°lçe Müftülüğü olarak düşündüğümüz etkinliklerimizden birisini ön plana aldık. Haftanın açılış programı olarak 4-6 yaÅŸ yavrularımızın Kuran Kursu etkinliklerine yer verdik. Peygamber efendimiz müşfikliÄŸi iyilikseverleriyle Muaffak olduÄŸu her çocuÄŸun kalbine kırmıştır. Bizde bu yönde bu haftada çocuklarımızı ön plana çıkartarak önceliÄŸi onlara verdik. Öğrencilerimizin kurslarımızda neler yaptıklarını izleme fırsatı bulacağız. Bizlerde onun ümmeti olarak bu haftada çocuklarımıza öncelik verdik “dedi.

 Bu yıl ki temanın Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı tarafından  ’Hz Peygamber ve Güven toplumu’ olarak belirlendiÄŸini ifade eden Albayrak, ”GeçmiÅŸte kardeÅŸler, akrabalar birbirine daha mı fazla güvenirdi. Yoksa günümüzde mı insanlar birbirine mı daha mı fazla güveniyorlar. Müslüman güvenilen kardeÅŸtir, güvenilen amirdir. Bu noktada Ben toplum içinde aile içinde sosyal çevre içinde güvenilen biri miyim? KomÅŸularım bana güveniyor mu? vs. sorularının cevabını kendimize soralım?  “diye konuÅŸtu.

Konuşmanın ardından İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler beğeniyle izlendi. Program ailelerin çocuklarıyla çektirdiği fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

(EreÄŸli FM Haber Merkezi )

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo