Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

EREÄžLÄ°'DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Ereğlİ`deki etkinliklerle kutlanıyor.


Atatürk Anıtı önünde, Karadeniz EreÄŸli’de Gençlik ve Spor Ä°lçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilk törende, Ä°lçe Gençlik ve Spor Ä°lçe Müdürü Adem Çelik tarafından müdürlük çelengi sunuldu. Saygı duruÅŸunda bulunuldu, Ä°stiklal Marşı söylendi. Resmi tören son buldu.

Amfi Tiyatro’da planlan törenin ikinci bölümü, hava muhalefeti nedeni ile Gençlik ve Spor Ä°lçe Müdürü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleÅŸtirildi.
Ä°lçe Spor Müdürü Adem Çelik, saygı duruÅŸunda bulunulup Ä°stiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuÅŸmada, genç nesillerin geçmiÅŸinden habersiz, temel deÄŸerleri ve geleneklerine yabancı yetiÅŸmesi durumunda saÄŸlam bir gelecek inÅŸa edilemeyeceÄŸini söyledi. Her ÅŸeyin hızla deÄŸiÅŸtiÄŸi bir çaÄŸda bilim, sanat, teknoloji gibi unsurların önemli olduÄŸunu da ifade eden Çelik, şöyle konuÅŸtu:

“Heyecan, arzu ve hayallere ülkenin ihtiyacı var”

“KurtuluÅŸa giden süreçte, diÄŸer mazlum milletlere de örnek teÅŸkil eden, asil milletimizin kadın-erkek, genç-yaÅŸlı demeden canları pahasına omuz omuza verdiÄŸi KurtuluÅŸ Savaşı, onurlu mücadele sonunda zaferle sonuçlanmış, ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile bugünkü güçlü Türkiye'nin temelleri atılmıştır.

Büyük Atatürk, en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’ni, geleceÄŸimizin teminatı gençlere emanet ederek onlara ne kadar güvendiÄŸini göstermiÅŸ, milli mücadelenin baÅŸlangıcı olan 19 Mayıs gününü gençlere bayram olarak armaÄŸan etmiÅŸtir.

Her şeyin hızla değiştiği bir çağda yaşıyoruz. Bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, sporda, teknolojide ve sanatta gençlerin enerjilerine, heyecanlarına, arzularına ve hayallerine bu ülkenin ihtiyacı var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye'nin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerimizle geleceğe yürüme, bu yolda onlarla yol arkadaşlığı yapmak bizim için büyük bir gurur vesilesidir. Bunu yaparken, nesillerimizin geçmişleriyle, ecdadımızın mirası olan medeniyet mirasımızla bağlarını güçlendirmeyi de çok önemli bir görev kabul ediyoruz.

Milletine, bayrağına ve devletine nasıl hizmet edeceÄŸini düşünen nesiller yetiÅŸtirmek için çalışıyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki: bir toplumda genç nesiller geçmiÅŸinden habersiz, temel deÄŸerlerine ve geleneklerine yabancı yetiÅŸirse, o ülke kendine saÄŸlam bir gelecek inÅŸa edemez.”

Sporcular becerilerini sergiledi

KonuÅŸmanın ardından öğrenciler Halil Ä°brahim Alan ‘Atatürk ve gençlik’, Serhat EroÄŸlu ‘KurtuluÅŸ Savaşı’, ve Kübra Yıldırım ‘O geliyor’ ismini verdikleri ÅŸiirlerini okudu.
Törenin spor gösterileri ise önceki yıllardaki törenlere kısayla daha kapsamlı gerçekleştirildi. Jimnastik, taekwondo, wuşusanda, eskrim, karate ve güreş sporcuları becerilerini sergiledi. Halk oyunu gösterileri de beğeni ile izlendi. Etkinlik sırasında bazı öğrenciler satranç oynadı.
Törenin son bölümünde de EreÄŸli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge Komutanı TuÄŸamiral Niyazi UÄŸur, Belediye BaÅŸkanı Halil Posbıyık ve diÄŸer protokol katılımcıları; salon içine kurulan resim ve yöresel giysi sergilerini gezdi.    
 
 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük2
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo