Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

HAZAL VE 90'LI YILLAR !

HAZAL VE 90'LI YILLAR !

90`lı yıllar ve Hazal. Arzu ile Devri Alem çok özel bir konuğu daha ağırladı.


Elden yar olmaz, bozuyorum yeminimi, sürgün aÅŸkımız, parayla saadet olmaz gibi bir çok ÅŸarkıyı bize sevdiren 90’lı yılların sevilen sesi  HAZAL, EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu Arzu’yla Devri Alem programının 90’LAR ÖZEL bölümünde canlı telefon baÄŸlantısı konuÄŸu oldu.

 

Arzu Tekin: Hazal hanım hoşgeldiniz, merhaba.

Hazal: HoÅŸbulduk merhaba herkese..

Arzu Tekin: Nasılsınız? Ne güzel sesinizi duymak, canlı yayında dinleyicilerimizle buluşturmak.

Hazal: Çok teşekkür ederim, iyiyim programınıza katılmak iyi oldu, keyifli oldu benim için de. Fiziken gidemediğim bir yere şu anda dinleyenlere ulaşmak çok mutlu edici.

Arzu Tekin: Aynı şekilde biz de mutluluk duyduk. Sohbetimizin başında size teşekkür etmek istiyorum. Ereğli FM adına, programım adına ve dinleyicilerimiz adına.

Ben söze şöyle baÅŸlamak istiyorum  Hazal hanım. Ne varsa eskilerde var deyimini kendimce 90’lı yıllarda çocukluk ve gençlik yıllarını yaÅŸamış biri olarak söylemek istiyorum. Anı yaÅŸamanın kıymetini bilmemekten mi? Eskiye duyulan özlem mi? Herkes için farklıdır ama, Türkiye’de müzik dediÄŸimizde 90’lı yıllar belgesellere bile konu olan özel bir geçmiÅŸe sahip.

Siz de 90’lı yılların baÅŸarılı ve birbirinden güzel ÅŸarkıları bize sevdiren bir isimsiniz.

Hazal: Hayatın doÄŸası böyle diye düşünüyorum. Ben çocuktum annem, babam, insanlar da dile getiriyordu. Ne varsa eskilerde var, o zamanlar baÅŸkaydı. Çocuk olmak apayrı, gençlik ayrı bir güzel.     O dönemde hayatımızda yer alan dostlar, ezgiler farklı bir yerde. Zaman her ÅŸeyi deÄŸiÅŸtiriyor .Ben de özlüyorum o yılları. Yine samimi, güzel insanları yakalayıp bir ÅŸeyler yapmaya devam etme peÅŸindeyim.

Arzu Tekin: Peki baÅŸarılı sanatçı Hazal için nedir? 90’lı yıllardaki ÅŸarkıların farkı.

Hazal: O yıllardaki yaÅŸam tarzımız, deÄŸerlerimiz, ekonomi vs. Åžu anda hat safha da, bir ormandaymış gibicesine kıyasıya bir rekabet ortamı var. Ä°nsanlar için ilk deÄŸer para, ekonomi ve insanlar birbirini ezmekten çekinmiyor. Eskiden ayıp bulduÄŸumuz uygunsuz bulduÄŸumuz ÅŸeyler ÅŸimdi gayet normal. Ben bir ÅŸeyler söylerken kırk kere düşünüyorum ayıp eder miyim  diye görüyorum ki kimse aldırış etmiyor aslında. O dönemdeki insanların deÄŸerleri ve hayata yaklaşımıyla yazılmış sözler söz konusu. Melodiler de bunu takip ediyor tabi ki. AÅŸka inanan insanlardık, ben hala inanıyorum. Az önce programa girerkende”parayla saadet olmaz” ÅŸarkımı çaldınız. Buna da hala inanıyorum. Ä°nsanoÄŸlunun mutlaka bir derdi olur. Parayla bunların çözüleceÄŸini düşünmüyorum. Etrafımızda örneklerini de görüyoruz. Tabiki burada yokluÄŸu, yoksulluÄŸu kutsamıyacağım. Dilerim ki herkesin yaratılmış nimetlerden faydalanacağı bir düzeni ve hayatı olsun. Herkes ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilsin.90’ların farkı da bu bence. Biz anlayış ve sevgiyle birbirine yaklaÅŸan insanlardık. Åžimdiyse, gerçek hayatta bizim toplumumuzda karşılığı olmayan sözler ve ÅŸarkılar duyuyorum.

Arzu Tekin: Yine o yıllarda ÅŸarkı söyleyip nerdeyse adını bir daha hiç duyamadığımız isimlerde oldu. Türkiye’de popüler müzik adına bir rekabet dönemiydi aynı zamanda.

Hazal: Evet, rekabet vardı ama dostça bir rekabetti biz birbirimizin albümlerine vokal yapardık. Örneğin günümüz ve etkinliklerimiz doluysa birbirimize tavsiye ederdik konserler için, sahne etkinlikleri için. Dayanışma içindeydik.

Arzu Tekin: Aslında baktığımızda sizin gibi 90’lı yıllardaki özel isimleri programımda ağırladığımda yapmış olduÄŸumuz söyleÅŸilerde cümleler farklı olsa bile aynı sonuca ulaşıldığını görüyorum. Dayanışma ve düzeyli rekabet.

Hazal: Ä°ki binli yıllardan sonra nereye gitti bu 90’lar ÅŸarkılarını söyleyenler fikri oluÅŸtu. O dönemde müzik kanallarında herkese eÅŸit mesafede yaklaşım vardı. Åžu anda insanlara ulaÅŸmanın ortak yolu sosyal medya ve paylaşım platformları. Bizler 90’lı yıllar isimleri olarak etkinliklerimizi de duyurmak adına biraz geride kaldık sanırım. ÖrneÄŸin ben kendim bir dönem albüm yapma konusunda ara versem de(bu süreçte okulumu bitirdim ve eÄŸitimimi tamamladım)sahne konser ve etkinliklerim hep devam etti.

Arzu Tekin:Hazal hanım sizce o yıllarda mı? Şimdi mi yeni bir şarkıyı tanıtmak daha zor?

Hazal: Bence teknolojiyi genç arkadaşlarımızdan daha sonra yakaladığımız bir skalada olduğumuz için şu an daha zor geldi. Örneğin benim şarkım herkes tarafından biliniyor, söyleniyor fakat benim söylediğimi bilmiyorlar mesela. Eskisi gibi gündüz kuşağında sanatçıların şarkısını tanıtabileceği programlar da yok. Magazine de malzeme veren bir yapınız yoksa geçmiş olsun..

Arzu Tekin: En popüler olduğunuz dönemlerde ve yine günümüzde sizi hiç bir polemiğin içinde görmedik.

Hazal hanım, sizin Bana Sor isimli şarkınızı herkes bilmez. Severek dinlediğimiz Hazal şarkılarının dışında kıyıda, köşede kalmış bir şarkı gibi gözükse de, ben bu şarkıyı çok severim. Ve bu şarkıyı yepyeni bir altyapıyla yeniden yorumlamanızı çok isterim.

Hazal: Aşkın Tuna yazmıştı bu şarkının sözlerini,

Arzu Tekin: Aşkın Tuna demişken geçtiğimiz aylarda özel bir program yaptık kendisiyle keyifli bir söyleşi olmuştu. Sevgiyle kulaklarını çınlatalım..

Hazal:Evet,sevgiler..Bu yönde öneride bulunan arkadaşlarımız oluyor. Best Of zamanı gelmedi mi? diye soranlar. Uygun zamanı bekleyerek biraz daha üretmek istiyorum. Fakat söylediğinizi, bunu hemen not alıyorum.

Arzu Tekin: Dinleyicilerimizden Best Of isteği var, Hazal şarkılarını kendi yorumundan yeni versiyonlarını bekliyoruz başlıklı çok sayıda mesaj var. Bu arada,yıllarca profesyonel voleybol oynadığınızı biliyoruz.En son ne zaman voleybol oynadınız.

Hazal: İTÜ Bayan voleybol takımı 2005 yılı gibi oynadım.

Arzu Tekin: Son olarak şu anda yapılan popüler olan şarkılar ve günümüzde müzik desek..

Hazal: Alt yapı neredeyse hep aynı, bitmeyen bir şarkı gibi,melodi zenginliği yok,sözler yüzeysel,özgünlük yok.Bu kısırlık yarattı ve insanlar rap a döndü.Ben kendi hissettiğim şarkıları yapmak isterim ve bu şarkıları da zaten aynı frekansta olan insanlar dinleyecektir.

BaÅŸarılı isimler az da olsa evet var.Z kuÅŸağında da 90’lar dinleyen bir kesim günümüzde var.Bu arada ben sizi de tebrik etmek istiyorum gerçekten çok yakın hissettim.Nasıl iyi ÅŸarkıcılar,sanatçılar varsa,hala idealist yaklaÅŸan donanımlı radyocularımız da varmış.Çok mutlu oldum gerçekten.

Arzu Tekin: Eksik olmayın ben de çok mutlu oldum.Sevgili Ece’ye ayrıca teÅŸekkür etmek istiyorum.Bizi kırmadınız ve teklifimizi geri çevirmediÄŸiniz için EreÄŸli fm.adına,programım adına ve dinleyicilerimiz adına çok teÅŸekkür ederim..

Hazal: Bizim bu iÅŸi yapma amacımız zaten insanlara ulaÅŸma isteÄŸi,duygularımızı paylaÅŸmak.Her platformda dinleyicilerimizle bir araya gelmeliyiz.

Arzu Tekin:Daha önce Kdz.EreÄŸli’ye geldiniz mi? Ne zaman isterseniz davetimiz her zaman geçerli.

Hazal:Zonguldak’a festivale geldim.EreÄŸli’ye de geldim.Ãœlkemizin her yeri ayrı bir zenginlik.inÅŸallah en yakın zamanda buluÅŸuruz.Ece’ye de bu buluÅŸmadan dolayı teÅŸekkür ediyorum.

Çok keyifli,samimi,doğal bir sohbet oldu.Ereğli FM'e,size tüm dinleyenlere teşekkür ederim.Herkese selamlar.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran8
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Selman Yetkin

06 Mart 2023 - 00:21

Selmanyetkin.com başarılar diler.

Yorum Yazın

Canlı Radyo