Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ACILI BABA KONUŞTU!.

ACILI BABA KONUÅžTU!.

Åžehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu’nun emekli Emniyet Müdürü olan babası Erdal Karakurdu:

"Çok sevilen bir çocuktu, cenazesine Ankara’dan, Ä°stanbul’dan da çok sayıda kiÅŸi geldi, Allah hepsinden razı olsun. Ä°ftihar ettiÄŸimiz ÅŸey, bir ÅŸehit babası olarak teselli ettiÄŸim nokta, oÄŸlumun ÅŸehitlik mertebesine eriÅŸmesi"

 

Ä°stanbul’daki terör saldırısında ÅŸehit olan Vodafone Arena’dan sorumlu Özel Güvenlik Åžube Emniyet Müdürü ve BeÅŸiktaÅŸ Kongre üyesi Vefa Karakurdu’nun babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu’nun (70) teröre ve terör destekçilerine tepki gösterdi.  

AÄ°LENÄ°N Ä°KÄ°NCÄ° EVLAT ACISI

Akarca Mahallesi’nde bulunan evlerinde taziyeleri kabul eden Karakurdu Ailesi, 2008’de EreÄŸli-Alaplı karayolunda geçirdiÄŸi trafik kazası sonucu 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden oÄŸulları Sabri Ferda Karakurdu’nun ardından bu kez de diÄŸer oÄŸullarını terör saldırısında ÅŸehit vermenin üzüntüsünü yaşıyor.  

BABA DA EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ

1960 Yılında girdiÄŸi Polis Koleji’ni 6 yıl sonra komiser yardımcısı olarak tamamlayan ve sırasıyla Ankara, Bolu, Konya Emniyet Müdürlüğü, Ankara Ä°stihbarat Åžube Müdürü, Ä°stanbul Terör Åžube Müdürü ve son olarak da Yozgat Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken kendi isteÄŸi ile emekliye ayrılan baba Erdal Karakurdu, ÅŸehit oÄŸlunun da kendi isteÄŸi ile polis olduÄŸunu söyledi.

"BU MESLEĞİ KENDİ İSTEDİ"

Evlerinde, açıklamada bulunan baba Karakurdu, "OÄŸlum Vefa Karakurdu, ben emekli olduktan sonra bu mesleÄŸi kendi istedi. Ä°mtihana soktuk ve Polis Akademisini kazandı. Akademiyi komiser yardımcısı olarak tamamladı ve Ä°stanbul’a tayini çıktı. 2005-2007 yılları arasında Kars’ın Arpaçayı ilçesinde ÅŸark hizmetini gördükten sonra yeniden Ä°stanbul’daki görevine devam etti. Mukadderatı en son 10 Aralık’ta sona erdi" dedi.  

"HADİSEYİ ORADA ÖĞRENDİK"

Åžehit Vefa Karakurdu’nun eÅŸi Emel Karakurdu’nun babasının kalp ameliyatı olması nedeniyle Ä°stanbul’da torunları Kaan ve Duru’ya baktıklarını anlatan acılı baba, "O gün Ä°stanbul’daydık. EreÄŸli’ye dönecektik ancak dünürümüz kalp ameliyatı geçirdi, mecburen çocuklarla birlikte kaldık. Bu hadiseyi de oradayken öğrendik" sözleri ile konuÅŸtu.

"ALLAH HEPSÄ°NÄ° KAHRETSÄ°N"

Milli birlik ve beraberlik ruhuna dikkati çeken baba Karakurdu, teröre ve terör destekçilerine de ÅŸu sözlerle tepki gösterdi: "Allah hepsini kahretsin. Åžehitlerimize Allah rahmet eylesin, ne diyeyim? Mukadderat diyelim. Ä°nÅŸallah kökü son bulur, bu hadise son olur. BaÅŸka askerimiz, polisimizi ÅŸehit olmaz, kimse acı çekmesin, Allah’tan temennimiz bu"  

"ÅžEHÄ°TLÄ°K MERTEBESÄ°NE ERÄ°ÅžTÄ°"

OÄŸlu Vefa Karakurdu’nun çok sevilen bir polis olduÄŸunu, cenazesine de binlerce kiÅŸinin katıldığını belirten baba, "Allah razı olsun, gelen gidenlerden. Çok sevilen bir çocuktu, Ankara’dan, Ä°stanbul’dan da çok sayıda kiÅŸi geldi, Allah hepsinden razı olsun. Ä°ftihar ettiÄŸimiz ÅŸey, bir ÅŸehit babası olarak teselli ettiÄŸim nokta ÅŸehitlik mertebesine eriÅŸmesi" ifadelerine yer verdi.  

BEŞİKTAŞ SEVGİSİ

BeÅŸiktaÅŸ Kongre Ãœyesi olan oÄŸlunun takımına büyük bir sevgi ile baÄŸlı olduÄŸunu ve ailede herkesin BeÅŸiktaÅŸ’ı desteklediÄŸini ifade eden baba Karakurdu, "Maçlara birlikte de gidiyorduk. BeÅŸiktaÅŸ stadının açılışına da birlikte gitmiÅŸtik. Statta aldığım bayrağı evimin bir kenarına astım" dedi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo