Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EREĞLİ BELEDİYESİ İTFAİYE DALGIÇLARINA EĞİTİM‏

EREĞLİ BELEDİYESİ İTFAİYE DALGIÇLARINA EĞİTİM‏

Yaz mevsiminde artan boğulma vakalarına karşın eğitim alan Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı dalgıçlar, Düzce’de su altı arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

24-27 Temmuz 2015 tarihleri arasında Düzce’de uzman eğitmen Ramazan Demireğen yönetiminde sualtı ve üstü arama kurtarma eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimin son günüde Park Gölet’te düzenlenen uygulamalı eğitime Düzce, Bolu ve Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Ekibi, Düzce Arama Kurtarma Derneği ile AFAD katıldı. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Caner Polat’ın da bulunduğu eğitimde dalgıçlar gölete dalarak arama gerçekleştirdi.

Eğitmen Balık Adam Ramazan Demireğen yapılan eğitimle ilgili bilgiler vererek; “Bir hafta süren bir eğitim yaptık. Bu eğitimlere 17 dalgıç arkadaşımız katıldı. Eğitimlerimiz sırasında bulanık sularda yön bulma, arama kurtarma yapma, akıntılı sularda arama ve kurtarma yapma eğitimlerini başarılı bir şekilde öğrendiler.

Burada eğitimlere katılan arkadaşlarımız zaten bu çalışmalara katılma becerisine sahip dalgıç arkadaşlarımızdı. Ancak bu eğitimlerle birlikte bilgilerini de pekiştirmiş oldular”  diyerek su altı haberleşme cihazı ile bulanık sularda yön tayini yapamayan dalgıçlara yardımcı olduğunu belirtti.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş’te söz konusu eğitime katılan dalgıçları tebrik ederek, “Biz Kdz. Ereğli Belediyesi olarak Düzce’de düzenlenen arama ve kurtarma eğitimine 3 dalgıç ekibiyle katılarak bölgemizde oluşabilecek boğulma ve kayıp arama olaylarına etkin bir şekilde müdahale edebilmek için eğitim ve tatbikatlara personelimizi görevlendiriyoruz. Eğitimi düzenleyen Düzce İtfaiye Müdürlüğüne Düzce Belediye Başkanlığına ve eğitim veren eğitmenlerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo