Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Erdoğan için değil,Her doğan için!.

Erdoğan için değil,Her doğan için!.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu; partisinin EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Mehmet Fatih Çakır, Ormanlı Belediye BaÅŸkanı Bayram BaÅŸol, Ä°l Genel Meclisi Ãœyeleri Ali Tarakçı, Kazım Beceren, Ayhan TaÅŸdelen, EreÄŸli Gençlik Kolları BaÅŸkanı Hüseyin Alagöz ve çok sayıda partili ile birlikte dün akÅŸam Karadeniz EreÄŸli’ye baÄŸlı Güzelyurt, Yazıcılar ve Ova köylerini ziyaret etti, 16 Nisan’da yapılacak halkoylamasına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

ÇaturoÄŸlu, köylerde yaptığı konuÅŸmasında zaman zaman CHP’ye yüklenerek; “CHP her seferinde, ne zaman bir Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine gidilse ’memleket elden gidiyor, rejim elden gidiyor’ diye feryat eder. En son başörtüsü yasağı kaldırıldığında da aynı ÅŸeyi demiÅŸti. Demek ki bu, bunların ekmeÄŸi.” Ä°fadelerini kullandı.

ÇATUROÄžLU: “REJÄ°MÄ°N ADI 1923’TE KONULMUÅžTUR”

Rejimin adının Cumhuriyet olduğunu ve Cumhuriyet ile kimsenin bir sorunu olmadığını vurgulayan Çaturoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

“Biz 16 Nisan’da, bazılarının sandığı gibi seçime gitmiyoruz; halkoylamasına gidiyoruz. Halkoylamaları, sadece A partisinin, B partisinin sorunu olan hadiseler deÄŸildir. Ãœlkeyi ilgilendiren konularda eÄŸer Meclis iradesini ortaya koyarsa referanduma gidilir. En belirgin referandumlarımızdan bir tanesi, 2007’de yaptığımız ’CumhurbaÅŸkanını halk mı seçsin Meclis mi seçsin’ doÄŸrultusunda yaptığımız referandumdur. O zaman yüzde 68.5 oy ile halk dedi ki ’Ben seçerim’. 2010 yılında yargıyla alakalı bir referandum yaptık ve ÅŸimdi önümüzde de geleceÄŸimizle alakalı, rejimle hiçbir alakası olmayan bir referanduma gidiyoruz. Siz bakmayın CHP’lilerin dediklerine. Rejimin adı 1923’te konulmuÅŸtur. Rejimin adı Cumhuriyettir ve Cumhuriyet ile ilgili hiçbirimizin hiçbir sorunu yoktur. Bizim burada istediÄŸimiz Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi, ülkemizin, memleketimizin bekası için, geleceÄŸimiz için, gençlerimiz ve çocuklarımız için gerekli olan bir hadisedir. Onun için bunu Meclisten geçirdik, 317 arkadaÅŸ buna imza attık. Biz görevimizi yaptık, sizlere de hatırlatmak için buralardayız.

CUMHURBAŞKANININ YETKİSİ ÇOKTU, SORUMLULUĞU YOKTU

Öncelikle yapmak istediÄŸimizin sistemin adının Partili CumhurbaÅŸkanlığı Sistemi olduÄŸunu belirtmek isterim. Bu sistem, Devlet BaÅŸkanlığı Sisteminden hem kelime anlamı olarak hem de içerik olarak daha sıcak bir sistem. Türkiye’de CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri, özellikle çok partili hayata geçildikten sonra hep sıkıntılı olmuÅŸtur. Mesela 1971’de Mecliste CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri olduÄŸu zaman, Meclis silahlı kuvvetler tarafından abluka altına alınmıştır. Niçin? Biliyorsunuz hep asker kökenli CumhurbaÅŸkanları seçildi. Ne zamana kadar? Ta ki rahmetli Özal’a kadar. 1980’e geldiÄŸimizde, 200’den fazla tur yapıldı ama CumhurbaÅŸkanını seçemedi Meclis. CumhurbaÅŸkanı seçilemediÄŸi için 12 Eylül darbesi oldu. Darbeci idare, Anayasa yapacak olan Meclis, 1982’de CumhurbaÅŸkanına büyük yetkiler verdi. Ama orada bir enteresanlık var, verdiÄŸi bu kadar yetkiye karşılık CumhurbaÅŸkanının herhangi bir sorumluluÄŸu yoktu. CumhurbaÅŸkanı istediÄŸini yapar ama sorgulanamazdı. Sadece vatan hainliÄŸinden sorgulanabilir denilmiÅŸ. Vatan hainliÄŸi suçlamasından da bu güne kadar yargılanan hiçbir devlet büyüğümüz yok. Dolayısıyla bağımsız hareket edebilen, istediÄŸini yapan ama karşılığında hiçbir ÅŸekilde ceza görmeyecek bir durum ortaya konmuÅŸ. Hakimiyet kayıtsız, ÅŸartsız milletindir deniliyor ama bu zamana kadar sadece yazıda kalmış. Neden? Sen istediÄŸin kararı al Mecliste, CumhurbaÅŸkanı veto edebiliyor veya Anayasa Mahkemesi yok sayabiliyor. Ama adına da demokrasi denilmiÅŸ. Hakimiyet kayıtsız, ÅŸartsız milletindir denilmiÅŸ, yutturmuÅŸ gitmiÅŸler.

ELLERÄ°NDEN OYUNCAKLARI ALINIYOR, SIKINTILARI BUNDAN

Ä°lk sivil CumhurbaÅŸkanı Özal seçilmiÅŸ ama seçildikten sonra partisini kontrol altında tutamadığı için, Mesut Yılmaz’a devrettiÄŸi partisi sıfır olmuÅŸ. Arkasından Demirel çıkmış, onun partisi de siyasi partiler mezarlığına gitmiÅŸ, sıfır olmuÅŸ. Ahmet Necdet Sezer’i seçmiÅŸ millet, 367 aranmamış. Ama ne zaman ki bizim ÅŸimdiki CumhurbaÅŸkanımız, o günkü BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, bizim CumhurbaÅŸkanı adayımız Abdullah Gül’dür dediÄŸi zaman bir tane adam çıkmış emekli baÅŸsavcı ahkam kesti. Ama söyledikleri her ÅŸeyin boÅŸ olduÄŸu ortaya çıktı. CHP her seferinde, ne zaman bir Anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸine gidilse ’memleket elden gidiyor, rejim elden gidiyor’ diye feryat eder. En son başörtüsü yasağı kaldırıldığında da aynı ÅŸeyi demiÅŸti. Demek ki bu, bunların ekmeÄŸi. Åžimdi de aynı ÅŸeyi söylüyorlar. ’Rejim elden gidiyor’ diyorlar, elden giden hiçbir ÅŸey yok. Vesayeti ortadan kaldırıyoruz. Artık bundan sonra CHP çalışmak zorunda. Halkın elini sıkmak, vatandaşı öpmek, koklamak zorunda. Size hakaret edemeyecek bundan sonra. Koyuncuklar, kömürcüler, makarnacılar diyemeyecek. Ellerinden oyuncakları alınıyor, sıkıntıları bundan. Ä°nanın ki CHP dünyanın en ÅŸanslı partisi. Bu millete hakaret ederek, tepeden bakarak, bu milletin deÄŸerleriyle sorunlu olarak yüzde 25 oy alan baÅŸka hiçbir parti yok. Ama bundan sonra halen eski alışkanlıklarına devam ederse o 25’i de göremeyecek. Bütün feryatları, sıkıntıları bundandır.

ERDOÄžAN İÇİN DEĞİL, HER DOÄžAN İÇİN…

2014’te halkın yüzde 52 oyuyla CumhurbaÅŸkanı seçilen Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanı olduktan sonra ’Ben Çankaya noteri deÄŸilim, ben yetkilerimi kullanırım, halktan da yetki aldım, Anayasa da bana bu yetkiyi veriyor’ diyerek yetkilerini kullanmaya baÅŸlayınca sıkıntılar çıkmaya baÅŸladı. Ä°nsanlar dediler ki ÅŸudur budur. Evet, ÅŸu anda yaptığımız iÅŸ bu fotoÄŸrafı tamamlamaktır. 16 Nisan’daki halkoylamasında çift baÅŸlılığı ortadan kaldıracağız inÅŸallah. Åžimdi Recep Tayyip ErdoÄŸan varda sıkıntı çıkmıyor. ’15 yıldır sıkıntı çıkmıyor, bundan sonra da çıkmaz’ diyorlar ya bu olacak bir ÅŸey deÄŸil. Çünkü Recep Tayyip ErdoÄŸan sayesinde 15 yıldır yönetimde sıkıntı çıkmıyor. Yarın Recep Tayyip ErdoÄŸan olmazsa bu sistem yine eskiye döner. GeçmiÅŸte olduÄŸu gibi yine CumhurbaÅŸkanı BaÅŸbakana kitap fırlatır, servetimizin yarısını kaybederiz. O gün olduÄŸu gibi yüzde 100 devalüasyon olur, altından kalkamayız. Artık bunların tekrar etmemesi için, ErdoÄŸan deÄŸil her doÄŸan için bu deÄŸiÅŸimi yapıyoruz. ErdoÄŸan bu dünyaya baki deÄŸil ki. Gün gelecek hepimiz canımızı Allah’a teslim edeceÄŸiz. Bu yüzden diyoruz ki kiÅŸilere baÄŸlı kalmasın. Yarın kim CumhurbaÅŸkanı olursa olsun ve bu sistem yürüsün. Biz durumu kurumsallaÅŸtırmak için bu deÄŸiÅŸiklikleri yapıyoruz. Ve diyoruz ki iÅŸimiz hizmet, gücümüz millet; kararımız evet. GeleceÄŸimiz için, çocuklarımız için, gençlerimiz için hepinizi evet demeye davet ediyorum.”

Çaturoğlu, konuşmasında ayrıca Anayasada değişikliği öngörülen 18 maddenin içerikleri ile ilgili köy sakinlerini bilgilendirdi.

ÇAKIR: “GEÇMİŞİMÄ°ZE BAKMAMIZ LAZIM”

Köy ziyaretlerinde konuÅŸan AK Parti EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır da “Biz, Kurucu Genel BaÅŸkanımızın dediÄŸi gibi siyasette milletten baÅŸka bir güç tanımadık, tanımayacağız. Millet bize derse ki ’Evet AK Parti sizin döneminiz bitti, yerinize A gelecek’, saygı duyarız. Milletimiz bize ’devam edin’ der, saygı duyar, gece-gündüz çalışırız.” dedi.

Türkiye’nin her alanda hızlı bir ÅŸekilde koÅŸması için, CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemine mutlaka geçilmesi gerektiÄŸini vurgulayan Çakır, konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

“Malumunuz, önümüzde bir referandum var. Türkiye için önemli bir virajı daha 16 Nisan’da, sizlerin de desteÄŸiyle alacağız inÅŸallah. Yarınlarımızın ÅŸekilleneceÄŸi bu 16 Nisan için, öncelikle geçmiÅŸimize bakmamız lazım. 1923’te, Birinci Dünya Savaşı ardından KurtuluÅŸ Savaşı’ndan çıkmış olan Ãœlkemiz, gençlerini, yiÄŸitlerini ÅŸehit vermiÅŸ; geride analarımızın, bacılarımızın ve çocuklarımızın kaldığı bir Türkiye Cumhuriyeti’nden yürümeye, koÅŸmaya baÅŸladı. 1945’lerde çok partili sisteme geçildi. 1950’de, ’Son söz milletindir’ diyen Adnan Menderes çıktı; halka yakınlaÅŸtı ve halkı dinlemeye baÅŸladı. 1960’da, askeri darbeyle idam edildi. Neydi Adnan Menderes’in suçu? Sadece bazılarının isteklerini gerçekleÅŸtirmeyip, halkı üstün tutan, Anadolu insanını öne alan bir anlayıştı. Ondan sonra tekrar sivil hayata geçildi, 1971’de bir muhtıra, 1980’de bir ihtilal, ardından 28 Åžubat süreci yaÅŸandı. Faiz lobileri, yanlarına aldıkları bir takım dış güçlerle hükümet indirmeye baÅŸladılar. Yerine tekrar bir sivil yönetim geldikten sonra da AK Parti iktidarıyla birlikte bir 15 Temmuz’u yaÅŸadık. Dedik ki bundan sonra Türkiye’de bir daha böyle ÅŸeyler olmaz. Yıl 2016, mümkün deÄŸil bir kalkışma veya askeri hareketlilik olmaz dediÄŸimiz anda maalesef kökü dışarıda, içimizdeki aÅŸağılık insanlar, bu milletin vergileriyle alınan topları, tüfekleri, silahları sivil millete, silahsız insanlarımıza doÄŸrultarak çok sayıda insanımızı ÅŸehit ettiler. Devlet sizi en üst makamlara getirmiÅŸ, general yapmış, Anadolu insanından topladığı vergilerle en yüksek maaÅŸları vermiÅŸ, bu devlet daha size ne verecek? SaÄŸlık sorunu mu vardı da düzeltmek için darbe yaptınız? Hayır. Ekonomiyi düzeltmek için mi yaptınız? Hayır. Ne eksik gidiyordu da düzeltmek için darbe yapmaya kalktınız? Sadece ülkenin gidiÅŸatını durdurmak için alçakça ve ÅŸerefsizce dışarıdan emir almak suretiyle bunun önü kesildi.

KOALİSYONLARI YAŞADIK, GÖRDÜK

16 Nisan’ın özü ÅŸu; çift baÅŸlılığı ortadan kaldıracağız. Siyasi istikrar devam edecek. Bugün Kurucu Genel BaÅŸkanımız, CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan sayesinde 15 senelik istikrar devam ediyor. Ama 15 seneler devletler için çok uzun süreler deÄŸil. GeçmiÅŸe baktığımızda, 80’li-90’lı yıllar hep koalisyonlarla geçti. YaÅŸadık, gördük. Koalisyon dönemlerinde kimlerin istediÄŸi oluyor? Bazı medya patronlarının istediÄŸi oluyor. Mesela pijama ile BaÅŸbakanı karşılayabiliyorlar. Bazı faiz lobilerinin istediÄŸi oluyor, 28 Åžubat’ta olduÄŸu gibi. Yüzde 20 faizle devlet bankasından teÅŸvik alıyorlar, aynı devlet bankasına yüzde 120 ile faize para koyuyorlar, arada devletin ve bu milletin biriktirdiÄŸi hazineden yüzde 100 faiz alarak yaÅŸamayı sürdürüyorlar. 1999’da bankadan çuvalla para alanları gördük, bedelini vatandaşımız ödedi.

 

EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAYAN DEVLET ÖZGÜR OLABİLİR Mİ?

Ä°stikrarın neye faydası var? Ä°stikrar koalisyonları ortadan kaldırırsa, kim gelirse gelsin ama saÄŸdan ama soldan, ama Ahmet ama Mehmet güçlü gelecek. Güçlü geldiÄŸi zaman da kendisinin tekrar iktidar olabilmesi için bir tek kesime hizmet edecek o da millete. Anadolu insanını, bizim köylümüzü, kentlimizi halk yerine; vatandaÅŸ yerine de kendilerini koyup sadece kendilerinin asil olduÄŸunu iddia eden insanların olduÄŸu bir Türkiye’den geliyoruz. Neleri getirmedik ki. Bakın istikrar sayesinden bu hizmetlerin çoÄŸu artarak geldi. Herkes aynı hastaneden hizmet alabilecek dedik, bazı azınlıklar ayaÄŸa kalktılar, bu mümkün deÄŸil dediler. SaÄŸlık sistemi çöker dediler. Çöktü mü? Hiçbir ÅŸey çökmedi hamdolsun. VatandaÅŸlarımız ilaçlarını istedikleri eczaneden alabilecek dedik, ilk baÅŸta eczaneler buna yanaÅŸmadılar. Devletten paramızı alamayız dediler. Baktılar ki paralar ödeniyor, sıraya geçtiler ’ne olursunuz bizimle de anlaÅŸma yapın’ diye. IMF’den iki tane çantalı adam gelirdi, bizim BaÅŸbakanımıza ayar verirdiler. Ekonomik özgürlüğü olmayan bir devlet, özgür denilebilir mi? IMF’ye borcumuzu kapattık, artık özgürüz. Artık emeklimize ve işçimize ne vereceÄŸimize kendimiz karar veriyoruz. Ä°nsansız hava aracımızı yaptık, milli silahlanmamızı tamamladık, bunlara kaynak ayırdık, hamdolsun ÅŸimdi kafa kaldıramıyorlar. DoÄŸuda bizim karakollarımız vardı, hele Aktütün’ü hiç unutmuyorum. ÇocukluÄŸumuzdan beri kaç kere silahlı saldırıya uÄŸradı, hepsinde 30’un üzerinde ÅŸehit verdik. Dedik ki kalekollar yapacağız, yaptık, daha bir tane kalekola saldıramadılar. Suriye sınırını, 911 kilometreyi güvenlikli bölge altına alıyoruz. Ekonomik kaynağınız olmasa bunları yapamazsınız.

Bu ülkede puslu havayı en çok çakallar seviyor. Niye? Bir koalisyon olsun iki veya üç ortaklı, biz bunların üzerine medya, para ve uluslararası yapı yoluyla çökelim diye. TÃœSÄ°AD açıklama yaptı, ’gidin IMF’den para alın, yoksa biz biteriz, batarız’ dedi. Tayyip Bey, eliniz tersiyle itti. Bizim Allah’a şükürler olsun IMF’ye borcumuz yok, üstüne de para verebilecek gücümüz oldu. EÄŸer 50 yıldır istikrar olsaydı, 50 yıldır tek bir kiÅŸi CumhurbaÅŸkanı olsaydı; 15 yılda yaptıklarımız bunlar, 50 yılda yapacaklarımızı siz hayal edin. Ama bugüne kadar bunları yapamadık, hep koalisyonlar hep darbeler, kendilerini devletin yerine koyan insanlar vardı, yani vesayet araçları vardı. Biz, Kurucu Genel BaÅŸkanımızın dediÄŸi gibi siyasette milletten baÅŸka bir güç tanımadık, tanımayacağız. Millet bize derse ki ’evet AK Parti sizin döneminiz bitti, yerinize A gelecek’, saygı duyarız. Milletimiz bize ’devam edin’ der, saygı duyar, gece-gündüz çalışırız. Hızlı koÅŸmamız için, bizim bu CumhurbaÅŸkanlığı sistemini mutlaka ve mutlaka hem de yüksek bir oy ile geçirmemiz lazım. 5 yılda bir gelsin, halka yaptıklarını anlatsın, halkta beÄŸenirse devam ettirsin, beÄŸenmezse devam ettirmesin.”

Güzelyurt Köyü Muhtarı Emin Alkan, Yazıcılar Köyü Muhtarı Muhterem Ersoy ve Ova Köyü Muhtarı Zeki Sevim, AK Parti heyetinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, referandumdan ’evet’ çıkması için çalışacaklarının mesajını verdiler.

(Haber Merkezi )

 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo