Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR’E BİR ÖDÜL DAHA ...

ERDEMÄ°R’E BÄ°R ÖDÃœL DAHA ...

- ERDEMİR Büyük Ödüle Layık Görüldü!.


Zonguldak’ın EreÄŸli ilçesinde kurulu OYAK Maden ve Metalürji Grubu ÅŸirketlerinden EreÄŸli Demir ve Çelik Fabrikaları’nın (Erdemir),  Avrupa Ä°mar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ’Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde ’Sürdürülebilir Enerji’ kategorisinde büyük ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Erdemir Kurumsal Ä°letiÅŸim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, OYAK Maden ve Metalürji Grubu ÅŸirketlerinden Ä°sdemir’in basınç enerjisinden yararlanılarak elektrik enerjisi üretilmesini saÄŸlayacak TRT projesi ’Sürdürülebilirlik Ödülleri’ kapsamında büyük ödülün sahibi oldu. Erdemir adına ödülü alan EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Jean Patrick Marquet, Kıbrıs LefkoÅŸa’da düzenlenen EBRD Yıllık Genel Kurul Toplantısı kapsamındaki törende yaptığı konuÅŸmada, kurumun enerji ve kaynak verimliliÄŸi alanında yarattığı katma deÄŸere dikkat çekerek, “Erdemir ve grup ÅŸirketleri sektör hacminin dörtte birini üreterek Türkiye maden metalürji sektörüne liderlik etmektedir. BulunduÄŸu konum vasıtasıyla bir enerji verimliliÄŸi devrimi baÅŸlatma ve maden metalürji sektörünü dönüştürme gücüne sahiptir” dedi.

BAKTIR: GRUBUMUZUN SÃœRDÃœRÃœLEBÄ°LÄ°RLÄ°K
VÄ°ZYONUNUN BÄ°R SONUCUDUR
Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Baktır ise ödüle ilişkin yaptığı değerlendirmede, Erdemir ve grup şirketlerinin iş stratejilerinin temelinde, sürdürülebilirliğin olduğunu söyledi. Baktır, şunları kaydetti:
“Enerji verimliliÄŸi alanındaki yeni uygulamalarımızı bu vizyonla hayata geçiriyor, yatırımlarımızı ve sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürülebilirliÄŸi esas alan bu bakışla ÅŸekillendiriyoruz.
TRT projesi, çevre için katma deÄŸer yaratan ve rekabet avantajı saÄŸlayan örnek bir yatırımdır. Enerji yoÄŸun bir sektörde faaliyet gösteren bir kuruluÅŸ olarak, enerji yönetiminde uzun yıllara dayanan çalışmalarımızı yenilikçi uygulamalarla sürdüreceÄŸiz. Bugün EBRD tarafından verilen bu ödül de grubumuzun sürdürülebilirlik vizyonunun bir sonucudur.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük3
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo