12 o C Kdz. Ereğli

ERDEMİR REKOR KIRDI..

Gündem 9 yıl 2 ay 20 gün 2 saat 43 dakika önce 1982

Haberi Paylaşın

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubunun 2014 yılı net kârı, 1 milyar 661 milyon lira olarak gerçekleşti.

Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) verdiği bilgiler doğrultusunda, Erdemir’in karının bir önceki yıla göre yüzde 74 artışla gerçekleştiği belirtildi.

Yılın 4. Ayındaki artışı yüzde 155 artışla 387 milyon lire olarak kayıtlara geçtiği anlatılan açıklamada, Erdemir’in finansal sonuçlara göre şirketin satış gelirleri yüzde 17 artışla 11 milyar 484 milyon liraya yükseldiği ifade edildi.

KAP’da yer alan bilgilerde şunlar kaydedildi:

“Özellikle Avrupa’dan kaynaklanan kapasite fazlası çelik fiyatları üzerinde baskı oluşturuyor. Bununla beraber Çin’in demir cevheri ihtiyacına göre şekillenen demir cevheri fiyatlarındaki dalgalanmalar da demir cevherinin çeyreklik dönemler itibariyle kontratlara tabi olmasından dolayı hammadde fiyatlarında dalgalanmalara sebep oluyor. Grubumuzun üretim girdileri olan demir cevheri ve koklaşabilir kömür fiyatlarındaki dalgalanmalar ile üretim çıktısı olan çelik ürünlerinin fiyatında meydana gelen dalgalanmalar ve tedarik süreleri ile teslimat süreleri arasındaki sürecin demir çelik sektöründe diğer sektörlere göre daha uzun olmasından dolayı kar marjlarında meydana gelebilecek dalgalanmalar en önemli piyasa risklerinin başında geliyor.”

DOLAR ÜZERİNDEN SATIŞ

2015 yılına ilişkin makroekonomik riskler sıralanırken de, hammadde fiyatlarının ve satış fiyatlarının dolar bazlı olması ile satış tahsilatlarının 1 Eylül 2013’den itibaren ağırlıklı olarak dolar olarak yapılmaya başlanmasıyla lirada değer kaybından dolayı finansal tablolarda meydana gelecek kur risklerinin önüne geçildiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

“Bununla beraber son dönemde meydana gelen emtia fiyatlarındaki hızlı düşüş ve FED’in varlık alımlarını azaltması sonucunda gelişmekte olan piyasalarda oluşan likidite daralması sebebiyle, Türkiye çelik talebinde daralma ihtimali Grubumuzun karşılaşabileceği makroekonomik risklerin başında geliyor.”

Gündem

AĞIR YARALI !

EN ÇOK OKUNAN

4 gün 13 saat 7 dakika önce EREĞLİ'YE ACI HABER
1 gün 4 saat 19 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 8 saat 24 dakika önce HAKİM KARŞISINA ÇIKTI !
1 gün 11 saat 20 dakika önce ÇARŞI İÇİNDE DENETİMLER SIKLAŞIYOR
5 gün 7 saat 58 dakika önce DOĞUM GÜNÜNDE SON GÖREV
6 gün 5 saat 37 dakika önce ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖLÜ BULUNDU !
4 gün 2 saat 13 dakika önce AĞIR YARALI !
2 gün 12 saat 41 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
1 gün 6 saat 48 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
4 gün 6 saat 29 dakika önce EREĞLİ'DE YANGIN !