Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ERDEMİR LİMANINDA İNCELEME !.

ERDEMÄ°R LÄ°MANINDA Ä°NCELEME !.

Bilim, Sanayi, Teknoloji Eski Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri ile Düzce’den çıkarılan bazaltın’ın Rusya’ya ihracı Erdemir Limanın dan yapılacak.


Düzce Belediye BaÅŸkanı Dr. Faruk Özlü’nün temasları ile geçtiÄŸimiz aylarda imzalanan ihracat anlaÅŸması kapsamında ilk sevkiyat yapıldı.

Düzce BelTAŞ A.Ş. ile Transservice Denizcilik Şirketi arasında imzalanan 71 bin ton Bazalt kapasiteli ihracat anlaşması kapsamında asfalt hammaddesi olarak kullanılacak 4 bin ton bazalt Erdemir Limanından yola çıkarak Rusya Kavkaz Limanına gönderilecek.

Düzce’nin öz kaynaklarını uluslar arası ticarette kazanca dönüştürme konusunda atılan büyük adım hakkında açıklamalarda bulunan BaÅŸkan Özlü “Daha önce açıkladığımız gibi 2023 yılına kadar 500 bin ton Bazaltı ihraç etme hedefimiz var. Buna baÄŸlı olarak belediye ÅŸirketimiz BelTAÅž A.Åž. ile Transservice Denizcilik Åžirketi arasında 71 bin ton kapasiteli bazalt taşıma anlaÅŸması imzalanmasını saÄŸladık.

Bu anlaÅŸma ile Düzce’nin bazaltı Rusya’da kullanılacak, asfalt hammaddesi olarak deÄŸerlendirilecek. SözleÅŸme kapsamında Çınardüzü Bazalt Ä°ÅŸleme Tesislerimizde üretilecek bazalt Erdemir Limanından yola çıkarak Rusya Kavkaz Limanına indirilecek. Ä°lk sevkiyatımız olan 4 bin ton bazalt Rusya’ya gitmek üzere bugün yola çıkıyor.

Sevkiyatlar, 10 günlük periyotlar ÅŸeklinde en az 4 bin ton bazalt gönderilecek ÅŸekilde düzenlendi. Bu çalışmayı ilerleyen günlerde geliÅŸtirecek ve devam ettireceÄŸiz. 2023 yılına kadar hedeflediÄŸimiz 500 bin ton asfalt ihracatı kapasitemize eriÅŸmek için çalışmalarımız devam edecek” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Özlü'nün Erdemir'deki incelemelerinde Erdemir Genel Müdürü Cem Salih Oral ve Erdemir yöneticileri de hazır bulundu.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük6
şaşkın3
hayran1
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
Cem Tuylu

04 AÄŸustos 2020 - 16:16

Vallahi helal olsun; yerel yönetimlerin boyle ugraslari cok hosuma gidiyor, duzcede oturmadigim icin gipta ettim... Ticaret oda baskanlarina, diger belediye baskanlarina valilere kaymakamlara duyurulur

Yorum Yazın

Canlı Radyo