Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ENGELLİLİKLERİN ERKEN TEŞHİSİ PROJESİ

ENGELLÄ°LÄ°KLERÄ°N ERKEN TEÅžHÄ°SÄ° PROJESÄ°

Alaplı’da "Gebelik ve DoÄŸum Sonrası Taramalarla Önlenebilecek Engelliliklerin Erken TeÅŸhisi ve Tedavisi Projesi" kapsamında stant açıldı.

Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Şube Müdürü Esin İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, stantta vatandaşlara projeyi tanıttıklarını söyledi.

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük ortaklığıyla gerçekleştirildiğini ifade eden İlhan, şunları kaydetti:

"Projemiz, 12 ay sürecek. Bu süre içerisinde proje hakkında farkındalık oluşturmak, hedef kitleyi eğitmek amacıyla, merkez ilçe ve diğer ilçelerde stantlar açılacak. 80 eğitim ve 1 panel gerçekleştirilecektir. 20 riskli gebeye ve 70 yeni doğan annesine ziyaretler yapılarak anne ve babalara bilgiler verilecek. Aile hekimleri tarafından bütün kontrollerini düzenli yaptıran gebeler belirlenerek her ay bir aileye ana kucağı hediye edilecek. Projeyle 4 bin kişiye ulaşılması, engellilik oranlarının azalması, tespit edilen engelliliklerin de erken müdahaleyle rehabilite edilmesi hedefleniyor."

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo