Kdz Ereğli Haber - Eregli FM Gazetesi

EN TERCİH EDİLEN GÜN!..

EN TERCİH EDİLEN GÜN!..

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında, kamu hastanelerinden randevu almak için kurulan ALO 182 hattı, geçen yıl yaklaşık 61 milyon kez arandı. Hastaların muayene için en çok tercih ettiği gün "salı" oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıkta Dönüşüm Projesi" kapsamında hayata geçirilen, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında, kamu hastanelerinden randevu almak için kurulan ALO 182 hattı, geçen yıl yaklaşık 61 milyon kez arandı. Hastaların muayene için en çok tercih ettiği gün "salı" oldu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

MHRS’nin 81 ilde 830 kamu hastanesinde aktif olarak uygulandığını belirten Birinci, sistem sayesinde aile hekimleri de dahil olmak üzere 38 bin 828 hekimden randevu alınabildiğini söyledi. Günlük ortalama randevu sayısının kış aylarında 400 binlere ulaştığını belirten Birinci, bir günde ulaşılabilen en yüksek randevu sayısının da 488 bin olduğunu bildirdi.

Birinci, 2010 yılında hayata geçirilen MHRS aracılığıyla, bugüne kadar 323 milyon randevu verildiğini söyledi.

WHATSAPP İHBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • Ereğli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo