Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Emekliler Derneği’nden TOKİ ve Promosyon teşekkürü

Emekliler DerneÄŸi’nden TOKÄ° ve Promosyon teÅŸekkürü

Türkiye Emekliler DerneÄŸi Kdz. EreÄŸli Åžubesi 2. BaÅŸkanı ve Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan ilçeye emekliler için yapılacak TOKÄ° konutları ve promosyon uygulamaları nedeniyle AK Parti hükümeti ve yerel yöneticilere teÅŸekkür etti. 
Türkiye Emekliler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı ve Köseler Mahallesi Muhtarı Saip Erarslan, derneğin çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler verdi.
TOKİ için teşekkür etti
Dernek 2. BaÅŸkanı Saip Erarslan dar gelirli emekliler için Kdz. EreÄŸli Ä°lçesi Pençes Korubaşı mevkiine yapılacak olan TOKÄ° konutları için büyük gayret sarf eden Kdz. EreÄŸli Kaymakamı Nazım MadenoÄŸlu, Kdz. EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu ve AK Parti Kdz. EreÄŸli Ä°lçe BaÅŸkanı Fatih Çakır’a teÅŸekkür etti. Erarslan yaptığı açıklamada “TOKÄ° Türkiye emekliler derneÄŸinin iÅŸ birliÄŸi ile 113 Åžubenin baÅŸkanlarının istekleri doÄŸrultusunda, Gıda, Tarım Bakanımız Faruk Çelik Beyin bizlere gösterdikleri teveccühle genel merkezde, ÅŸubelerde yapılan çalışmalar neticesinde dar gelirli emeklilerimize TOKÄ° vasıtası ile konut sahibi olabilme konusunda yardımcı oldu. Ä°lk defa Türkiye’de 1400 konutlu TOKÄ° yaptılar ve dar gelirli emeklilerimize kura usulü vermeye baÅŸladılar. Bizlerde bunlardan esinlenerek EreÄŸli’de Belediye BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal Beyin emekliler derneÄŸine gösterdiÄŸi ilgi ile üye yazımına baÅŸladık. Bu konuda en büyük desteÄŸi bölgemizin Milletvekili Faruk ÇaturoÄŸlu, Ä°lçe BaÅŸkanımız Fatih Çakır, kıymetli Kaymakamımız Nazım MadenoÄŸlu, katkı ve yardımlarıyla müracaatlarımızı yaptık. TOKÄ° geldi ve kuraların çekimi yapıldı, süreç devam ediyor. Eski TOKÄ°’nin olduÄŸu yer Pençes Korubaşı’nda yapımına baÅŸlanacak, inÅŸallah. Ä°lerleyen günlerde bilgilendirme yapacağız. TOKÄ° konusunda Sayın BaÅŸkanımız Hüseyin Uysal ve ekibi bizlere çok yardımcı oldular, arsa temini konusunda onlar olmasaydı, biraz zorlanırdık. Çok teÅŸekkür ediyorum, BaÅŸkanımız emeklilerin dertleriyle dertleniyor, bizlerle fikir alışveriÅŸi yapıyor” dedi.
“DerneÄŸimiz sayesinde promosyon olayı gerçekleÅŸti”
Uzun süredir gündemde olan emeklilere promosyon olayını Türkiye Emekliler DerneÄŸi olarak kendilerinin dile getirdiÄŸini ve sonuç alındığını anlatan Erarslan “Günlerdir aylardır bir promosyon olayı var, bu olayın sürükleyicisi mensup olduÄŸumuz derneÄŸimizin Genel Merkezinde ki yöneticiler, hükümetle istiÅŸare de bulunarak bu konuda neticelendirildi, inÅŸallah emekli abilerimiz maaÅŸ aldıkları bankaya giderek orada sözleÅŸme yapıp promosyonlarını alabilirler, alanlar var ÅŸuan. Zaman zaman emeklilerimiz Ankara’ya gitmek zorunda kalıyorlar, hastalıklarından kaynaklı olarak. Anakara’ya vardıkları zaman ikametgah konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye Emekliler DerneÄŸimizin giriÅŸimi ile Ankara Kızılay’da misafirhane temeli atıldı. 11 Mart 2017 tarihinde baÅŸkanlar kurulu toplantısında faaliyete girdi. Åžuan da emekli abilerimiz, kardeÅŸlerimiz bizden üye kartı almak ÅŸartıyla, Ankara’da o misafirhanede yarı fiyatına kalacaklar. Åžimdi sanırım Ä°stanbul’da ve Afyon’da termal bölgesinde bu çalışmalar üzerine görüşmeler yapılıyor. Bu fırsatlardan yararlanmak için bize senede bir defaa mahsus 24 TL ödenen üye aidatı ile olan bir ÅŸey, damlaya damlaya göl olur” dedi.
“Kdz. EreÄŸli’deki derneÄŸimiz tüm emeklilerin evidir”
Kdz. EreÄŸli Emekliler DerneÄŸi’nin tüm emeklilerin evi olduÄŸunu vurgulayan Erarslan, kendilerine her türlü konuda yardımcı olduklarını söyledi. Erarslan sözlerini ÅŸu ÅŸekilde tamamladı: “Ä°ntibak konusu, emekliler arasında farklılığı gidermek adına derneÄŸimizin yöneticileri ve ÅŸube baÅŸkanlarının da katkılarıyla netlik kazandı. 2 bin öncesi olan abilerimiz Ä°ntibaklarını aldılar ve ÅŸuan da onlar mutlular. Mutsuz olan kısımda var ama 2 binden sonra emekli olan kardeÅŸlerimiz için mücadelemiz devam ediyor. DiÄŸer bir konuda Emekliler DeneÄŸi, EreÄŸli Ä°lçemiz nezdinde emekli, baÄŸ kur, SSK, tarım, bütün emeklilerin evidir. Ben sizin aracılığınız ile emeklilere seslenmek istiyorum. Emekli abilerimiz, çarşıya pazara indikleri zaman öncelikle evlerine uÄŸramalarını arzu ediyorum. Burada hasbıhal edelim, çaylarını içsinler. DerneÄŸimizde ücret karşılığı Ãœniversite mezunu kardeÅŸimiz buranın müdavimidir, biz olalım olmamayım desteklerini esirgemez her konuda yardımcı olur. Mesela emekli abilerimizin herhangi bir devlet kademelerinde, bir dilekçe zahmeti oldukları zaman ücretsiz buraya gelebilirler. Buraya üye olmaktan emeklilerimiz kaçıyor. Oysaki birlikten güç doÄŸar. Emekliler bir araya gelmeselerdi, ne intibak, ne misafirhane nede TOKÄ° olmazdı. Hükümetimizden Allah razı olsun, Sayın CumhurbaÅŸkanımıza, Sayın BaÅŸbakanımıza, bakanlarımıza, bölgemizin Milletvekillerine teÅŸekkür ediyorum. Kesinlikle bizler unutmuyorlar, ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar ve yapılıyorlar.”

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo