Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Ekoturizmin merkezi

Ekoturizmin merkezi

www.ereglifm.com.tr -BÖLGENİN NABZI-


Türkiye’nin en büyük blok ormanlarını içinde barındıran ve Avrupa’nın 100 sıcak noktasından biri olan Yenice ormanları sonbaharın geliÅŸiyle yaprakları sararan aÄŸaçlarla ayrı bir güzelliÄŸe büründü. 
Yenice ormanlarında sonbaharın gelmesiyle birlikte ortaya çıkan renk cümbüşü görenleri cezbediyor. Ä°lkbahar ve yaz boyunca daÄŸların üzerini kaplayan yeÅŸil örtü, sonbaharın gelmesiyle yerini sarının ve kırmızının tonlarına bıraktı. 
Endemik bitki türü bakımında ve kendine has bir mikro klimaya sahip olan Yenice ormanlarının en önemli bölümünü ise anıt aÄŸaçların bulunduÄŸu Arboretum alanı oluÅŸturuyor. Suyun ve nemin oluÅŸturduÄŸu zengin bitki çeÅŸitliliÄŸinin ürünü olan anıt aÄŸaçlar, tabiat harikasının en deÄŸerli hazineleri arasında yer alıyor. Türlerinin diÄŸer örneklerine göre olaÄŸanüstü çap ve boya ulaÅŸan bu nadir aÄŸaçlar, ‘Tabiat Anıtı’ olarak tescil edilerek koruma altına alındı. Çevreleri 2 ila 7 metre, boyları ise 18 ila 30 metre arasında deÄŸiÅŸen Istranca meÅŸesi, Türk fındığı, porsuk, Kafkas ıhlamuru, daÄŸ karaaÄŸacı ve akçaaÄŸaçlarıyla Yenice ormanları sonbaharın geliÅŸiyle birlikte oluÅŸturduÄŸu birbirinden güzel renk cümbüşü ile adeta bir açık hava müzesi haline geldi. 
OluÅŸturulan yürüyüş parkurları ile kısa, günübirlik ve uzun rotalarıyla her seviyeden yürüyüşçüye ve foto safaricilere de hitap eden Yenice parkurları, doÄŸa tutkunlarına sonbaharda farklı seçenekler sunuyor. Özellikle Åžeker Mesire Yeri ile Arboretum sahası arasındaki parkur, konuklarını bu etkileyici doÄŸa parçasının hemen hemen tüm güzelliklerinin sergilendiÄŸi müthiÅŸ bir maceraya davet ediyor. Tropik bölgeler dışında dünyanın ender coÄŸrafyalarında rastlanan anıtsal aÄŸaçları, yemyeÅŸil vadileri, yükseklikleri iki bin metrelere ulaÅŸan daÄŸları, derin kanyonları, her daim çağıltılı dereleri, sürpriz ÅŸelaleleri, yaban hayatı ve deÄŸiÅŸik bitki çeÅŸitliliÄŸiyle Yenice ormanları, farklı outdoor aktiviteleri için gerçek bir ekoturizm merkezi olarak dikkat çekiyor. 

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
şaşkın1
üzgün1
gülücük0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo