11 o C Kdz. Ereğli

EĞİTİMİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Gündem 8 yıl 3 ay 22 gün 6 saat 23 dakika önce 1242

Haberi Paylaşın

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından ilçedeki eğitim sorunlarının tespitine ilişkin değerlendirme toplantısı düzenlendi. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali Azar, BEÜ Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Yüksel Ayaz, BEÜ Ereğli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.İlhan Karataş, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamza Eryiğit, İsmail Aksoy, Bahattin Girgin, Öner Akyürek’in konuşmacı olarak katıldığı program Erdemir Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, ilçede tekli eğitime geçişi yüzde 50 oranında tamamlandığını hatırlatarak, "Bu bölgenin çocukları iki yıl içerisinde tekli eğitime geçecek. Bu bir şekilde çözümü bulunacak ve geçecek. 2017-2018 hedefimiz var, binalaşma, fiziki şartların iyileştirilmesi ile bunu başaracağız" ifadelerine yer verdi.

"SORUNLARI DİNLEYELİM İSTEDİK"

Ereğli Kaymakamı Nazım Madeoğlu yaptığı konuşmasında ilçedeki okul ve okul aile birliği yöneticilerin taleplerini dinlemek için toplandıklarını söyledi. Madenoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milli Eğitimimizin sorunlarının ne olduğunu, nasıl çözülmesi gerektiğini önerilerin ne olduğunu bunların nasıl yerine getirileceğini içimizde eğitim ile ilgilenen arkadaşlar olarak bilmeyen yoktur. Biz istedik ki bir de katılımcılardan duyalım. Devletin eğitim ile ilgili yöneticileri ile sivil toplum kuruluşu olarak adlettiğimiz okul aile birlikleri ve diğer ilgililer yan yana gelsin sorunları bir kez daha dinleyelim dile getirelim, önerileri alalım. Bunları da zaman içerisinde uygulayalım. Sadece okullarımızın değil yükseköğretimin de sorunlarını önerilerini masaya yatıralım istedik. Bu toplantı aile toplantısıdır. Milli Eğitim ile ilgilisi olanları davet ettik. Hedeflerimizden biri ikili eğitimi kaldırıp tekli eğitime geçmek"

Gündem

KAZA ; 2 YARALI

EN ÇOK OKUNAN

2 gün 8 saat 30 dakika önce İŞ ARAYANLARIN DİKKATİNE !
5 gün 20 saat 31 dakika önce DENETİMLER SIKLAŞIYOR
3 gün 16 saat 58 dakika önce ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
5 gün 15 saat 59 dakika önce UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILIYOR !
6 gün 21 saat 52 dakika önce HASAN HOCA HAYATINI KAYBETTİ
2 gün 11 saat 6 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
4 gün 6 saat 36 dakika önce 1 KİŞİ TUTUKLANDI !
2 gün 8 saat 1 dakika önce YARIN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK !
5 gün 19 saat 25 dakika önce KAZA ; 2 YARALI
2 gün 11 saat 36 dakika önce FESTİVALE HANGİ SANATÇILAR GELİYOR ?