Eğitim Kampüsü’nün proje ihalesi yapıldı
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) Zonguldak merkez ve ilçelerindeki TSO Başkanları ile Zonguldak Teknopark’ın kuruluşu için bir araya geldi. Kdz. Ereğli TSO Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Başkanvekili Sertan Yalçın, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çivici, Sibel Demirçin, Hasan Yavuz ve Abdurrahman Çınar, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık ve Devrek TSO Başkanı Ertan Civak katıldı.
Tetiker:” Zonguldak’a teşvik verilmemesi sahipsizlikten”
Toplantının açılışında konuşan Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Zonguldak’ın 5 bin maden şehidi vermesine rağmen deprem, sel, yangın gibi doğal afetlerin yanı sıra terör yaşanan bölgelerdeki teşviklerin verilmemesini eleştirdi. Zonguldak’a teşvik verilmemesinin sebebinin sahipsizlik olduğunu vurgulayan Tetiker, “Zonguldak’ta Teknopark kurulması projesi yaklaşık 1,5 ay kadar önce gündeme geldi. İlk toplantımızı 15 gün önce Zonguldak TSO’da Başkanımız Metin Demir’in daveti ile yaptık. Zonguldak ve ilçelerinin bu Teknopark’a ihtiyacı var. Teşvik alan bölgelere baktığımızda deprem olmuş, terör yaşanmış yada doğal afet olmuş. Zonguldak’ta da yıllardır binlerce şehit vermişiz. Zonguldak’ta 5 bin maden şehidimiz var. Bundan daha büyük felaket olur mu? Biz felaketlere açığız demeyiz, Allah beterinden korusun. Her yerde teşvik kat kat artarken bizim Zonguldak’a gelindiğinde bu kadar4 sıkıntılı bir bölge. Nedir arkadaş? Bana göre sahipsizlik. Bu güne mahsus değil. Zonguldak her seferinde sahipsiz bırakılmış. Birde bizim Zonguldak halkımız yumuşak başlı, kabullenmiş olması. Zonguldak’ın yer altında ekmek arama mücadelesini yer üstüne çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Rektör hocamızın takdir ettiğim en güzel yönü de bu. Göreve geldiğimizde bin 700 olan öğrenci sayısının artırılması için kendileri yardımcı oldular ve bu gün 3 bin 700’lere çıktı. Buda şunu gösteriyor üniversite ticaret odaları ile birlikte olduğunda bir çok şeyi başarabildiği görüldü. 2006’da özelleştirilmiş bir Erdemir’den sonra Ereğli’de ekonomik bir çöküntü var. Bu ekonomik çöküntü Alaplı’ya da aynı oranda yansıyor. Çünkü Ereğli ve Alaplı ekonomik yönden hiçbir zaman ayrı düşünülemez. Öğrenci sayısının artmasını ekonomik çöküşün bir telafisi olarak görüyoruz. Bizim tüm mücadelemiz bunun için” dedi.
Prof. Dr. Özer: “Teknopark Bölgemizdeki Endüstri’yi geliştirecek”
Teknopark’ın Üzülmez’de daha önce TTK’dan alınan bir binada faaliyet göstereceğini aktaran BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bölgedeki endüstrinin gelişmesi için çok büyük katkılar sağlanacağını dile getirdi. Prof. Dr. Özer, “Tüm TSO Başkanlarımıza üniversitemize yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu günkü konumuz Zonguldak merkezine kuracağımız Zonguldak Teknopark. Bu gün burada Zonguldak Teknopark’ın kurulması ile ilgili kararı alacağız. Öğleden sonra Valimizle görüşüp, başvurumuzu ya bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığımıza yapacağız. Bakanımızla görüşüp kuruluş aşamasını çok kısa sürede nihayete ermesini sağlayacağız. Benim tahminim bir ay içerisinde bunu neticelendiririz. Kurulduktan sonra Ereğli’de şube açmamız için ayrıca aynı prosedürleri yapmamız gerekmeyecek. Ereğli’de kuracağımız şube Zonguldak Teknopark ile aynı avantajlara sahip olacak. Bizim üniversite olarak gelmiş olduğumuz noktada tek eksikliğimiz Teknoparktı. Teknoparkı kurduktan sonra hem üniversitemizdeki akademisyenlerin endüstri ilişkileri güçlendirilmesi, hem kendileri müteşebbis olarak sahaya çıkmalarını sağlamak, Zonguldak ve ilçelerindeki endüstri AR-GE yatırımları ve teşviklerini sağlamak için çok önemli bir girişim. Hem üniversitemiz hem de bölgemizdeki müteşebbisler için önemli bir girişim. Bizim için en önemlisi Bülent Ecevit Üniversitesi sanayi ile çok daha fazla içli dışlı olmak durumunda kalacak. Ben sıkıntılardan daha ziyade mevcut sıkıntılara rağmen neleri yapabiliriz onun için çaba sarf ediyorum. Burada da benim en önemli paydaşlarım TSO Başkanlarımızdır. Bizim için bir diğer önemi de üniversitemizin bizim göremediğimiz eksikleri ve geliştirebileceğimiz yönleri. Şehrimizin ve üniversitemizin kalkınmasının önündeki engelleri kaldırmak için el birliği ile çalışıyoruz. Teknopark ticari bir işletme olarak düşünün, ayrı bir yönetim kurulu var” diye konuştu.
“Ereğli Eğitim Kampüsü proje ihalesi yapıldı”
Kdz. Ereğli Eğitim Kampüsü’nün yıkım işinin bittiğini ve proje ihalesinin de yapıldığı bilgisine veren Prof. Dr. Özer, çalışmalarının planlandığı şekilde devam ettiğini aktardı. Prof. Dr. Özer üniversitenin Ereğli’de ki çalışmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Ereğli ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Ereğli kampüsü ile ilgili yıkım çalışması gerçekleştirildi. Proje ihalesi de gerçekleştirildi. Üniversitenin planladığı şekilde süreç yürüyor. Öğrenci sayısı Ereğli’de istenilen düzeyde olmasa bile rasyonel bir şekilde artışlar devam ediyor. Elbette beklentiler 10 binler şeklinde ifade ediliyor. Bizim için başladığımız noktadan nereye geldiğimiz önemli. Bin 600’lerden 4 binli rakamlara geldik. Bunu 4 yıl içerisinde gerçekleştirdik. Şu anda fiziki olarak mekanlarımızın en küçük noktasını dahi kullanır durumdayız. Göreve geldiğimiz Ereğli’de sadece Eğitim Fakültesi ve Denizcilik Yüksekokulu vardı. Şu anda Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu var. Gerçekten bir üniversite gibi 3 tane fakültesi, meslek yüksekokulu ile kampüse dönüştü Ereğli. İnşallah sayın başkanımız ve diğer kurumların destekleri ile önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir şekilde artışını sağlayacaktır. Ereğlililerde umutları ve güvenleri ile üniversiteye yaklaşsınlar. Gelişimiz ve fiziki mekanlarla ilgili de hiçbir sıkıntı yok.”Rektör Özer ayrıca TSO Başkanı Yaşar Tetiker’in Turizm Fakültesi’nin 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için öğrenci kaydı alacağını söylemesini “Aynen” diyerek tasdik etti.
Yapılan konuşmaların ardından BEÜ Öğretim Üyesi Ferdi Kesikoğlu Teknopark’ın Zonguldak’ta ki müteşebbislere, akademisyenlere, bölgenin ve ülkenin gelişimine ne tür katkı sağlayacağını sinevizyon sunumu eşliğinde anlattı. Teknopark’ın kuruluş ortaklığında BEÜ, Zonguldak İl Özel İdaresi ve 5 tane TSO yönetimi yer alacak.
İlk Yorumu Siz Yazın!