Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

Eğitim Kampüsü’nün proje ihalesi yapıldı

EÄŸitim Kampüsü’nün proje ihalesi yapıldı

Bülent Ecevit Ãœniversitesi (BEÃœ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kdz. EreÄŸli Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) Zonguldak merkez ve ilçelerindeki TSO BaÅŸkanları ile Zonguldak Teknopark’ın kuruluÅŸu için bir araya geldi. Kdz. EreÄŸli TSO Toplantı salonunda gerçekleÅŸtirilen toplantıya BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak TSO BaÅŸkanı Metin Demir, Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, BaÅŸkanvekili Sertan Yalçın, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Çivici, Sibel Demirçin, Hasan Yavuz ve Abdurrahman Çınar, Alaplı TSO BaÅŸkanı Recep Ocak, Çaycuma TSO BaÅŸkanı Rıfat Sarsık ve Devrek TSO BaÅŸkanı Ertan Civak katıldı.

Tetiker:” Zonguldak’a teÅŸvik verilmemesi sahipsizlikten”

Toplantının açılışında konuÅŸan Kdz. EreÄŸli TSO BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker, Zonguldak’ın 5 bin maden ÅŸehidi vermesine raÄŸmen deprem, sel, yangın gibi doÄŸal afetlerin yanı sıra terör yaÅŸanan bölgelerdeki teÅŸviklerin verilmemesini eleÅŸtirdi. Zonguldak’a teÅŸvik verilmemesinin sebebinin sahipsizlik olduÄŸunu vurgulayan Tetiker, “Zonguldak’ta Teknopark kurulması projesi yaklaşık 1,5 ay kadar önce gündeme geldi. Ä°lk toplantımızı 15 gün önce Zonguldak TSO’da BaÅŸkanımız Metin Demir’in daveti ile yaptık. Zonguldak ve ilçelerinin bu Teknopark’a ihtiyacı var. TeÅŸvik alan bölgelere baktığımızda deprem olmuÅŸ, terör yaÅŸanmış yada doÄŸal afet olmuÅŸ. Zonguldak’ta da yıllardır binlerce ÅŸehit vermiÅŸiz. Zonguldak’ta 5 bin maden ÅŸehidimiz var. Bundan daha büyük felaket olur mu? Biz felaketlere açığız demeyiz, Allah beterinden korusun. Her yerde teÅŸvik kat kat artarken bizim Zonguldak’a gelindiÄŸinde bu kadar4 sıkıntılı bir bölge. Nedir arkadaÅŸ? Bana göre sahipsizlik. Bu güne mahsus deÄŸil. Zonguldak her seferinde sahipsiz bırakılmış. Birde bizim Zonguldak halkımız yumuÅŸak baÅŸlı, kabullenmiÅŸ olması. Zonguldak’ın yer altında ekmek arama mücadelesini yer üstüne çıkarmak için hep birlikte çalışıyoruz. Rektör hocamızın takdir ettiÄŸim en güzel yönü de bu. Göreve geldiÄŸimizde bin 700 olan öğrenci sayısının artırılması için kendileri yardımcı oldular ve bu gün 3 bin 700’lere çıktı. Buda ÅŸunu gösteriyor üniversite ticaret odaları ile birlikte olduÄŸunda bir çok ÅŸeyi baÅŸarabildiÄŸi görüldü. 2006’da özelleÅŸtirilmiÅŸ bir Erdemir’den sonra EreÄŸli’de ekonomik bir çöküntü var. Bu ekonomik çöküntü Alaplı’ya da aynı oranda yansıyor. Çünkü EreÄŸli ve Alaplı ekonomik yönden hiçbir zaman ayrı düşünülemez. Öğrenci sayısının artmasını ekonomik çöküşün bir telafisi olarak görüyoruz. Bizim tüm mücadelemiz bunun için” dedi.
 

Prof. Dr. Özer: “Teknopark Bölgemizdeki Endüstri’yi geliÅŸtirecek”

Teknopark’ın Ãœzülmez’de daha önce TTK’dan alınan bir binada faaliyet göstereceÄŸini aktaran BEÃœ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, bölgedeki endüstrinin geliÅŸmesi için çok büyük katkılar saÄŸlanacağını dile getirdi. Prof. Dr. Özer, “Tüm TSO BaÅŸkanlarımıza üniversitemize yapmış oldukları katkılardan dolayı teÅŸekkür ediyorum. Bu günkü konumuz Zonguldak merkezine kuracağımız Zonguldak Teknopark. Bu gün burada Zonguldak Teknopark’ın kurulması ile ilgili kararı alacağız. Öğleden sonra Valimizle görüşüp, baÅŸvurumuzu ya bu hafta sonu yada önümüzdeki hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığımıza yapacağız. Bakanımızla görüşüp kuruluÅŸ aÅŸamasını çok kısa sürede nihayete ermesini saÄŸlayacağız. Benim tahminim bir ay içerisinde bunu neticelendiririz. Kurulduktan sonra EreÄŸli’de ÅŸube açmamız için ayrıca aynı prosedürleri yapmamız gerekmeyecek. EreÄŸli’de kuracağımız ÅŸube Zonguldak Teknopark ile aynı avantajlara sahip olacak. Bizim üniversite olarak gelmiÅŸ olduÄŸumuz noktada tek eksikliÄŸimiz Teknoparktı. Teknoparkı kurduktan sonra hem üniversitemizdeki akademisyenlerin endüstri iliÅŸkileri güçlendirilmesi, hem kendileri müteÅŸebbis olarak sahaya çıkmalarını saÄŸlamak, Zonguldak ve ilçelerindeki endüstri AR-GE yatırımları ve teÅŸviklerini saÄŸlamak için çok önemli bir giriÅŸim. Hem üniversitemiz hem de bölgemizdeki müteÅŸebbisler için önemli bir giriÅŸim. Bizim için en önemlisi Bülent Ecevit Ãœniversitesi sanayi ile çok daha fazla içli dışlı olmak durumunda kalacak. Ben sıkıntılardan daha ziyade mevcut sıkıntılara raÄŸmen neleri yapabiliriz onun için çaba sarf ediyorum. Burada da benim en önemli paydaÅŸlarım TSO BaÅŸkanlarımızdır. Bizim için bir diÄŸer önemi de üniversitemizin bizim göremediÄŸimiz eksikleri ve geliÅŸtirebileceÄŸimiz yönleri. Åžehrimizin ve üniversitemizin kalkınmasının önündeki engelleri kaldırmak için el birliÄŸi ile çalışıyoruz. Teknopark ticari bir iÅŸletme olarak düşünün, ayrı bir yönetim kurulu var” diye konuÅŸtu.

“EreÄŸli EÄŸitim Kampüsü proje ihalesi yapıldı”

Kdz. EreÄŸli EÄŸitim Kampüsü’nün yıkım iÅŸinin bittiÄŸini ve proje ihalesinin de yapıldığı bilgisine veren Prof. Dr. Özer, çalışmalarının planlandığı ÅŸekilde devam ettiÄŸini aktardı. Prof. Dr. Özer üniversitenin EreÄŸli’de ki çalışmaları ile ilgili olarak ÅŸu bilgileri verdi; “EreÄŸli ile ilgili hiçbir sıkıntımız yok. EreÄŸli kampüsü ile ilgili yıkım çalışması gerçekleÅŸtirildi. Proje ihalesi de gerçekleÅŸtirildi. Ãœniversitenin planladığı ÅŸekilde süreç yürüyor. Öğrenci sayısı EreÄŸli’de istenilen düzeyde olmasa bile rasyonel bir ÅŸekilde artışlar devam ediyor. Elbette beklentiler 10 binler ÅŸeklinde ifade ediliyor. Bizim için baÅŸladığımız noktadan nereye geldiÄŸimiz önemli. Bin 600’lerden 4 binli rakamlara geldik. Bunu 4 yıl içerisinde gerçekleÅŸtirdik. Åžu anda fiziki olarak mekanlarımızın en küçük noktasını dahi kullanır durumdayız. Göreve geldiÄŸimiz EreÄŸli’de sadece EÄŸitim Fakültesi ve Denizcilik Yüksekokulu vardı. Åžu anda EÄŸitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Turizm Fakültesi, Kdz. EreÄŸli Meslek Yüksekokulu var. Gerçekten bir üniversite gibi 3 tane fakültesi, meslek yüksekokulu ile kampüse dönüştü EreÄŸli. Ä°nÅŸallah sayın baÅŸkanımız ve diÄŸer kurumların destekleri ile önümüzdeki yıllarda çok daha hızlı bir ÅŸekilde artışını saÄŸlayacaktır. EreÄŸlililerde umutları ve güvenleri ile üniversiteye yaklaÅŸsınlar. GeliÅŸimiz ve fiziki mekanlarla ilgili de hiçbir sıkıntı yok.”Rektör Özer ayrıca TSO BaÅŸkanı YaÅŸar Tetiker’in Turizm Fakültesi’nin 2017-2018 eÄŸitim-öğretim yılı için öğrenci kaydı alacağını söylemesini “Aynen” diyerek tasdik etti.

Yapılan konuÅŸmaların ardından BEÃœ Öğretim Ãœyesi Ferdi KesikoÄŸlu Teknopark’ın Zonguldak’ta ki müteÅŸebbislere, akademisyenlere, bölgenin ve ülkenin geliÅŸimine ne tür katkı saÄŸlayacağını sinevizyon sunumu eÅŸliÄŸinde anlattı. Teknopark’ın kuruluÅŸ ortaklığında BEÃœ, Zonguldak Ä°l Özel Ä°daresi ve 5 tane TSO yönetimi yer alacak.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo