Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

ŞENLİKLER BELİRLENDİ

ÅžENLÄ°KLER BELÄ°RLENDÄ°

Kdz.EreÄŸli’de Osmanlı ÇileÄŸi Åženlikleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleÅŸtirilecek. Kdz.EreÄŸli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Uysal, ÅŸenlikler için esnaftan para toplanmayacağını, Haziran ayı içerisinde de düzenlenecek toplantı ile tüm harcamaların kalem kalem kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi belediyede çalışan 139 işçinin ücretine zam yapıldığını müjdeleyen Uysal, Ramazan Çelik, Egemen Sekmen, Sazdan Adam ve Ferhat Göçer’in sahne alacağını duyurdu. Yerel kültürü ve yerel deÄŸeri ön plana çıkartacaklarını ifade eden Uysal, "Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantıda konuşan Başkan Uysal, 1 Mayıs işçi bayramı öncesi belediye bünyesinde çalışan 139 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığını müjdeledi. Başkan Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

1 MAYIS KUTLAMASI

"Mayıs ayında yapacağımız etkinliklerin tanıtım toplantısına hoşgeldiniz. Mayıs ayında bir dizi etkinliklerimiz olacak. Basın bizlerin gözü kulağı, evlere, kahvelere, lokantalara sizler aracılığınız ile giriyoruz. Gazetecilere tek tek teşekkür ediyorum. 1 Mayıs nedeniyle emeklerini alınteri ile kazanan işçilerimizin emek ve dayanışma gününü en kalbi duygularımla kutluyorum.

 

139 İŞÇİYE ZAM

Bugün belediyemizde çalışan 139 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme anlaşmasını imzaladık, işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. 1 Mayıs öncesi de böylesine bir zam müjdesini vermenin onurunu yaşıyoruz. Belediyemizde çalışanların sözleşme gereği sosyal yardımlarda yüzde 12-25 arasında bir zam yaptık. Çalışan kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun. Ben bugüne kadar emeklerinden ötürü işçi kardeşlerimizi kutluyorum, tebrik ediyorum"

Uysal, Mayıs ayı içerisinde önemli etkinliklere Karadeniz EreÄŸli’nin ev sahipliÄŸi yapacağını belirtti. Slayt gösterisi eÅŸliÄŸinde hazırlanan programları tanıtan Uysal, EreÄŸli halkını etkinliklere davet etti. Uysal konuÅŸmasında ÅŸu ifadelere yer verdi:

 

HAYDÄ° OYNAYALIM PROJESÄ°

"5 Mayıs tarihinde Haydi Oynayalım projesi EreÄŸli Spor Salonunda 5 Mayıs 2015 Salı günü saat 11.00’de. Yumurta taşıma oyunu, halat çekme oyunu, çuval oyunu, çember oyunu, ip atlama oyunu, atasözü tamamlama oyunu. Milli EÄŸitim Müdürlüğümüz ve halkımız ile birlikte unuttuÄŸumuz oyunları tekrar hatırlayalım diye böyle bir organizasyon düşündük.

 

ENGELLÄ°LER HAFTASI

10-16 Mayıs tarihlerini dolu doluya geçireceÄŸiz. Bu organizasyonları yaparken biz her zaman katılımcı belediyecilik dedik. Biz muhataplarına etkileyen insanlara sorarak bu organizasyonlara giriyoruz. Engelliler DerneÄŸimiz ile iÅŸbirliÄŸi içerisinde onların da önerilerini alaraktan böyle bir etkinlik düzenledik. Hem Kdz.EreÄŸli’de hem Türkiye’de bir ilk yaÅŸanacak. Buraya Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı geliyor. Voleybol maçlarını hep birlikte izleyeceÄŸiz. Biz 3 Aralık tarihinde engelliler için verdiÄŸimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Engelli Olimpiyatları EreÄŸli’de yapılana kadar durmayacağız.

 

ETKÄ°NLÄ°KLER YAPILACAK

Kdz.EreÄŸli Belediyesi Gençlik ve Koordinasyon Merkezinin açılışını 12 Mayıs tarihinde yapacağız. 13 Mayıs tarihinde belediye plaj tesislerinde yumurta taşıma, balon patlatma, yakan top, çuval yarışı, ip atlama yarışları yapılacak. Katılmak isteyenler eski belediye binası önünden saat 11.30’da araç kaldırılacak.

 

BİLİM ŞENLİĞİ

22-23 Mayıs tarihlerinde Amfi tiyatroda bilim ÅŸenliÄŸi olacak. Milli EÄŸitim Müdürlüğü ve BEÃœ destekleri ile tamamen belediyenin bir organizasyonu. 3 Önemli bilim adamı gelecek. EreÄŸli’deki bütün liselerin Fen Lisesi öğretmenleri proje kapsamında. Ãœniversitenin bir bölümü de var yine Erdemir’de katkı vermek istedi. EreÄŸli’yi kapsayan bir proje.

 

EGEMEN SEKMEN, RAMAZAN ÇELİK VE FERHAT GÖÇER GELİYOR

Mayıs ayı ÅŸenliklerimiz en son bir müzik ÅŸenliÄŸi ile bitecek. Osmanlı ÇileÄŸi Kültür ve Sanat Åženlikleri yapılacak. Sanat ağırlıklı bir ÅŸenlik olacak. Ä°tfaiye tatbikat gerçekleÅŸtirecek. Seçim beyannamesinde de söylediÄŸimiz kültürel ÅŸenlikler yapıyoruz. Ä°mza günlerine çeÅŸitli yazarlar gelecek. Egemen Sekmen, Ramazan Çelik, Ferhat Göçer son gün sahne alacak. Göçer’in önünden Sazdan Adam grubu sahne alacak. Konserler de amfi tiyatroda olacaklar. Üçüncü gün ana sahneyi Erdemir Ofis bölümüne alacağız. Son gün Alemdar Gemisinin olduÄŸu alandan Erdemir alanına kadar olan alan araç trafiÄŸin de kapatılacak, ÅŸenlik yerine dönüştürülecek.

 

ŞENLİK BÜTÇESİ

Biz bu etkinlikleri yapıyoruz. Esnafımızdan para toplamayacağız. Bu şenlikler bittikten sonra tekrar bir basın toplantısı yaparak kamuoyuna kalem kalem harcadığımız miktarı paylaşacağız. Her etkinliğin masrafları olacak. Tahminin çok çok altında bir bütçe ile gideceğiz. Bu bütçeyi açıklamak istemiyorum"

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan da etkinlikler ile ilgili kısa kısa gazetecilere bilgiler verdi.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük0
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo