Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

DUYGU ATAKAN İLE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

DUYGU ATAKAN İLE ÇOK ÖZEL SÖYLEŞİ !

Türkiye’nin sevilen sesi deneyimli radyo programcısı Duygu Atakan, Ereğli FM`e konuk oldu.


EreÄŸli FM dileyicisini  sevilen  isimlerle buluÅŸturmaya devam ediyor.

Türkiye’nin sevilen sesi deneyimli radyo programcısı, Radyo 34 Genel Yayın Yönetmeni, ”Duygu’yla Radyodayız” programının yapımcısı ve sunucusu Duygu Atakan, EreÄŸli FM Yayın Müdürü Arzu Tekin’in hazırlayıp sunduÄŸu, Arzu’yla Devri Alem programının canlı telefon baÄŸlantısı konuÄŸu oldu

 

Arzu Tekin: Merhabalar Duygu hanım hoş geldiniz..

Duygu Atakan: Merhabalar nasılsınız ?

Arzu Tekin: İyiyiz teşekkürler. Sizi Ereğli FM dinleyicileriyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Duygu Atakan: Çok teşekkür ediyorum. Ben de sizlerin sesini duymaktan mutlu oldum. Öncelikle Ereğli FM dinleyicilerine selamlar olsun. Sana da çok teşekkür ediyorum. (Hanım deme Duygu de lütfen Arzu. Meslektaşız biz)

Arzu Tekin: O zaman sevgili Duygu diye baÅŸlıyorum söze. Türkiye’de radyo programcılığı denildiÄŸinde akla gelen ilk kadın seslerden birisin. “Allah gülmelerden ayırmasın” temennisinin en güzel temsilcilerindensin aynı zamanda. Bol kahkaha, doÄŸaçlama sohbet, iyi müzik kulağı. Duygu Atakan ne zaman ben radyo programcısı olacağım dedi.

Duygu Atakan: Ben bunu herhalde ortaokulda demiÅŸim zaten. Ortaokulda bir arkadaşım vardı Müge biz onunla Ankara’nın yerel bir radyosu vardı ve orada Cesur’un programını dinlerdik programcının adını hatırlıyorum, anonslar kaydederdik o zamanlar kayıt alabileceÄŸimiz kaset çalar ve teypler vardı onlara sesimizi kayıt yapıp dinlerdik. Fakat baÅŸlangıcım 1998 yılı. Ä°stanbul’da yerel bir radyoda ilan anonsu duydum. Sekreter ve radyo programcıları aranmaktadır diye. Gittim ve orada Kadir Çetin vardı hala sektördedir bilirsiniz, bana Kadir sekreter mi olacaksınız dedi. Ben de hayır ben radyo programcısı olacağım dedim. Deneyimin var mı? DediÄŸinde hayır dedim. Ä°yi gel bakalım bir sesini alalım dediÄŸinde içeri girdim fakat ne dediÄŸimi hiç hatırlamıyorum. Sesin güzelmiÅŸ dedi, dört gün sonra çaÄŸrıldım ve baÅŸladım yayına..

Arzu Tekin: Duygu seninle özdeÅŸleÅŸmiÅŸ bir cümlen var. Erkek egemen bir sektörde kadın programcı olarak yer almak . Türkiye’de çok iyi radyo programcıları var erkeklerden oluÅŸan. Kadın olarak da sektörde yer almaktayız. Elimizden geldiÄŸince her geçen gün her meslekte olduÄŸu gibi kendimizi yenileyerek .BaÅŸarıyla mesleÄŸi sürdürmek adına. Aslında söylediÄŸine katılıyorum erkek egemen bir sektör Türkiye’de radyoculuk.

Duygu Atakan: Ben bu konuda biraz kızgınım aslında. Dünya’da da böyle ne yazık ki. Sanki kadın radyocu öğüten bir sektör var, bütün show programlarını sanki sadece erkekler yapabilir. Ben bir show programı yapıyorum. Mesela ödül törenlerinde; en iyi radyo show programı deniyor ve ben yokum orada. Ben radyoda üç saat show programı yapıyorum ve bir çok erkekten de çok daha iyi yapıyorum kimse kusura bakmasın. Ben kadın meslektaÅŸlarımın bu konuda çok üzüldüğünü düşünüyorum, yani baÅŸkaları tarafından üzüldüğünü düşünüyorum. Herhalde ben ÅŸahsına münhasır durumdayım ÅŸu anda, eskiden mesela kadın yayıncılar daha ön plandaydı. Romina, KBK vs. Bu isimler benden yaşça ve jenerasyon olarak büyük .Benden bir önceki jenerasyon. Sonra bir anda erkek egemen oldu. Bu kadın radyo programcılarının tercihi mi daha farklı etkenler mi bilemiyorum. ÖrneÄŸin erkek futbol takımlarının oyuncuları daha fazla para alır, kadın futbol takımları ise erkek futbolcular kadar para almıyor. Kadın radyo programcıları da böyle. Böyle can sıkıcı bir durum var. Türkiye’de tek show programı yapan kadın radyocuyum. KeÅŸke sayı artsa ve daha çok olsa. Biz de kadın sesi duysak. Erkekler çok hoÅŸlanmıyor bunları dile getirmemden ama söylemeye devam edeceÄŸim.

Arzu Tekin: Kadın her yerde olmalı. Kadının elinin değdiği her yer bir anda güzelleşir..

Duygu Atakan: Erkekleri doÄŸuranda kadın bunu hiç bir zaman unutmasınlar. Mesela Arzu, sen EreÄŸli FM de yayın yapıyorsun. Yerine EreÄŸli’den bir baÅŸka insanı koyduÄŸumuz zaman senin gibi konuÅŸabilir mi? Herkese çok kolay geliyor. Bunlar da ne yapıyor ya ÅŸarkı çalıyor, konuÅŸuyor. Hadi bakalım gel konuÅŸ. Ä°ki saat, üç saat. Geç mikrofonun başına da eveleyip geveleyip ne yapacaksın? Bu iÅŸ zor bir iÅŸ. Bazen duyuyoruz ya ben de zamanında radyoculuk yaptım. Nerede yaptın? Ä°ÅŸte bir ay falan yaptım. Yok öyle. Bir ay, iki ay program yaparak radyo programcısı olunmaz! Nasıl sponsoru bulan ÅŸarkıcı oluyorsa, sponsoru bulan radyocu oluyor maalesef o kadar kolay deÄŸil bu iÅŸler.(Elbette ki profesyonel bir yayıncının sponsoru olur. Evet bizim de ,benim de çok deÄŸerli bir sponsorum var.( fakat konu anlaşıldı sanırım:)

Arzu Tekin: Cd ve kasetlerle radyo programcılığı yapılan 90’lar dönemi ve 2000’li yıllardan günümüze radyo yayıncılığı dediÄŸimizde bu farkı nasıl özetlersin Duygu.

Duygu Atakan: Ben 98 giriÅŸilirim daha çok 2000’ler dönemi aslında. Datlar, kasetler, cd ler. Kalemlerle kaseti sar ÅŸarkının başını bul vs. Mesela bir kasetçalar gelmiÅŸti ve ÅŸarkıyı baÅŸa sarıyordu bu bile bizi ÅŸaşırtıyordu o dönemde, sonra cd ler derken. Çok keyifli dönemlerdi. Daha sonra bilgisayar sistemleri girdi hayatımıza.

Arzu Tekin: Beni üzen bir soru var. Ve hala radyo dinleniyor mu? Aslında radyo dinlendiğini bilerek bu soruyu soranlar da mutlaka radyo dinliyor..

Duygu Atakan: Tabiki dinleniyor, radyo dinlenmez mi. Bu bizim meslek grubuna yıllardır sürekli söylenen bir şey, radyolar ölüyor mu? Radyo ölmez! Bu bir hava yayını birincisi. Örneğin dijital müzik platformları var, bizi onlardan ayıran şey yayıncılarımız. Biz müziğin arasına giriyoruz, radyo bir kere yaşayan bir şey, karşısındaki insanın nasıl yaşadığını izlediği bir şey. Kendi listesini kendi hazırlayan biri bir zaman sonra sıkılabiliyor. Fakat radyo da böyle bir şey yok, şarkının sırasını bilmiyorsun, acaba bundan sonra hangi şarkı geliyorun heyecanı var. Radyo dinleniyor. Pandemi sonrası radyo dinlenilebilirlik oranı fazlasıyla da arttı. Daha da artar ben buna eminim, yeter ki iyi yayıncılar olsun, yayıncıya kıymet veren işletmeler olsun, yeter ki vasıflı insanlar çalışsın. Bir iki yerde adını duyurmuş, popüler olmuş yayıncılık yapmaktan bi haber insanlar olmasın!

Arzu Tekin: Duygu, Türkiye’de Duygu Atakan denildiÄŸinde, baÅŸarılı programcılığın yanı sıra yeni ÅŸarkılara yön verme gibi, iyi kulağı olan bir isimsin. Åžarkı Duygu Atakan listesine alındığında net banko oluyor. Böyle bir gerçek var. Yeni nesil ÅŸarkılar diye tabir ettiÄŸimiz çalışmalar hakkında neler söylersin ?

Duygu Atakan: Arzu öncelikle çok teşekkür ediyorum. Hakkımı teslim ettiğin için. Çünkü bu hak bana maalesef hiç teslim edilmiyor. Daha doğrusu sektör tarafından bu hak bana teslim edilmiyor. Ama sanatçı zaten bunu bildiği için, Yeni nesil de,eski de hakkı teslim ediyor. Bu önemli bir şey benim için. Abla sen yaptın, biz biliyoruz, iyi ki sen bizi destekledin. Ben bunu senelerdir yapıyorum bu arada. Ben ilk müzik direktörlüğüne başladığımda her zaman ilk çıkan şarkıyı ilk çalan insan oldum. Bir de son dönemde sosyal medyadan paylaşım yaptığım için şarkının tanıtımı açısından etkili oldu. Evet benim iyi bir müzik kulağım var, hit olacak şarkıyı gerçekten duyuyorum. Bunun örnekleri çok fazla; Sefo, Sura İskenderli, Semicenk, Tekir vs. Bunlar yeniler, eskileri hiç saymıyorum. Benim 20 küsür senelik Süper FM geçmişim var, ve bunun 13 senesi müzik direktörü olarak geçti. Hiç kimseden hiç bir beklentim olmadan, hiçbirini daha önceden tanımıyordum fakat şarkıları güzel olduğu için destekledim. Ve o yıllardan bu yana desteklediğim tüm sanatçılar hala yanımda. Teşekkür ediyorum sana Arzu, en azından bu gerçeği bilip söyleme cesareti gösterdiğin için.

Arzu Tekin: Duygu,ben de radyo programcısı olmak istiyorum diyen genç arkadaşlarımıza neler tavsiye edersin?

Duygu Atakan: Birincisi karşılarında onları çok destekleyecek insanlar olmayacağını bilsinler, destekliyor gibi görünüp ayağını kaydırmak isteyen çok insan olacağını bilsinler, buna kendilerini hazırlasınlar. Hayatta her şey olur. Herkes birbirini yenebilir ve hiç kimsenin tahmin edemeyeceği çok iyi yerlere gelebilir. Sadece şunu söyleyebilirim; gerçekten bu işi aşkla yapmıyorlarsa yapmasınlar. Samimi olsunlar, sizi her kesimden insan dinliyor gönül verdiyseler tabi ki hayallerinin peşinden koşsunlar, ama öbür türlü ben de gideyim de iki konuşayım vs yapmasınlar. Çünkü bu işi gerçekten gönül vererek yapmak isteyen insanların önünü kesmesinler.

Arzu Tekin: Daha önce Kdz EreÄŸli’ye geldin mi Duygu?

Duygu Atakan: Hayır gelmedim.

Arzu Tekin:Duygu biz davet edelim seni,Kdz EreÄŸli’ye ne zaman yolun düşerse EreÄŸli fm e mutlaka bekleriz. Ve unutmadan bu tatlı buluÅŸma için sevgili Evin Alasan’a teÅŸekkürler.Tekrar,dinleyicilerimiz adına,EreÄŸli fm ailesi adına ve programım adına çok teÅŸekkür ederim Duygu’cuÄŸum..

Duygu Atakan:Çok teÅŸekkür ediyorum Arzu’cum sana ve ekip arkadaÅŸlarına bu davetiniz için.Çok keyifli bir sohbetti,tüm EreÄŸli’ye ve EreÄŸli fm dinleyicilerine selamlarımı iletiyorum.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

hayran4
gülücük2
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo