Kdz EreÄŸli Haber - Eregli FM Gazetesi

’Dünya’lar Bizim Oldu!.

’Dünya’lar Bizim Oldu!.

- Dünya 6.sı Oldular!..


Çek Cumhuriyeti’nin baÅŸkenti Prag’da gerçekleÅŸen Dünya Okullararası Kız Futbol Åžampiyonası’na katılan Karadeniz EreÄŸli Merkez Anadolu Lisesi Kız Takımı’nın, Dünya 6’ncısı oldukları bildirildi.
Alınan bilgiye göre, EreÄŸli’nin takımı, 20-29 Mayıs tarihlerinde Prag’da gerçekleÅŸtirilen ÅŸampiyonada, zorlu rakipleri karşısında olaÄŸanüstü mücadele örneÄŸi gösterdi.
BaÅŸta Türkiye olmak üzere Zonguldak’ı temsil eden EreÄŸli ekibi, gurubundaki ilk maçında Åžili’ye 8-0 yenerek ÅŸampiyonaya hızlı baÅŸladı. 2’nci maçında Finlandiya, 3’ncü maçında ise Yunanistan’la karşılaÅŸan EreÄŸli takımı, her iki maçtan da 1-1’lik skorlarla sahadan ayrıldı. 4’ncü maçında da adeta fırtına gibi estiÄŸi rakibi Fransa’yı 4-0 yenmesini bilen EreÄŸli Merkez Anadolu Lisesi Kız Takımı ev sahibi Çek Cumhuriyeti’nde adeta sahadan silerek, bu maçtan da 4-1’like net skorla ayrıldı.

ALMANYA MAÇI, DÖNÜM NOKTASI OLDU
Ä°lk 5 maçında aldığı sonuçlarla çeyrek finale kalmayı baÅŸaran EreÄŸli, ÅŸampiyonanın favorisi Almanya’ya boyun eÄŸdi. Böylelikle ilk 4’e kalma ÅŸansını kaybeden EreÄŸli, ilk 5’e kalma maçında komÅŸu ülke Yunanistan’ı 1-0 yendi.
Son maçta ise 5’inciliklik mücadelesinde Danimarka’ya 2-0 yenilen EreÄŸli’nin kızları, iyi oynadığı maçta bir anlamda ÅŸanssızlıklarına da yenilmiÅŸ oldular.

OYUNCULARA TEÅžEKKÃœR
Takım çalıştırıcılarından Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Topal, kendisine telefonla ulaşan Hakimiyet muhabirine yaptığı açıklamada, gururlu olduklarını söyledi. Takım yöneticileri olarak oyuncularını kutladıklarını belirten Topal, şöyle dedi:
“Bir uluslararası turnuvayı daha tamamladık. Bizim için tarifsiz tecrübe ve deneyimdi. Avrupa 3’üncülüğü yanına bir de Dünya 6’ncılığı kattık. 36 ülkenin takımları arasında, kızlarımız çok iyi maçlar çıkardılar. Özellikle 8 günde 8 maçları olmasına raÄŸmen, gösterdikleri mücadele için teÅŸekkür ettik.Bizden çok daha iyi organize olan ülkeler vardı. Dünyada, bayan futbolunda bu kadar ilerlemiÅŸ ülkeler arasında ilk 6’tıda yer bulmak, gelecek için umut ve gurur vericidir.
Dünya ÅŸampiyonasını temsilen; ülkemizden o kadar spor lisesi, özel okul ve tanınmış büyük ÅŸehirlerin okulları varken, Karadeniz EreÄŸli’den sadece kendi kızlarımızla ülkemizi temsil etme hakkını yaÅŸadık. Bunu, 2 yıldır üst üste Türkiye’de yaÅŸayan tek takım ve okul olmanın gururu ise kesinlikle anlatılmaz.”

Öte yandan, takım kafilesinin bu gece yarısı EreÄŸli’de olması bekleniyor.

WHATSAPP Ä°HBAR HATTI 24-12-2019

gülücük4
hayran0
şaşkın0
üzgün0
kızgın0
  • EreÄŸli FM Mobil Uygulamalarımız Yenilendi!
    Hemen Deneyin!
İlk Yorumu Siz Yazın!
Yorum Yazın

Canlı Radyo